EVENIMENT
O nouă schimbare la WhatsApp: Aplicația le va permite oamenilor să împiedice dispariţia mesajelor

Aplicația WhatsApp a introdus o nouă funcționalitate care îi permite utilizatorilor să prevină ștergerea mesajelor. Pentru a beneficia de această facilitate, utilizatorii trebuie să consimtă ca mesajele lor să fie păstrate, ceea ce este descris de aplicație ca fiind o „superputere a expeditorului”.
Aplicaţia a permis oamenilor să îşi seteze mesajele să se şteargă automat după un anumit timp. Aplicaţia spune că această funcţie este menită să permită ca discuţiile pe WhatsApp să fie mai conversaţionale, fără ca utilizatorii să fie nevoiţi să se îngrijoreze că lucrurile pe care le spun rămân pentru totdeauna.
Dar aceasta înseamnă, de asemenea, că unele mesaje importante pot dispărea înainte de a fi salvate. Un alt utilizator ar putea trimite un link important sau o informaţie importantă, de exemplu, pe care destinatarul doreşte să o păstreze pentru mai mult timp, potrivit Independent.
Acum, WhatsApp spune că va oferi o funcţie exact în acest scop, cunoscută sub numele de „Keep in Chat”. Se referă la acest instrument ca la o „superputere a expeditorului”, deoarece permite ca acele mesaje să rămână în continuare, dar numai dacă persoana care le-a trimis este de acord.
Atunci când este trimis un mesaj pe care o persoană doreşte să-l păstreze, aceasta poate face click pe el şi alege opţiunea de a păstra mesajul. Va trimite apoi o notificare către expeditor, oferindu-i opţiunea de a se opune deciziei.
Dacă îl împiedică să fie salvat, decizia este definitivă, iar mesajul va fi eliminat de pe dispozitivele tuturor atunci când expiră cronometrul normal. Acest lucru este menit să le permită oamenilor să aibă „ultimul cuvânt de spus” cu privire la ceea ce se întâmplă cu mesajele pe care le-au trimis, a precizat WhatsApp.
O nouă schimbare la WhatsApp. Funcţia de dispariţie a mesajelor de pe WhatsApp permite oamenilor să aleagă dacă mesajele vor fi şterse după 24 de ore,
Dacă persoana este de acord ca mesajul să fie salvat, acesta va primi o mică pictogramă de marcaj.
Pe lângă faptul că va rămâne în cadrul chat-ului, mesajul va fi adăugat la un dosar „Mesaje păstrate”, unde pot fi văzute împreună, aranjate în funcţie de chat-ul din care au provenit.
Funcţia va fi „implementată la nivel global în următoarele câteva săptămâni”, a precizat WhatsApp.
Funcţia de dispariţie a mesajelor de pe WhatsApp permite oamenilor să aleagă dacă mesajele vor fi şterse după 24 de ore, şapte zile sau 90 de zile.
Aceasta poate fi activată fie pentru toate chat-urile, fie doar pentru anumite discuţii, iar ambele opţiuni pot fi alese din setările WhatsApp.
Aceasta este una dintre o serie de funcţii de confidenţialitate şi securitate despre care WhatsApp spune că sunt menite să asigure că mesajele nu ajung în mâini greşite.
Unele dintre aceste caracteristici, cum ar fi criptarea end-to-end, s-au dovedit a fi controversate, guvernul britanic încercând să limiteze utilizarea lor.
(sursa: Mediafax)

Cât este pensia medie în România. Numărul pensionarilor a crescut, în luna mai, față de perioada precentă, potrivit celor mai recente date ale Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP).
În luna mai erau 4.689.449 de pensionari, cu 2.970 mai mulți comparativ cu luna luna precedentă.
Pensia medie a fost de 2.763 de lei.
Valoarea totală a drepturilor de pensie…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO: Cum arată șantierul de pe tronsonul spectaculos de 26 km din Autostrada A3 Transilvania. Stadiul lucrărilor

Autostrada A3 Transilvania. Lucrările pe șantierul secțiunii Suplacu de Barcău – Chiribiș au ajuns la stadiu de 12,75%, a anunțat directorul CNAIR, Cristian Pistol.
Pe cei 26,35 km, antreprenorul român (Construcții Erbașu) este mobilizat cu 521 de muncitori și 280 utilaje.
Lucrările au început în data de 20 ianuarie 2025 și au ajuns la un progres fizic de 12,75%.
Contractul, finanțat prin Programul Transport 2021-2027, are o valoare de 884,12 milioane lei (fără TVA).
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Criticile unui medic român din Germania: Un fost rezident a devenit ministrul Sănătății. A ales politica, nu cariera medicală

Numirea lui Alexandru Rogobete în funcția de ministru al Sănătății a stârnit reacții în rândul medicilor români.
Unul dintre cei care au luat poziție este un medic român, de aceeași vârstă cu noul ministru, care lucrează în Germania și care atrage atenția că nu este normal ca un rezident, care „și-a înghețat formarea medicală pentru a face politică”, să ajungă în această funcție.
„Rezidentul meu, ministrul meu”
Iuliu Torje are 34 de ani,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Vremea în Alba, 30 iunie – 6 iulie: revine canicula. Cât de mult cresc temperaturile. Prognoza meteo pe zile și localități

Vremea în Alba, în săptămâna 30 iunie – 6 iulie. Temperaturile cresc din nou, săptămâna viitoare, în județul Alba. Maximele pornesc de la 31-32 de grade, la început și vor ajunge până la 36-37 de grade, în a doua parte a intervalului.
Va ploua puțin. Câteva averse sunt anunțate pentru luni, 30 iunie și în weekend ar putea fi furtuni.
La munte, maximele vor varia între 21-27 grade la Oașa și la 23-29 grade la Arieșeni.
Vremea în Alba, în săptămâna 30 iunie – 6…
Citește mai mult pe Alba24.ro