Connect with us

EVENIMENT

O tănără de 20 de ani a murit, înjunghiată de fostul iubit, într-un parc din Timișoara. Agresorul a fost prins după trei ore de căutări

Publicat

crima timisoara

O tânără de 20 de ani, din judeţul Hunedoara, a decedat, după ce a fost înjunghiată mortal, vineri seara, într-un parc din centrul Timișoarei, chiar de către fostul ei iubit său, un bărbat de 31 de ani.

Din primele informații, se pare că tânăra s-a întâlnit cu fostul ei iubit, iar acesta a atacat-o cu un cuțit. Apoi, a lăsat-o pe tânără într-o baltă de sânge și a fugit.

Agresorul a fost identificat și prins după trei ore de căutări. Polițiștii l-au prins la ieșirea din oraș, în apropierea unei stații de cale ferată, lângă zona Pădurea Verde.

Surse judiciare au declarat că tânăra a fost preluată de un echipaj SMURD sosit la faţa locului şi transportată la Spitalul Municipal din Timișoara. Aici, în ciuda eforturilor medicilor de a o salva, tânăra a decedat.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ECONOMIE

Asociaţia Pro Infrastructură acuză CNAIR că tergiversează lansarea licitaţiilor pentru supervizori

Publicat

asoc

400 kilometri de autostradă de 6 miliarde de euro fără „câine de pază”. Asociaţia Pro Infrastructură acuză CNAIR că tergiversează lansarea licitaţiilor pentru supervizori.

Rolul supervizorului, al dirigintelui de șantier denumit și „consultant”, „inginer FIDIC” sau simplu „inginer”, în implementarea în teren a unui proiect de infrastructură de transport este esențial: se asigură că lucrările puse în operă de constructor sunt conforme și respectă caietul de sarcini, oferta asumată și normativele în vigoare, adică standardele de calitate necesare, spun cei de la Asociaţia Pro Infrastructură.

„Dar CNAIR tergiversează lansarea licitațiilor pentru aceste servicii esențiale ori, în dulcele stil „timpul trece leafa merge”, tărăgănează procedurile de achiziție publice pornite în urmă cu mai bine de un an de zile în unele cazuri. În lipsa consultantului care să fie zilnic pe șantier și să certifice lucrările executate de antreprenor, se lasă liber la abuzuri, „scurtături” și „optimizări” care cresc riscul ca drumul să aibă probleme pe termen lung și cresc artificial profitul constructorului. Contractarea supervizării este urgentă pe cele 7 loturi ale Autostrăzii A7 dintre Buzău și Bacău, adică 178 km, unde constructorul a intrat în teren sau este pe cale să înceapă execuția (până) în primăvară. Aceeași situație pe lotul 3 de lângă Buzău și pe cele trei sectoare ale Bacău-Pașcani unde suntem în licitație de lucrări, dar ne așteptăm ca să fie și ele parafate cu antreprenorii până în vară. Mai mult, scandalos este că încă nu avem supervizor pe Autostrada A0 Nord tronsonul 2 (între Corbeanca și Afumați) deși se apropie cu pași rapizi de inaugurare în decembrie 2023! La fel pe 1 (în contestații, probabil vom avea constructor până în vară) și 3 (în procedură semnare contract de lucrări)”, arată sursa citată.

Asociaţia Pro Infrastructură acuză CNAIR că tergiversează lansarea licitaţiilor pentru supervizori: sectoare aflate în licitație

Potrivit asociației, nu există timp de pierdut nici pe secțiunile de munte ale A1 Sibiu-Pitești unde antreprenorii vor face proiectare în 2023 dar probabil la anul vor pune utilajele la treabă: „Nu trebuie să fii expert să-ți dai seama că ai nevoie de diriginte de șantier pe 68 de kilometri prin creierii munților pe Valea Oltului și Valea Topologului. Nici pe ciotul Holdea-Margina al A1 nu există consultant! Tot în 2024 ar trebui să se înceapă și aici lucrările. Doar aceste exemple de autostrăzi amintite mai sus însumează aproape 400 kilometri și au o valoare contractuală/estimată totală de peste 6 miliarde de euro! Iar din urmă vin noi sectoare aflate în licitație, precum A13 Boița-Făgăraș sau capetele din PNRR ale A8 Târgu Mureș-Târgu Neamț. Desigur, lor li se adaugă și multe alte proiecte rutiere mai mici și mai puțin mediatizate care nu au supervizor pe șantier”. Mediafax

Sursa foto: Asociaţia Pro Infrastructură

Citește mai departe

EVENIMENT

Oscar 2023. Lista completă a filmelor nominalizate. Producția care a primit cele mai multe propuneri

Publicat

oscar 2023. lista completă a filmelor nominalizate. producția care a

Cinefilii români trebuie să știe care este lista completă a filmelor nominalizate la Oscar 2023. Academia Americană de Film a anunțat nominalizările pentru cea de-a 95-a gală de decernare a premiilor Oscar și astfel s-a aflat care este producția care a primit cele mai multe propuneri.

Lista completă a filmelor nominalizate la Oscar 2023

Academia Americană de Film se pregătește pentru cel mai important eveniment cinematografic al anului: Oscar 2023. Prestigioasa instituție a anunțat nominalizările pentru premiile Oscar 2023 a celei de-a 95-a gale, care va avea loc pe data de 12 mai, la Dolby Theatre din Los Angeles, California.

Anul acesta, Premiile Oscar vor fi prezentate de îndrăgitul om de televiziune Jimmy Kimmel. Este a treia oară când cunoscutul actor de comedie şi prezentator de talk-show este ales ca…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Copil de 13 ani din București, atacat de 6 câini comunitari, în Teleorman

Publicat

caine abandonat ilfov1

Un copil de 13 ani din București, aflat pe un moped, a fost atacat, marți, într-o comună din Teleorman, de 6 câini comunitari.

Un copil de 13 ani din București, aflat în vizită la bunici, în comuna Conțești, județul Teleorman, în timp ce se deplasa pe un moped, a fost atacat de 6 câini comunitari, ulterior acesta reușind să se refugieze în curtea unei persoane.

În urma evenimentului, copilul a fost rănit, fiind transportat de tatăl său la spital.

„Tatăl minorului, în timp ce se deplasa în municipiul Alexandria cu autoturismul având semnalele de avarii în funcțiune și cu viteză, a fost oprit de un echipaj de poliție din cadrul Poliției municipiului Alexandria. În urma discuțiilor purtate cu tatăl minorului și evaluând situația de pericol în care se afla minorul, au asigurat deplasarea în condiții de siguranță la unitatea medicală. Ulterior, minorul a fost transferat la o unitate medicală din municipiul București pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a informat Poliția Teleorman.

A fost întocmit dosar penal pentru neluarea de către proprietarul sau deținătorul temporar al acestuia, a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent. Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum trimiți indexul la Hidroelectrica. Sfaturi utile pentru clienții care se confruntă cu probleme

Publicat

cum trimiți indexul la hidroelectrica. sfaturi utile pentru clienții care

În ultima vreme, tot mai mulţi clienți Hidroelectrica se plâng de faptul că nu pot să transmită indexul, asta cu toate că urmează pașii de pe site-ul companiei. Mulţi oameni susțin că nu pot transmite seria contorului, iar alții spun că primesc „eroare”. Iată câteva sfaturi utile pentru clienții care se confruntă cu probleme!

Recomandări pentru transmiterea indexului

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) recomandă oamenilor să transmită lunar indexul, în perioada stabilită, către furnizori, astfel încât facturarea să reflecte cât mai fidel consumul realizat, dar şi ca să evite eventuale surprize.

Clienții Hidroelectrica încearcă să țină cont de acest sfat, dar s-au lovit de câteva probleme. De curând, mai multe persoane s-au plâns pe grupul de Facebook că nu…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe