Connect with us

EVENIMENT

O nouă zi fără niciun pat liber la ATI

Publicat

spital

În ziua în care România doboară un nou record negativ, de 1.727 pacienţi COVID la ATI, autoritățile anunță că niciun pat nu este liber în țară.

Joi, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1593 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 158 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

1.727 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

Astfel, la nivel național, la acest moment, nu sunt paturi libere ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

(sursa: Mediafax)


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Alertă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava: Cinci pacienți au fost evacuați

Publicat

spitalul judetean suceava

Alarmă falsă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava, după ce pompierii au fost anunțați că se simte miros de fum în camera de resuscitare. Cinci pacienți au fost evacuați.

Potrivit ISU Suceava, dispeceratul pompierilor militari a fost anunțat despre faptul că se simte miros de fum într-un salon (camera de resuscitare) din Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului județean Suceava.

Militarii s-au deplasat cu patru autospeciale cu apă și spumă, o autoscară mecanică, o autospecială pentru descarcerare și două ambulanțe SMURD (TIM și B2).

”La fața locului, nu s-a identificat nicio sursă de fum. Împreună cu personalul tehnic responsabil de pe locul de muncă, pompierii militari au evacuat cinci pacienți din zona respectivă. Ulterior, au monitorizat spațiul și instalațiile electrice și de oxigen, fără să fie identificate probleme”, au precizat reprezentanții ISU Suceava.

Pompierii au instruit personalul tehnic responsabil de pe locul de muncă, iar acesta va monitoriza îndeaproape zona respectivă, pentru a preîntânpina eventuale situații de urgență.

Citește mai departe

EVENIMENT

Un autoturism scăpat de sub control a intrat într-un gard, pe o stradă din Târgu Mureș. Trei victime

Publicat

Un accident rutier cu trei persoane implicate s-a produs, vineri după-amiază, în municipiul Târgu Mureș. Un autoturism scăpat de sub control a intrat într-un gard.

Potrivit ISU Mureș, accidentul s-a produs pe strada Cornești.

Din  primele informații, șoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, iar mașina a ieșit de pe șosea și a intrat într-un gard.

Din  primele date, trei persoane se aflau în autoturism, acestea primind îngrijiri medicale la fața locului.

Au intervenit la accident pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș.

Știre în actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Doi pacienţi cu COVID, în stare gravă, transportaţi de la Bucureşti la Timişoara cu o aeronavă militară

Publicat

mapn nava

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează, vineri, o misiune de transport umanitar, pe ruta Bucureşti – Timişoara, cu doi pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, aflaţi în stare gravă.

Potrivit MApN, echipa medicală care monitorizează pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul SMURD, iar transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport s-a realizat cu ambulanţe ale SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Aeronava militară a decolat de la Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 16,00.

Transportul are loc în contextul în care Ministerul Sănătăţii a informat, vineri, că alţi 12 pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 aflaţi în stare critică vor fi transferaţi în unităţi sanitare din Ungaria.

Potrivit MS, cinci pacienţi intubaţi vor fi transferaţi în Centrul universitar din Debrecen, iar alţi şapte – doi intubaţi şi cinci cu necesar de oxigen – vor fi internaţi în Centrul universitar din Szeged.

„Toţi pacienţii se află în stare stabilă, sunt transportabili şi sunt internaţi în unităţile de primiri urgenţe ale unor spitale din Bucureşti şi din ţară”, precizează sursa citată. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Peste 72 de tone şi 23.000 de litri de deşeuri periculoase, indisponibilizate în urma acţiunii Pyro&Waste

Publicat

Poliţiştii au indisponibilizat în vederea confiscării 72.279 de kilograme şi 23.761 de litri de deşeuri periculoase, precum şi 11 kilograme de articole pirotehnice, în urma acţiunii „Pyro&Waste”, prin care a fost verificat modul de efectuare a operaţiunilor de transfer sau tranzit cu aceste produse.

„Au fost efectuate 160 de acţiuni şi controlate 2.288 de autovehicule, dintre care 126 care tranzitau România”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, vineri, AGERPRES.

Poliţiştii au constatat 66 de fapte de natură penală, dintre care 32 de infracţiuni la OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, 14 infracţiuni la Legea 211/2011 privind regimul deşeurilor, două prevăzute de articolul 359 din Codul penal privind traficul de produse sau substanţe toxice, cinci prevăzute de articolul 346 din Codul penal privind nerespectarea regimului materiilor explozive, două la Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive şi 11 la alte acte normative, ce ar fi fost săvârşite de 49 de persoane.

Totodată, au fost aplicate 458 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 27 la regimul articolelor pirotehnice, 19 la regimul deşeurilor şi 412 la legislaţia rutieră, în valoare totală de 371.115 lei.

„În perioada 4 – 10 octombrie 2021, poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase au verificat, la nivel naţional, modul de efectuare a operaţiunilor de transfer sau tranzit cu articole pirotehnice, substanţe şi deşeuri periculoase. Au fost indisponibilizate 72.279 de kilograme şi 23.761 de litri de deşeuri periculoase, 5.436 de litri şi 85 de kilograme de substanţe periculoase şi 11 kilograme de articole pirotehnice”, arată sursa citată.

La acţiune, alături de poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase au participat şi poliţiştii rutieri. AGERPRES

Citește mai departe