Connect with us

ACTUALITATE

O nouă taxă pentru români a intrat în vigoare din 31 martie. Se va plăti la magazin

Publicat

O nouă taxă pentru români a intrat în vigoare din 31 martie. Se va plăti la magazinDin 31 martie intră în vigoare o nouă taxă, pe care românii vor trebui să o plătească la magazine. Este vorba despre bani în plus pentru garanția pe sticlă. Măsura este menită să încurajeze consumatorii să recicleze.

Pentre fiecare recipient vom plăti în plus 50 de bani. Garanţia se va recupera de la acelaşi supermarket sau lanţ de magazine de unde au fost cumpărate sticlele, însă va fi nevoie de bonul fiscal.

De exemplu, pentru o navetă de 20 de sticle de bere plăteam 50 de lei. Acum vom achita în plus o garanţie de 50 de bani pentru fiecare sticlă. Adică 60 lei. Dacă ducem cele 20 de sticle înapoi la acelaşi supermarket sau lanţ de magazine de unde le-am cumpărat, împreună cu bonul fiscal, vom putea recupera cei 10 lei.

Nu vor putea fi reciclate borcanele şi nici sticlele de şampanie. Pe eticheta fiecărui produs va scrie clar dacă ambalajul este reutilizabil. Din depozitele magazinelor, sticlele vor ajunge înapoi la producător.

Rata de reciclare acum este de 5 la sută. Autorităţileau obligaţia ca până la finalul anului să recileze 45% din masa de materiale ce pot fi reutilizabile. Însă România, alături de 13 ţări din Uniunea Europeană, risca să nu îşi atingă ţinetele de recilare nici anul acesta, caz în care Comisia Europeana va aplica sancţiuni foarte dure.

sursa: Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

CFR Călători lansează în circulație 12 trenuri INTERCITY, după 8 ani de pauză. Unul dintre ele va lega Clujul de București

Publicat

tren elec.jpg

CFR Călători reintroduce trenurile Intercity, după 8 ani de pauză. Vor fi 12 trenuri care vor lega Bucureștiul de Cluj, Arad, Suceava, Iași, Constanța și un tren Brașov-Constanța.

CFR Călători informează că, începând cu data de 11 decembrie 2022, intră în vigoare noul Mers al Trenurilor 2022-2023, ce va fi valabil până la data de 09 decembrie 2023.

În noul Mers al Trenurilor vor circula zilnic în medie 1.100 trenuri operate de CFR Călători, în funcție de perioada din an.

Compania anunță reintroducerea a 12 trenuri InterCity:

IC 531 „Avram Iancu” Bucureşti Nord – Cluj Napoca
IC…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Bogdan Deac, învingător în finala Grand Prix România 2022. Mihnea Costachi de la CSM Unirea Alba Iulia a terminat pe locul 4

Publicat

costachi vs deac e1670394967285 1000x600.jpg

Finala Grand Prix România 2022 a continuat marţi la Hotelul Transilvania din Alba Iulia cu faza sferturilor de finală. În formă excelentă, albaiulianul Mihnea Costachi s-a impus clar cu 1,5-0,5 împotriva marii maestre internaţionale Irina Bulmaga, lidera echipei feminine a României, obţinând calificarea în semifinale. Celelalte meciuri din sferturile de finală s-au încheiat cu următoarele rezultate: David Gavrilescu – Mircea Pârligras 2-1, Bogdan Deac – Andrei Istrăţescu 1,5-0,5 şi Constantin Lupulescu – George Stoleriu 1,5-0,5

În semifinale Mihnea Costachi a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Județul Botoșani și alte zone din Moldova, sub COD GALBEN de ceață

Publicat

ceata 1.jpg

Botoșani și alte județe din Moldova se află sub COD GALBEN de ceață.

Potrivit meteorologilor,neplăcutul fenomen va persista în județele Botoșani, Bacău, Suceava,
Neamţ, și Iaşi până în jurul orei 10.oo.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

 

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CJ Cluj construiește un nou POD la Ciurila. Va fi mai mare. Vechiul pod, ridicat în 1960, NU este un pericol ACUM

Publicat

ciurila.jpg

Consiliul Județean Cluj anunță că a emis certificatul de urbanism necesar în vederea autorizării lucrărilor de construire a unui nou pod la ieșirea din localitatea Ciurila spre satul Sălicea, pe drumul județean 107R.

Nevoia construirii unui nou pod peste valea Sălicei este determinată de starea tehnică a celui vechi, construcția fiind edificată în anul 1960.

Podul va fi construit la kilometrul 17+700 al DJ 107R, în locul celui vechi.

CJ construiește un nou pod la Ciurila. Vechiul pod nu este un pericol

Reprezentanții CJ Cluj au precizat că acest pod nu prezintă, însă, vreun pericol în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe