Connect with us

EVENIMENT

O nouă serie de MĂSURI DE RELAXARE vor fi aplicate, de luni, în România

Publicat

O nouă serie de măsuri de relaxare vor fi aplicate de luni pe teritoriul României, între acestea numărându-se deschiderea mall-urilor, cu excepţia restaurantelor, cafenelelor, locurilor de joacă, sălilor de jocuri şi cinematografelor situate în interiorul acestora, precum şi deschiderea piscinelor exterioare şi a sălilor de sport/fitness.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, joi, o hotărâre prin care propune Guvernului măsurile de relaxare care se aplică începând din 15 iunie.

Hotărârea privind propunerea unor măsuri de relaxare necesare în contextul epidemiologic actual, aplicabile începând cu data de 15 iunie, precizează că se măreşte la 6 numărul de persoane care nu locuiesc împreună şi care pot participa la activităţi recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, respectiv ciclism, drumeţii, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit şi alte activităţi recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătăţii, după caz, cu ministrul Tineretului şi Sportului, ministrul Mediului sau ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Evenimentele private în spaţii închise se pot organiza cu participarea unui număr maxim de 20 persoane. Evenimentele private în spaţii deschise se pot organiza cu participarea unui număr maxim de 50 persoane, prevede hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Creşte la 6 numărul de persoane care nu aparţin aceleiaşi familii şi pot circula ori forma grupuri pietonale.

Vor fi reluate activităţile de comercializare cu amănuntul a produselor şi serviciilor în centrele comerciale în care îşi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici. În interiorul centrelor comerciale nu se permite însă activitatea restaurantelor, cafenelelor sau altor asemenea localuri publice, cu excepţia celor dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe minime de doi metri între mese şi cel mult 4 persoane care nu sunt membri ai aceleiaşi familii la o masă, precum şi exploatarea locurilor de joacă, a sălilor de jocuri şi a cinematografelor.

Se reia activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de administrare a ştrandurilor exterioare, a piscinelor exterioare sau sălilor de sport/ fitness, cu obligaţia respectării normelor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului Tineretului şi Sportului şi al ministrului Sănătăţii.

Potrivit hotărârii, se reia activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de tratament balnear, cu obligaţia respectării normelor de prevenire stabilite prin ordin al ministrului Sănătăţii.

De asemenea, se permite desfăşurarea activităţilor în creşe, grădiniţe şi after-school-uri pe perioada vacanţei de vară, în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului Educaţiei şi Cercetării, al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Muncii.

Joi, în şedinţa de guvern, premierul Ludovic Orban a anunţat că săptămâna viitoare va fi aprobată prelungirea stării de alertă după data de 16 iunie.

„Decizia o vom lua la finalul perioadei pentru care am declarat stare de alertă prin hotărâre de guvern, cu aprobarea Parlamentului. Deci, vom avea şedinţa de guvern în care vom adopta hotărârea de guvern pentru prelungirea stării de alertă săptămâna viitoare, în prima şedinţă pe care o vom organiza. Se ştie că starea de alertă este instituită până-n data de 16 iunie inclusiv, obligaţia noastră este să adoptăm hotărârea de guvern de prelungire a stării de alertă până la expirarea perioadei. Adică, hotărârea de guvern va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de 16 iunie”, a explicat Ludovic Orban. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Proces la Judecătoria Sebeș între un client Orange și o firmă de recuperare. De ce nu va plăti pentru un abonament HBO

Publicat

proces la judecătoria sebeș între un client orange și o

O firmă de recuperare a datoriilor a cerut în instanță, la Judecătoria Sebeș, ca un client să fie obligat la plata a aproximativ 3000 de lei. Este vorba despre un client care nu și-a achitat facturile către Orange. 

Drept urmare, datoriile sale au fost preluate de către o firmă de recuperări creanțe. 

Aceștia au calculat că are de plătit suma restantă la Orange, dar și aproape 75 de lei pe zi penalități, plus daune de reziliere a contractului.

În total, suma de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Primăria Cluj-Napoca, despre alunecarea de pe Uliului: vor fi amenajate rute alternative

Publicat

surpare strada uliului 1 scaled.jpeg

Primăria Cluj-Napoca lucrează la amenajarea unor rute alternative pentru accesul pe strada Uliului, în urma alunecărilor de teren de noaptea trecută.

Municipalitatea a informat sâmbătă că lucrează la rezolvarea situației de pe strada Uliului numărul 90, în contextul alunecărilor de teren de vineri noapte.

Primăria Cluj-Napoca, despre situația de pe Uliului

„Joi, 25 aprilie, am constatat că au apărut cedări și fisuri în carorabilul de pe strada Uliului…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comunicat: PSD Alba și-a lansat echipele de candidați pentru Consiliul Județean și pentru cele 78 de localități din județ

Publicat

comunicat: psd alba și a lansat echipele de candidați pentru consiliul

Comunicat de presă: Cu bună credință, pentru oamenii din Alba: PSD și-a lansat echipele de candidați pentru Consiliul Județean și pentru cele 78 de localități din județ.

Partidul Social Democrat și-a lansat, vineri seara, la Alba Iulia, echipele de candidați pentru Consiliul Județean, respectiv municipiile, orașele și comunele din județul Alba.

Pentru administrația județeană și pentru primăria municipiului reședință de județ, PSD vine cu doi tineri antreprenori:…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Jandarmeria Cluj recrutează tineri care vor o carieră militară. Câte posturi se scot la concurs în școlile de profil

Publicat

recrutare aprilie e1713975909369.jpeg

Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj desfășoară, în perioada 24 aprilie – 14 mai, o nouă campanie de recrutare pentru tinerii care doresc o carieră militară în Jandarmeria Română, sesiunea de admitere aprilie-iulie 2024.

La Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica”  Drăgășani  sunt scoase la concurs un număr de 350 locuri, din care 3 sunt destinate  cetățenilor  de etnie romă, iar 3 celor de altă minoritate, iar la Școala…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe