Connect with us

EVENIMENT

FOTO. O șoferiță a pierdut controlul asupra mașinii și s-a răsturnat pe o șosea din județul Cluj

Publicat

clujok

Accident rutier produs vineri în localitatea clujeană Jucu de Mijloc.

Polițiștii au constatat că o femeie în vârstă de 43 de ani, din comuna Jucu, în timp ce se deplasa cu autoturismul, după un viraj la stânga ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, părăsind partea carosabilă, ulterior răsturnându-se.

În urma evenimentului femeia a fost transportată la spital pentru mai multe investigații de specialitate.

Testarea cu aparatul etilotest a indicat rezultat negativ.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ECONOMIE

Comisia Europeană aprobă o schemă a României în valoare de 103 milioane euro

Publicat

un clujean a a furat dintr o locuinţă 25.000 de euro

O nouă schemă a României în valoare de 103 milioane euro (512 milioane RON) pentru sprijinirea construirii de instalații de stocare a energiei electrice, a fost aprobată miercuri de Comisia Europeană.

Măsura va fi finanţată parţial prin Mecanismul de redresare şi rezilienţă („MRR”), în urma evaluării pozitive de către Comisie a Planului de redresare şi rezilienţă al României şi a adoptării acestuia de către Consiliu.

Scopul acestei scheme este să sprijine investiţiile în instalaţiile de stocare a energiei electrice pe bază de baterii, permiţând o integrare fără probleme a energiei din surse regenerabile eoliene şi solare în sistemul energetic din România.

Ajutoarele din cadrul schemei vor fi sub forma unui grant direct pentru proiecte selectate printr-o procedură de ofertare concurenţială.

Ajutorul acordat fiecărui beneficiar nu va depăşi: 100 % din deficitul de finanţare al proiectului, 167.000 euro per MWh de capacitate de stocare instalată sau o sumă maximă de 15 milioane euro.

Proiectele vor fi selectate până la 31 decembrie 2023 şi trebuie finalizate până la 31 decembrie 2025.

Comisia a constatat că schema propusă de România este necesară şi adecvată pentru a accelera investiţiile în instalaţiile de stocare a energiei electrice, contribuind astfel la obiectivele strategice ale UE legate de tranziţia verde.

În plus, Comisia a concluzionat că schema este proporţională, deoarece ajutorul va fi limitat la minimul necesar, şi că nu va avea efecte negative nedorite asupra concurenţei şi a schimburilor comerciale din UE.

Pe baza acestor considerente, Comisia a aprobat schema României în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.

Sursa: MediaFax

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Incendiu produs la acoperișul unei locuințe, într-o localitate din Argeș

Publicat

incendiu casa arges (2)

Un incendiu a izbucnit miercuri după-amiază la o locuință aflată într-o localitate din Argeș.

Potrivit ISU Argeș, incendiul a izbucnit la o locuință aflată la numărul 4, pe strada Barăci, din localitatea Valea Mare Pravăț.

Către locul solicitării se deplasează pompierii de la Detașamentele Câmpulung și Mioveni cu două echipaje de stingere, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat.

incendiu casa arges 3

Au fost suplimentate forțele de intervenție cu încă o autospecială de stingere cu apă și spumă de la Detașamentul Câmpulung.

Din primele informații, arde acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 150 metri pătrați.

Citește mai departe

AUTO

A fost publicat proiectul privind îngheţarea temporară a tarifelor pentru RCA la nivelul din 1 martie 2022

Publicat

coloana masini coada masini trafic aglomeratie 590x354

Ministerul Finanţelor a publicat miercuri, 22 martie 2023, în transparenţă decizională, proiectul de HG care stabileşte practicarea de către asigurătorii RCA a propriilor tarife de primă care au fost practicate la data de 1 martie 2022.

„Prezenta hotărâre stabileşte tarifele de primă maxime pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţelor persoane prin accidente de vehicule şi de tramvaie, denumită în continuare asigurare RCA, ce urmează a fi aplicate de către societăţile de asigurare care practică asigurarea RCA, denumite în continuare asigurători RCA (…).

Tarifele de primă maxime prevăzute la alin. (1) se stabilesc la nivelul propriilor tarife de primă care au fost practicate de către fiecare asigurător RCA la data de 1 martie 2022 şi sunt valabile pentru o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri”, se menţionează în proiect.

Documentul prevede că, în situaţia în care tarifele de primă practicate de către asigurătorii RCA la data de 1 martie 2022 sunt mai mari decât cele practicate la data de 1 martie 2023, asigurătorii RCA aplică cel mai mic tarif de primă dintre cele două.

Tarifele de primă maxime se aplică în cazul contractelor RCA încheiate după data intrării în vigoare a HG.

Conform Notei de fundamentare, în anul 2022, prima medie anualizată RCA practicată de societăţile autorizate şi supravegheate de ASF a înregistrat o creştere de aproximativ 34% pentru asiguraţi persoane fizice, respectiv de 45% pentru asiguraţi persoane juridice, comparativ cu prima medie înregistrată în anul 2021.

Pe categorii de vehicule, prima medie RCA a înregistrat în anul 2022 comparativ cu anul 2021 o creştere de 33,4% pentru autoturisme persoane fizice, 55,6% pentru autovehicule transport marfă persoane fizice, 30,2% pentru autoturisme persoane juridice şi 68,5% pentru autovehicule transport marfă persoane juridice.

Comparativ cu semestrul I al anului 2021 (perioada anterioară retragerii autorizaţiei de funcţionare a Societăţii de Asigurare-Reasigurare City Insurance S. A.), prima medie anualizată RCA în clasele de bonus-malus în care au fost emise poliţele a înregistrat în luna februarie 2023 o creştere de 98% pentru asiguraţi persoane fizice, respectiv de 104% pentru asiguraţi persoane juridice, dintre care: + 92% pentru autoturisme PF, + 126% pentru autovehicule transport marfă PF, + 58% pentru autoturisme PJ, + 146% pentru autovehicule transport marfă PJ.

„Având în vedere cele prezentate, o soluţie temporară pentru remedierea stării de fapt o poate constitui îngheţarea temporară, pentru 6 luni, a tarifelor de primă practicate de către asigurătorii RCA pentru contractele RCA încheiate ulterior datei intrării în vigoare la nivelul tarifelor de primă proprii calculate şi practicate de către aceştia la data de 1 martie 2022″, se menţionează în nota de fundamentare.

Aceasta subliniază că, prin aplicarea acestei măsuri se elimină potenţialul impact al creşterii preţurilor, inclusiv ca urmare a inflaţiei şi a luării în calcul a ultimului tarif de referinţă publicat de către ASF în luna martie 2023.

” Situaţia actuală poate fi încadrată ca şi situaţie de criză, dezechilibru major între cerere şi ofertă şi disfuncţionalitate evidentă a pieţei (…). Mai mult decât atât, pentru a veni în sprijinul consumatorilor, astfel încât preţul final pe care aceştia urmează să îl plătească pentru achiziţionarea de asigurări RCA, comisionul de distribuţie se va limita la maximum 8% din prima brută încasată”, se mai precizează în NF.

Proiectul de HG prevede că tarifele de primă maxime se stabilesc pentru clasa de bonus/malus B0. În funcţie de istoricul de daună al asiguratului, asigurătorii RCA aplică clasa de bonus/malus în care se încadrează acesta, conform prevederilor legale.

În perioada aplicării prevederilor hotărârii, la despăgubirile acordate de către asigurătorii RCA, în baza contractelor prevăzute, pentru acoperirea costurilor de înlocuire temporară a vehiculului avariat cu un vehicul din aceeaşi clasă sau o clasă inferioară, calculul despăgubirii are în vedere un tarif ce nu poate depăşi tariful mediu de închiriere publicat de către Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România.

Despăgubirile se acordă numai în situaţia în care vehiculul avariat nu mai poate fi utilizat din punct de vedere tehnic.

Perioada maximă pentru care se pot acorda despăgubirile este de 30 de zile de la data eliberării autorizaţiei de reparaţie de către poliţie sau a documentului de intrare în reparaţie eliberat de către asigurătorul RCA, după caz.

Prin excepţie, perioada maximă poate fi prelungită numai cu aprobarea prealabilă a asigurătorului RCA.

În cazul vehiculelor care nu se mai repară şi se încadrează în situaţia de daună totală economică, despăgubirile acoperă perioada cuprinsă între data constatării avariilor şi data înaintării ofertei de despăgubire. În acest caz, valoarea despăgubirii nu poate depăşi 25% din valoarea de piaţă a vehiculului avariat.

Depăşirea nivelului tarifelor de primă maxime stabilite şi practicarea de către asigurătorii RCA a comisioanelor de distribuţie la un nivel mai mare decât cel prevăzut constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 50.000 lei.

Pe lângă sancţiunea contravenţională principală, în funcţie de gravitatea faptei, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară poate aplica şi sancţiuni contravenţionale complementare.Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Doi bărbați din Bihor, arestaţi după ce au fost prinşi în flagrant în timp ce vindeau cannabis

Publicat

droguri bihor 1

Doi bărbați din Bihor au fost prinși în timp ce încercau să vândă cannabis, într-o localitate din Bihor. Aceștia au fost arestați preventiv.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Oradea, au prins în flagrant delict doi bărbați, în timp ce încercau să vândă aproximativ 300 de grame de cannabis. Alte 848 de grame de cannabis au fost confiscate, în urma a trei percheziții domiciliare.

Luni, 20 martie 2023, în jurul orei 15.30, pe drumul județean 767A, la ieșirea din localitatea Sâniob, județul Bihor, polițiștii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea, au realizat o acțiune de prindere în flagrant delict a unui bărbat, de 48 de ani, din comuna Țețchea, județul Bihor, și a unui bărbat, de 29 de ani, din comuna Sâniob, județul Bihor, bănuiți de comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată.

Cei doi bărbați au fost prinși în flagrant delict, în momentul în care ofereau spre comercializare aproximativ 300 de grame de cannabis pentru suma de 8.800 de lei.

Tot luni, 20 martie a.c., pentru documentarea și probarea activității infracționale a persoanelor bănuite, au fost efectuate 3 percheziții domiciliare, la imobilele deținute sau folosite de cei doi bărbați, în cadrul cărora au fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, 848 de grame de cannabis, un telefon mobil și 5.000 de lei.

droguri bihor

Cele două persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Oradea, iar după audierea lor, procurorul D.I.I.C.O.T. a dispus reținerea acestora, pentru 24 ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Bihor.

Ulterior, Tribunalul Bihor a dispus față de aceștia măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

„Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor.

droguri bihor 2

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție” se mai arată în comunicat.

Citește mai departe