Connect with us

EVENIMENT

O persoană contaminată cu coronavirus poate transmite infecția cu 1-3 zile înainte de apariţia simptomelor

Publicat

Persoanele contaminate cu coronavirus pot transmite infecţia cu 1-3 zile înainte de apariţia simptomelor, conform unui studiu publicat miercuri de Centrele americane pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), citat de Reuters.

Studiul, care a subliniat importanţa distanţării sociale în lupta contra epidemiei de coronavirus, a analizat 243 de cazuri de COVID-19, boala provocată de noul coronavirus, raportate în Singapore între 23 ianuarie şi 16 martie.

Citește și Simptome ale Omicron care apar pe piele, buze și unghii. Șase situații care nu trebuie ignorate

Cercetarea a identificat şapte „grupuri” în care transmiterea pre-simptomatică a fost probabilă, iar în patru astfel de grupuri, unde data expunerii a putut fi determinată, transmiterea pre-simptomatică a avut loc cu una până la trei zile înainte de apariţia simptomelor la pacientul-sursă.

Dintre cazurile din Singapore, 157 au fost dobândite local, iar zece au fost transmise probabil înainte de apariţia simptomelor.

Virusul cu răspândire rapidă a ucis peste 47.000 de persoane, conform unui nou bilanţ al Universităţii Johns Hopkins, dat publicităţii miercuri noaptea şi citat de Xinhua

Concluziile sugerează că, pentru stoparea pandemiei, este posibil să nu fie suficient ca oamenii care prezintă simptome să limiteze contactul cu alte persoane, au notat cercetătorii în rezultatele studiului, publicate miercuri în Morbidity and Mortality Weekly Report al CDC.

Rezultatele studiului sporesc provocările asociate măsurilor de izolare, au scris cercetătorii, care au precizat însă că magnitudinea impactului depinde de amploarea şi de durata transmisibilităţii pe perioada în care un pacient este pre-simptomatic, iar acest lucru nu a fost deocamdată stabilit clar.

Autorii studiului au sugerat că autorităţile sanitare care realizează urmărirea contactelor persoanelor contaminate ar trebui să ia în considerare includerea unei perioade de dinainte de debutul simptomelor pentru posibilitatea acestui tip de contagiune.

Contaminarea poate avea loc prin picături respiratorii sau chiar prin vorbire şi alte activităţi vocale, cum ar fi cântatul.

Deşi cazurile au fost cercetate cu atenţie, CDC a notat că există posibilitatea ca o sursă necunoscută să fi provocat contaminarea grupurilor. Totodată, concluziile ar putea fi afectate de raportarea incorectă a cazurilor, mai ales dacă pacienţii au avut simptome uşoare.

Ţinând cont de faptul că în prezent testarea este concentrată pe persoanele care prezintă simptome, cazurile de infectare asimptomatice ar putea fi insuficient detectate, estimează cercetătorii.

Cu toate acestea, datele CDC se adaugă rapoartelor anterioare ale cazurilor individuale din China care au indicat că virusul se poate răspândi înainte de apariţia simptomelor, notează Reuters. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cazul accidentelor în lanț produse pe o stradă cu polei din Alba Iulia: AMENDĂ pentru firma care trebuia să întrețină drumul

Publicat

cazul accidentelor în lanț produse pe o stradă cu polei

În urma accidentelor produse marți dimineața, pe pasarela din zona cartierului Partoș din Alba Iulia, în urma cărora 16 mașini au fost avariate, polițiștii au amendat firma care trebuia să întrețină drumul pe timp de iarnă cu suma de 3.465 de lei.

Potrivit IPJ Alba, în conformitate cu OUG nr.195/12 decembrie 2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, art.105 pct.28, polițiștii Biroului Rutier, din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

10 ani de colinde care dăruiesc: Ediție aniversară a concertului de colinde românești

Publicat

concert colinde.jpg

Concertul de colinde românești, devenit o tradiție a lunii decembrie în Cluj-Napoca, sărbătorește anul acesta 10 ani de la prima sa ediție, într-un eveniment aniversar dedicat speranței și generozității.

Pe 17 decembrie, la ora 19:00, la Auditorium Maximum UBB, publicul va avea ocazia să asculte colindele tradiționale românești într-o prelucrare și orchestrare de excepție a compozitorului Cristian Bence-Muk.

10 ani de colinde care dăruiesc: Ediție…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vineri, 22 noiembrie: Concert de orgă și trompetă la Catedrala Romano Catolică din Alba Iulia. Programul evenimentului

Publicat

vineri, 22 noiembrie: concert de orgă și trompetă la catedrala

Un concert de orgă și trompetă are loc vineri, 22 noiembrie 2024, de la ora 17.00, la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail” din Alba Iulia.

Concertul este susținut de KOVÁCS Szilárd Ferenc, organist și director muzical al Bazilicii din Pécs, Ungaria, profesor de orgă al Facultății de Artă din cadrul Universității Pécs.

Programul concertului

  •  KOVÁCS Szilárd Ferenc: Intrada (2019)
  •  KOVÁCS Szilárd…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

22-26 noiembrie: Festivalul Internațional de Șah al României, la Sebeș și Alba Iulia. PROGRAM

Publicat

22 26 noiembrie: festivalul internațional de Șah al româniei, la sebeș

La Sebeș și Alba Iulia are loc, în perioada 22 – 26 noiembrie, Festivalul Internațional de șah al României, organizat de Federația Română de Șah, în parteneriat cu Consiliul Județean Alba.

Județul Alba devine astfel locul de întâlnire pentru toți iubitorii șahului. În această perioadă, vor avea loc o serie de turnee de șah, deschise pentru toate categoriile de sportivi.

Campionatul Internațional al României…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe