Connect with us

EVENIMENT

O nouă tentativă de fraudă online prin utilizarea identităţii vizuale a FedEx. Avertisment DNSC

Publicat

avertisment dnsc frauda fb
sursa foto: Facebook / Directoratul Național de Securitate Cibernetică - DNSC

O nouă tentativă de fraudă online care încearcă să exploateze folosirea serviciilor de curierat în perioada reducerilor a fost descoperită de către experţii în securitate cibernetică din cadrul Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).

„Infractori cibernetici trimit potenţialelor victime un SMS în care îi anunţă că au câştigat un premiu, fără să dea detalii suplimentare. Mesajul conţine un link care, odată accesat (din curiozitate sau din dorinţa de a beneficia de un câştig rapid) redirecţionează către un site de #phishing.

Site-ul copiază elementele de identitate vizuală ale serviciului de curierat #FedEx, pentru a oferi utilizatorului impresia că se află pe un canal de comunicare oficial al companiei.

avertisment dnsc frauda fb2

În realitate, dacă aruncăm o privire către denumirea domeniului care găzduieşte această schemă de phishing (globalpackoin[.]com) ne putem da seama instant că nu suntem pe site-ul FedEx şi că ar trebui să ne oprim înainte de a furniza date sensibile”, a scris DNSC, pe propria pagină de Facebook.

În acest context, specialiştii îndeamnă utilizatorii de Internet la atenţie şi la analizarea cu atenţie a informaţiilor primite, înainte de a furniza date online.

avertisment dnsc frauda fb 1

De asemenea, este de evitat accesarea link-urilor sau ataşamentelor din mesaje nesolicitate, provenite din surse necunoscute, furnizarea la cerere de date personale, financiare sau de autentificare, după accesarea unor adrese via SMS, e-mail sau platforme de mesagerie.

„Nu uitaţi că nu puteţi câştiga un premiu la un concurs la care nu v-aţi înscris şi nu aţi participat!”, atenţionează experţii DNSC.

În prezent, utilizatorii de Internet se pot „antrena” pentru a detecta şi evita ameninţările cibernetice în mediul online, pe site-ul https://sigurantaonline.ro.

avertisment dnsc frauda fb 3

În plus, în cazul în care există pagube materiale, va trebui depusă o plângere la Poliţia Română şi, totodată, poate fi notificat DNSC, la numărul unic 1911 sau pe mail, la adresa alerts[@]dnsc.ro. Agerpres

sursa foto: Facebook /  Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Nouă români REȚINUȚI în urma evenimentelor de la Leeds. Ulterior, 8 au fost ELIBERAȚI

Publicat

leeds 2 e1721576354257.jpg

Duminică, autorităţile britanice au informat cu privire la reţinerea a nouă cetăţeni români implicaţi în incidentele din seara de 18 iulie din Leeds, ulterior opt dintre aceştia fiind eliberaţi, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, prin misiunile diplomatice, a continuat comunicarea cu familia cetăţenilor români vizată de măsurile de preluare a minorilor şi cu reprezentanţii comunităţii şi ai…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Mega concert de manele la Gilău. Vedete care au urcat pe scenă

Publicat

manele 3 e1721586474195.jpg

Mare concert de manele, duminică, la târgul de la Gilău, unde au urcat pe scenă, printre alții, Florin Salam sau Tony de la Brașov.

Concertul ”S-au unit legendele” i-a adus alături și pe Monik de la trupa Angels, puștiul minune Jammar, Julia de la trupa Sexxy și Axinte de la Vacanța Mare.

Evenimentul a fost organizat de Partida Romilor ”Pro Europa”.

La eveniment au fost prezenți și deputatul romilor, Cătălin Manea, subprefectul Florentin Burz și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un tânăr aflat pe un ATV va fi cercetat pentru trei fapte penale după ce a fost tras pe dreapta de polițiștii rutieri din Alba

Publicat

politie e1556619188358.jpg

Un tânăr de 18 ani va fi cercetat pentru trei fapte penale după ce a fost tras pe dreapta de polițiștii rutieri din Alba. Cazul său a fost comunicat de reprezentații IPJ Alba în buletinul de presă din 21 iulie 2024. 

Citește mai departe

EVENIMENT

Misiune specială a pompierilor din Alba Iulia: Au salvat un pui de pisică blocat într-un copac

Publicat

misiune specială a pompierilor din alba iulia: au salvat un

Misiune specială a pompierilor din Alba Iulia. Pompierii au fost chemați pentru a salva un pui de pisică blocat într-un copac. 

Misiunea de salvare a avut loc pe strada Ștefan cel Mare din Alba Iulia.

 


Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe