Connect with us

EVENIMENT

O nouă schimbare la WhatsApp: Aplicația le va permite oamenilor să împiedice dispariţia mesajelor

Publicat

whatsapp aplicatie

Aplicația WhatsApp a introdus o nouă funcționalitate care îi permite utilizatorilor să prevină ștergerea mesajelor. Pentru a beneficia de această facilitate, utilizatorii trebuie să consimtă ca mesajele lor să fie păstrate, ceea ce este descris de aplicație ca fiind o „superputere a expeditorului”.

Aplicaţia a permis oamenilor să îşi seteze mesajele să se şteargă automat după un anumit timp. Aplicaţia spune că această funcţie este menită să permită ca discuţiile pe WhatsApp să fie mai conversaţionale, fără ca utilizatorii să fie nevoiţi să se îngrijoreze că lucrurile pe care le spun rămân pentru totdeauna.

Dar aceasta înseamnă, de asemenea, că unele mesaje importante pot dispărea înainte de a fi salvate. Un alt utilizator ar putea trimite un link important sau o informaţie importantă, de exemplu, pe care destinatarul doreşte să o păstreze pentru mai mult timp, potrivit Independent.

Acum, WhatsApp spune că va oferi o funcţie exact în acest scop, cunoscută sub numele de „Keep in Chat”. Se referă la acest instrument ca la o „superputere a expeditorului”, deoarece permite ca acele mesaje să rămână în continuare, dar numai dacă persoana care le-a trimis este de acord.

Atunci când este trimis un mesaj pe care o persoană doreşte să-l păstreze, aceasta poate face click pe el şi alege opţiunea de a păstra mesajul. Va trimite apoi o notificare către expeditor, oferindu-i opţiunea de a se opune deciziei.

Dacă îl împiedică să fie salvat, decizia este definitivă, iar mesajul va fi eliminat de pe dispozitivele tuturor atunci când expiră cronometrul normal. Acest lucru este menit să le permită oamenilor să aibă „ultimul cuvânt de spus” cu privire la ceea ce se întâmplă cu mesajele pe care le-au trimis, a precizat WhatsApp.

O nouă schimbare la WhatsApp. Funcţia de dispariţie a mesajelor de pe WhatsApp permite oamenilor să aleagă dacă mesajele vor fi şterse după 24 de ore,

Dacă persoana este de acord ca mesajul să fie salvat, acesta va primi o mică pictogramă de marcaj.

Pe lângă faptul că va rămâne în cadrul chat-ului, mesajul va fi adăugat la un dosar „Mesaje păstrate”, unde pot fi văzute împreună, aranjate în funcţie de chat-ul din care au provenit.

Funcţia va fi „implementată la nivel global în următoarele câteva săptămâni”, a precizat WhatsApp.

Funcţia de dispariţie a mesajelor de pe WhatsApp permite oamenilor să aleagă dacă mesajele vor fi şterse după 24 de ore, şapte zile sau 90 de zile.

Aceasta poate fi activată fie pentru toate chat-urile, fie doar pentru anumite discuţii, iar ambele opţiuni pot fi alese din setările WhatsApp.

Aceasta este una dintre o serie de funcţii de confidenţialitate şi securitate despre care WhatsApp spune că sunt menite să asigure că mesajele nu ajung în mâini greşite.

Unele dintre aceste caracteristici, cum ar fi criptarea end-to-end, s-au dovedit a fi controversate, guvernul britanic încercând să limiteze utilizarea lor.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Turdeanca Laura Roșca, moartă pe plajă la Mamaia, înmormântată duminică

Publicat

laura rosca e1696095905812.jpg

Tânăra Laura Roșca, găsită moartă pe plaja din Mamaia, va fi înmormântată, duminică, la Turda, trupul neînsuflețit al acesteia fiind redat familiei după ce a avut loc autopsia la IML în Constanța.

Cunoscută sub numele de DJ Lalla, tânăra de 34 de ani lucra la DJ la un post de radio din București.

O persoană a anunțat autoritățile că a găsit pe plajă mai  multe obiecte care au aparținut fetei, și anume un telefon mobil, căşti audio şi o pereche…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO Sărbătoare la Blaj: Volei Alba Blaj a cucerit Supercupa României. Atmosferă senzațională în noua Sală Polivalentă

Publicat

video sărbătoare la blaj: volei alba blaj a cucerit supercupa

Supercupa României la volei a fost sâmbătă primul eveniment de excepție găzduit de noua Sală Polivalentă Alba Blaj.

Volei Alba Blaj și Arcada Galați au câștigat Supercupa României la volei feminin și masculin, după două meciuri de excepție disputate în fața a 2000 de spectatori.

Volei feminin: Volei Alba Blaj a cucerit Supercupa României

Campioana României CSM Volei Alba Blaj a câștigat pentru a doua oară în istoria clubului Supercupa României. În noua Sală…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Invitaţie de la cluburile Rotary din Cluj-Napoca la “Promenada Inimilor 2023”. Vezi activităţile utile cardiacilor

Publicat

inima.jpg

Cluburile Rotary din Cluj-Napoca împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii îi invită pe clujeni la “Promenada Inimilor 2023”, cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii.

„Cluburile Rotary din Cluj-Napoca, continuă și în 2023, programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil, ce îşi propune păstrarea unui stil de viață cât mai sănătos, reamintind tuturor că activitatea fizică de minim 30…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

CNAS va deconta noi servicii medicale pentru persoanele diagnosticate cu tulburări din spectrul autist, din 1 octombrie

Publicat

cnas va deconta noi servicii medicale pentru persoanele diagnosticate cu

​De la 1 octombrie, copiii și adulții diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist vor putea beneficia de servicii de psihoterapie și/sau consiliere psihologică clinică și/sau consiliere/intervenţie de psihopedagogie specială-logopedie, respectiv intervenții psihologice validate științific în tulburări din spectru autist, inclusiv elaborarea unui plan de intervenție personalizat pentru fiecare bolnav.

CNAS a anunțat că va demara un nou subprogram național de sănătate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe