Connect with us

EVENIMENT

O șoferiță româncă de TIR a făcut preinfarct pe o șosea din Germania. Primul lucru de care s-a interesat patronul a fost marfa. Apoi a scos-o din spital și a pus-o să predea camionul

PublicatO șoferiță de TIR, româncă, a suferit un preinfarct pe o autostradă din Germania. Primul lucru de care s-a interesat angajatorul a fost ”camionul sau marfa au fost deteriorate ?”, potrivit sursei citate. După ce a ieșit din spital, românca a fost nevoită sa își plătească singură biletul spre România.

„Mai mult de atât, femeia internată la cardiologia spitalului din Koln a trebuit după primele ore de la internare să meargă să predea camionul colegului care venise să efectueze cursa în locul ei.”

Povestea Dorinei a fost spusă de Ilie Matei – “Omul Șoselelor”, pe Facebook și preluată de Libertatea.

Dorina Misic, cu 17 ani de experiență ca șofer de camioane, angajata unei firme de transport din Deva, în timp ce conducea un TIR pe autobanda A3 în apropiere de Dusseldorf, a suferit un preinfarct și a fost nevoită să oprească de urgență.

”A simtit ca i se face rau, dar probabil experienta si norocul au ajutat-o sa nu producă un incident grav” scrie sursa citată. Potrivit polițiștilor germani, a tăiat toate cele trei benzi ale șoselei, apoi a revenit pe banda de urgență.

Șoferița a fost dusă la spital și a aflat că a făcut un preinfarct.

Femeia a anunțat firma și a fost șocată că primul lucru de care a fost întrebată a fost dacă marfa și camionul sunt intacte. Angajatorul a trimis un alt angajat să preia camionul, iar Dorina Misic a rămas în spital pentru 5 zile.

„Mai mult de atât, femeia internată la cardiologia spitalului din Koln a trebuit după primele ore de la internare să meargă să predea camionul colegului care venise să efectueze cursa în locul ei. Au urmat 5 zile de spitalizare, perioadă în care absolut nimeni din cadrul firmei nu s-a interesat de starea ei, acesta trebuind la finalul celor 5 zile de internare sa își achite spitalizarea și medicamentația din buzunar”, scrie Ilie Matei.

Femeia a ajuns în România pe cheltuiala proprie. Pe lângă toate astea, românca are salarii restante neprimite de la angajator și urmează ședințe de terapie la un psiholog.

Sursa: Libertate.ro

Sursa foto: facebook.com/CSPFE

EVENIMENT

Autoturism intrat într-un cap de pod în județul Vâlcea. Un bărbat a fost scos inconștient

Publicat

Un autoturism a intrat, marți seara, într-un cap de pod, pe o șosea din județul Vâlcea. Un bărbat a fost scos din mașină inconștient.

Acciddentul s-a produs în Copăcelu, localitate componentă a municipiului Râmnicu Vâlcea.

Un autoturism a intrat într-un cap de pod, fiind semnalată o victimă încarcerată.

Conform pompierilor vâlceni, bărbatul a fost descarcerat, fiind inconștient. Salvatorii fac manevre de resuscitare.

Citește mai departe

ECONOMIE

Peste 92.000 de persoane fizice şi juridice înregistrate la Registrul Comerțului, în primele 10 luni din 2020. Numărul, mult mai mic față de anul precedent

Publicat

contabilitate

Numărul de înmatriculări de persoane fizice şi juridice a scăzut în primele zece luni din 2020 cu 21,9%, comparativ cu perioada similară din 2019, la 92.179, din care 64.833 SRL, conform datelor centralizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Cele mai multe înmatriculări au fost înregistrate în municipiul Bucureşti, respectiv 15.623 (plus 1,01% comparativ cu ianuarie-octombrie 2019), şi în judeţele Cluj – 4.795 (minus 15,06%), Ilfov – 4.505 (plus 4,26%) şi Timiş – 4.104 (minus 19,36%).

La polul opus, numărul cel mai mic de înmatriculări a fost consemnat în judeţele Ialomiţa – 681 (minus 32,24%), Covasna – 717 (minus 28,30%) şi Tulcea – 769 (minus 26,62%).

Creşteri ale numărului de înmatriculări s-au consemnat doar în Ilfov (plus 4,26%) şi Bucureşti (plus 1,01%), în timp ce scăderile cele mai semnificative au fost înregistrate în Argeş (minus 38,19%), Dâmboviţa (minus 38,17%) şi Caraş-Severin (minus 36,15%).

Domeniile în care au fost realizate cele mai multe înmatriculări sunt comerţul cu ridicata şi cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor – 22.561 (minus 13,15%), construcţii – 11.695 (minus 8,92%) şi transport şi depozitare – 9.704 (plus 3,76%).

În luna octombrie 2020 au fost înmatriculate 11.214 persoane fizice şi juridice, cele mai multe în Bucureşti (2.062) şi în judeţele Cluj (594), Ilfov (588) şi Timiş (481).

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Fotbal: Zece cazuri de COVID-19 găsite la ultimele teste din Premier League

Publicat

coronavirus

Conducerea primei ligi engleze de fotbal a anunţat luni că au fost depistate zece noi cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul jucătorilor şi membrilor echipelor, cu ocazia ultimei serii de teste efectuate, informează EFE.

În perioada 23 – 29 noiembrie au fost testaţi pentru noul coronavirus 1.381 de jucători şi angajaţi ai celor 20 de cluburi din Premier League, zece dintre aceştia având rezultate pozitive.

Toate personale infectate cu COVID-19 au fost plasate în izolare pentru o perioadă de 10 zile, subliniază Premier League într-un comunicat. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Circulație feroviară oprită în județul Mehedinți

Publicat

Circulația feroviară este oprită marți seara în județul Mehedinți, din cauza unui tren stricat.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe magistrala 900, în zona stației CF Strehaia, județul Mehedinți, un tren de călători care circulă pe relația Filiași-Orșova s-a defectat în linie curentă.

Două trenuri de călători sunt oprite în stații.

Circulația feroviară este oprită.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate