Connect with us

EVENIMENT

O navă şi două şalupe de la Garda de Coastă vor continua misiunile de salvare în Mediterană

Publicat

nava martima

Poliția de frontieră a anunțat că o navă maritimă cu 28 de membri de echipaj și două șalupe cu 16 polițiști vor continua operațiunile de salvare în Marea Mediterană.

Potrivit unui comunicat al Poliției de frontieră, nava maritimă MAI 1107, alături de şalupele maritime MAI 3064 și MAI 3067 ale Gărzii de Coastă, participă la Operațiunea Comună „Themis 2023”, organizată sub egida Agenției Europene pentru Poliție de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX).

Nava MAI 1107 va naviga pe itinerariul Constanţa-Catania, are la bord 28 de membri de echipaj şi va executa misiuni misiuni individuale de patrulare, cercetare, căutare şi salvare detaşată în perioada 13 mai-13 iulie 2023.

Cele două șalupe de supraveghere şi control portuar, MAI 3064 şi MAI 3067, vor naviga pe itinerariul Constanţa-Augusta (Republica Italiană), fiecare dintre acestea având la bordul său câte 8 membri de echipaj.

Acestea vor executa misiuni individuale de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare în Marea Mediterană, la frontiera maritimă externă.

„Se va avea în vedere întreprinderea de măsuri comune pe linia controlului fluxurilor migraţioniste la frontierele maritime ale spaţiului comunitar, creşterea eficienţei schimbului de date şi informaţii între autorităţile de aplicare a legii din aceste ţări, precum şi a unui schimb de experienţă între poliţiştii de frontieră europeni”, a transmis Poliția de frontieră.

O navă şi două şalupe de la Garda de Coastă vor continua misiunile de salvare în Mediterană. 604 de persoane au fost transbordate la bordul navei române

Începând cu data de 17 martie 2023, Poliţia de Frontieră Română a avut detaşate în misiune, în Marea Mediterană, în cadrul aceleiaşi operaţiuni două nave PFR care se vor întoarce în ţară la mijlocul lunii mai.

Nava maritimă de patrulare MAI 1106, aflată în Catania, a asigurat sprijin în cadrul a patru evenimente ce a implicat salvarea vieţii omeneşti pe mare, în cazul a patru pescadoare ce aveau un număr impresionant de migranţi la bord (aproximativ 2.000 de migranţi).

În cadrul misiunilor de salvare, 604 de persoane au fost transbordate la bordul navei române, poliţiştii de frontieră români acordându-le asistenţă.

De asemenea, şalupa de supraveghere şi control portuar MAI 3066, detaşată în Pantelerria, a detectat şi interceptat două ambarcaţiuni gonflabile şi una din lemn, care navigau spre marea teritorială a Republicii Italiene.

O navă şi două şalupe de la Garda de Coastă vor continua misiunile de salvare în Mediterană. Polițiștii de frontieră români au salvat 78 de persoane aflate în pericol

Polițiștii de frontieră români au salvat 78 de persoane aflate în pericol și le-au acordat asistență medicală.

Totodată, polițiștii români au asigurat remorcarea în condiţii de siguranţă, până într-un port din insula Pantelleria, a unui velier ce plutea în derivă, aflandu-se în imposibilitatea de a face manevre, ambarcaţiune ce avea la bord doi cetățeni ai Republicii Franceze.

Ulterior toate persoanele au fost preluate de către autorităţile italiene, iar mijloacele navale ale Poliţiei de Frontieră Române şi-au reluat misiunile în cadrul operaţiunii Frontex.

Obiectivul principal al Operaţiunii Comune „Themis” este reprezentat de sprijinul autorităţilor italiene în supravegherea şi controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare (Search and Rescue) la frontiera maritimă a Uniunii Europene.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj. Unitatea medicală a ajuns la cel mai mare număr de medici pe care l-a avut vreodată

Publicat

Șase medici noi la spitalul municipal blaj. unitatea medicală a

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: În ultimele două săptămâni au fost organizate concursuri pentru ocuparea a 6 posturi de medici la Spitalul Municipal Blaj.

Unitatea medicală a ajuns la cel mai mare număr de medici pe care l-a avut vreodată, spun autoritățile locale.

În perioada următoare, vor fi organizate concursuri pentru ocuparea următoarelor posturi: un medic diabetolog și 2 medici pediatri.

În urma rezultatelor obținute la concursuri, la unitatea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Peste 250 de muncitori și 161 de utilaje pe șantierul drumului care leagă A3 de DN1 pe la Tureni. Stadiul lucrărilor

Publicat

drum expres a3 dn1 6.jpg

Se lucrează în ritm alert la drumul expres care leagă Autostrada Transilvania de DN1 în zona localității Tureni, iar șantierul e plin de muncitori.

Potrivit reprezentanților DRDP Cluj, lucrările vor fi finalizate la termen.

Peste 250 de muncitori și 161 de utilaje pe șantierul drumului care leagă A3 de DN1 pe la Tureni. Stadiul lucrărilor

161 de utilaje și echipamente, dar și 253 de muncitori sunt mobilizați pe șantier.

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Top constructori de autostrăzi în România: În primele 3 locuri regăsim tot atâtea companii românești – Coni, RETTER și UMB

Publicat

colaj autostrada moldovei A7

Trei constructori români se află în primele poziții ale clasamentului celor mai mari constructori de autostrăzi pe piața din România întocmit în funcție de progresul lucrărilor inregistrat in luna martie.

Potrivit economica.net, trei constructori autohtoni își afirmă prezența în topul industriei de profil.

Este vorba despre companiile CONI, UMB Spedition și RETTER Projectmanagement, care se remarcă prin progresele semnificative la lucrările aflate în derulare și care sunt programate pentru finalizare în anul 2024.

Cele trei companii efectuează ample lucrări la drumul expres Craiova – Pitești (DEx12), respectiv pe Autostrada Moldovei (A7).

Companiile românești, firme cu o experiență solidă în domeniu, arată potențialul și competența industriei autohtone pe o piață dominată până nu demult de companii străine.

Progrese semnificative pe primele două loturi ale Autostrăzii A7

Potrivit economica.net, care citează din raportările lunare oficiale, în luna martie a anului 2024 s-au înregistrat progrese semnificative a lucrărilor pe șantierele de autostrăzi mai ales pe primele două loturi ale Autostrăzii Moldovei – A7.

Lucrările pe primele două loturi ale Autostrăzii A7 sunt efectuate astfel: pe lotul 1 Dumbrava – Mizil de constructorul român RETTER Projectmanagement în asociere cu Pizzarotti, iar pe lotul 2 Mizil – Pietroasele de asocierea Coni – Trace.

Asocierea Coni – Trace a avut un avans de aproape 17 puncte procentuale pe lotul 2 Mizil – Pietroasele al A7 Ploiești – Buzău.

RETTER-Pizzarotti s-a remarcat alături de Coni, ocupând locul secund pe podium, cu un avans de 6,78 puncte procentuale pe lotul vecin din A7, Dumbrava – Mizil. Potrivit sursei citate, lucrările pe acest lot intrat în execuție din A7 au ajuns la un stadiu de 61,5%.

autostrada moldovei a7

Lucrările pe aceste loturi din Autostrada A7 sunt programate să fie finalizate în toamna acestui an.

Pe podium, alături de cei doi constructori, se află o altă companie românească – UMB, care a avansat cu 5 puncte procentuale pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești.

Lucrările, ajunse la un stadiu de 48%, sunt programate pentru finalizare tot în 2024.

Mai departe, turcii de la Ozaltin au raportat un progres de 4,7 puncte procentuale pe tronsonul 1 al DEx12. Se estimează, de asemenea, că lucrările vor fi finalizate tot în anul 2024.

În top urmează austriecii de la Porr, cu un avans de 3,7 puncte procentuale la secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș a A1 Sibiu – Pitești. Lucrările la lotul cu primul tunel veritabil de autostradă din România au ajuns în martie la peste 28%.

UMB revine cu un progres de 3 puncte procentuale pe lotul Domnești Târg – Răcăciuni al A7 Focșani – Bacău. Și o parte din acest lot, mai exact secțiunea ce ocolește orașul Adjud, ar urma să fie gata în 2024, conform ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Clasamentul continuă cu turcii de la Akarko, ce au avansat cu 2,47 de puncte procentuale pe lotul 1 Sud al Autostrăzii Bucureștiului A0. O parte din acest lot a fost dată în trafic în aprilie 2024, urmând ca în această vară să fie finalizat întregul lot, inclusiv nodul cu Autostrada Soarelui A2.

Pe următoarea poziție se află UMB, cu un progres de 2,2 puncte procentuale pe lotul Trifești – Gherăești  al A7 Bacău – Pașcani.

Italienii de la WeBuild urmează în top, după un avans de 2,1 puncte procentuale pe secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești a A1 Sibiu – Pitești. Lucrările pe acest lot, cu termen contractual de finalizare în 2025, au ajuns la un stadiu de aproape 65%.

UMB revine din nou cu progrese de 2 puncte procentuale pe loturile Buzău – Vadu Pașii și Vadu Pașii – Râmnicu Sărat ale A7 Buzău – Focșani. Rămâne de văzut dacă aceste loturi, ajunse la peste 30% grad de execuție, vor fi gata în 2024, conform estimărilor oficialilor de la Ministerul Transporturilor.

Pe restul șantierelor monitorizate fie nu au fost raportate progrese, fie acestea au fost mai mici de 2 puncte procentuale, mai scrie economica.net.

Citește mai departe

EVENIMENT

Tarife ANCPI 2024: Cât vor costa operațiunile la cartea funciară. Proiect lansat în dezbatere. DOCUMENTE

Publicat

tarife ancpi 2024: cât vor costa operațiunile la cartea funciară.

Tarife ANCPI 2024: Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a lansat în consultare publică un proiect de Ordin privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de agenție și instituțiile sale subordonate.

Propunerea de modificare și completare a Ordinului directorului general al ANCPI nr. 16/2019 vizează în primul rând acordarea unor facilități la plata tarifelor încasate pentru serviciile prestate, facilități ce constau în:

  • prestarea fără…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe