Connect with us

ACTUALITATE

O primărie oferă 150 de lei pentru fiecare fotografie cu oameni care aruncă gunoi în zone publice

PublicatPrimăria Soveja din județul Vrancea oferă un premiu de 150 de lei pentru fiecare fotografie sau filmare care surprinde oameni în timp ce aruncă deșeuri pe domeniul public.

Autoritățile locale sunt nemulțumite de faptul că au investit într-un sistem de colectare a deșeurilor, dar unii localnici aruncă gunoiul pe domeniul public.

„Acțiunile de igienizare, ajutorul dat, dar și apelurile la curățenie nu au fost luate în serios de toți locuitorii. Astfel că măsuri mai puțin ortodoxe se impun pentru aducerea la același numitor a celor care aruncă în continuare gunoaie pe albiile râurilor, în poieni sau în spatele grădinilor. Începând de astăzi, 20 mai, Primăria oferă un premiu de 150 de lei pentru fiecare video sau fotografie din care să reiasă imaginea clară sau numărul de înmatriculare al oamenilor sau mașinilor care aruncă deșeurile pe spațiile publice”, au anunțat reprezentanții Primăriei Soveja.

Fotografiile sau filmările pot fi trimise la adresa de email a Primăriei. Ulterior, cei fotografiați pot fi sancționați. Potrivit legii „constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3000 lei la 6000 lei, pentru persoane fizice, și de la 25.000 lei la 50.000 lei, pentru persoanele juridice” aruncatul gunoaielor în spațiile publice. MEDIAFAX


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Furtuna a făcut ravagii în Vâlcea. Mai multe familii au rămas izolate, mașini luate de viitură, podețe și drumuri rupte

Publicat

Zeci de gospodării au fost inundate și mai multe familii sunt izolate, în localitățile din Vâlcea, unde au fost ploi torențiale și grindină. Au fost luate mașini de viitură, iar unele podețe au fost rupte.

În localitatea Horezu, pe strada Tudor Vladimirescu, unui operator economic i-au fost afectate de inundații zona depozitului și zona administrativă, pe o suprafață de aproximativ de 800 mp. Apa cu gheață a avut o adâncime de 5-10 cm.

Citește și FOTO-VIDEO: Zeci de gospodării şi două drumuri au fost afectate de inundaţii, după o furtună, în Vâlcea

Pompierii din cadrul ISU Vâlcea au îndepărtat gheața formată prin acumularea grindinei din curtea operatorului, apoi s-au folosit motopompele.

În localitatea Golești, sat Popești, trei gospodării au avut curțile și o grădinile inundate cu apă acumulată din scurgerile de pe versanți, Nu au fost afectate locuințele și anexele, dar suprafața afectată a fost de aproximativ 3.250 mp cu o adâncime de aproximativ un metru. Aici pompierii au acționat cu ajutorul motopompelor transportabile.

Într-un alt punct al localității, patru gospodării au fost afectate de aluviuni, un podeț a fost rupt și aproximativ 100 de familii de stupi cu albine au fost luate de viitură.

În punctul Valea lui Man, drumul care asigură accesul către șase gospodării a fost afectat de aluviuni, o mașină a fost luată de viitură și blocată în mâl. Acesul către șase gospodării se mai poate face doar pietonal. De asemenea, cele 6 gospodării nu sunt alimentate cu energie electrică. În acelaș timp, 300 de metri liniari din DN 73 C au fost afectați de aluviuni rezultate din scurgeri de pe versanți pe o bandă de acces.

În satul Gibești, aproximativ 30 de gospodării (terenuri agricole) au fost afectate de aluviunile aduse de Pârâul Valea Gibii. De asemenea, 150 de metri liniari din platforma drumului a fost ruptă, accesul către cele aproximativ 30 de gospodării fiind posibil doar pietonal, iar către alte două gospospodării accesul va fi posibil doar prin albia pârâului în urma ruperii podețului. Și aici, o mașină a fost luată de viitură și distrusă în totalitate.

În localitatea Milcoiu, sat Milcoiu patru familii, respectiv 10 persoane, din care opt adulți (unul cu afecțiuni locomotorii) și doi copii, au fost izolate ca urmare a ruperii a unui podeț peste Pârâul Sasca.

În localitatea Budești, sat Budești, o autotutilitară a rămasă blocată în albia pârâului Sâmnic, în urma încercării de a scurta drumul prin traversarea prin vad. Șoferul s-a autoevacuat, iar autoutilitara a fost îngropată de viitură.

În zonele afectate, reprezentanții Prefecturii Vâlcea, ai ISU Vâlcea, ai Primăriei Golești și ai SVSU evaluează cuantumul pagubelor.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Canada a anunțat că renunţă să distribuie sute de mii de doze de vaccin Johnson&Johnson

Publicat

Canada a anunţat vineri că renunţă să distribuie lotul de 300.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 Johnson & Johnson primit la începutul acestui an, din cauza “îngrijorărilor” legate de fabricarea sa într-un laborator american, notează AFP.

Acest vaccin Janssen a fost omologat de Ottawa în martie şi primele 300.000 de doze au fost primite în luna următoare, dar Ministerul Sănătăţii a suspendat imediat distribuirea lor din cauza suspiciunilor cu privire la calitatea produsului.

“Din cauza îngrijorărilor ridicate cu privire la o substanţă medicamentoasă dezvoltată la Emerging BioSolutions din Baltimore, statul Maryland, Santé Canada nu va distribui stocurile primite pentru a proteja sănătatea şi siguranţa canadienilor şi a canadienelor”, a anunţat ministerul într-un comunicat.

Această substanţă a fost “contaminată cu componente ale altui vaccin” în momentul fabricării, iar în urma examinării fiolelor, Santé Canada “nu a putut concluziona” că ele respectă normele canadiene.

O delegaţie va “inspecta” uzina din Maryland în această vară, iar Canada nu va accepta nicio nouă livrare de vaccin din această unitate până atunci, a precizat Santé Canada.

Cu câteva ore mai devreme, autorităţile sanitare americane anunţaseră că “mai multe loturi” de vaccinuri Johnson & Johnson fabricate la acea uzină din Baltimore ar urma să fie aruncate, aproximativ 60 de milioane de doze, potrivit jurnalului New York Times.

Canada, ţară cu 38 de milioane de locuitori, a comandat sau a rezervat în total peste 400 de milioane de doze de diferite vaccinuri. Până în prezent, au fost omologate patru vaccinuri în Canada: Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca şi Johnson & Johnson, dar numai primele trei sunt utilizate.

Mult timp în urma marilor ţări occidentale, campania de vaccinare din Canada s-a accelerat în ultimele luni. Până vineri, aproximativ 64% dintre canadieni primiseră cel puţin o doză, una dintre cele mai bune cifre din lume. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Danemarca denunţă încălcarea spaţiului său aerian de către două avioane ale Rusiei

Publicat

Guvernul de la Copenhaga a denunţat încălcarea vineri a spaţiului aerian danez de către două avioane ruseşti şi l-a convocat pe ambasadorul Moscovei în legătură cu acest incident, calificat drept preocupant de către ministrul apărării, transmite AFP.

Ministerul Apărării a informat că două avioane de luptă au fost ridicate de la sol pentru a împiedica această incursiune.

‘Complet inacceptabil că avioane ruseşti încalcă spaţiul aerian danez, de două ori într-o zi’, ceea ce indică spre o ‘acţiune deliberată’, a scris pe Twitter ministrul de externe,Jeppe Kofod.

‘Examinăm încă detaliile, dar am luat deja iniţiativa de a-l convoca pe ambasadorul rus pentru o discuţie la Ministerul de Externe’, a adăugat el.

Incursiunile s-au produs deasupra insulei daneze Bornholm din Marea Baltică, la sud de Suedia.

‘Este foarte rar să vedem acest tip de încălcare a spaţiului aerian danez, aşadar de două ori în aceeaşi zi trebuie considerat ca fiind preocupant’, a declarat pentru agenţia daneză Ritzau ministrul apărării, Trine Bramsen.AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Netflix a lansat primul său magazin online de produse inspirate de serialele difuzate de platformă

Publicat

Netflix a lansat joi primul său magazin online de produse inspirate de serialele difuzate de populara platformă de streaming, relatează AFP.

Pe rafturile sale virtuale se găsesc, pentru început, tricouri şi hanorace cu sigla Yasuke şi Eden, două serii animate.

Magazinul va oferi de asemenea articole vestimentare şi decorative inspirate de serialul “Lupin”, concepute în colaborare cu Muzeul Luvru, potrivit unui comunicat al grupului californian.

La cinci luni după ce a devenit unul dintre marile succese ale anului 2021, “Lupin” revine vineri pe micile ecrane, spre marea bucurie a fanilor îngrijoraţi de soarta eroului lor.

Netflix.shop va propune cu regularitate produse exclusive în ediţie limitată, selectate atent”, a declarat vicepreşedintele Josh Simon.

Site-ul de vânzări va fi extins şi în alte ţări în afară de Statele Unite în următoarele luni, a adăugat el. Agerpres

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate