Connect with us

EVENIMENT

O tânără din Vaslui și-a infectat cu coronavirus zeci de prieteni. A plecat cu ei la mare înainte de a afla rezultatul testului

PublicatO tânără din Vaslui a plecat sâmbăta trecută cu trenul, cu un grup de 29 de prieteni la mare, să-și sărbătorească majoratul, fără să știe că era bolnavă de Covid-19.

La recomandarea părinților, care lucrează la Serviciul de Ambulanță Vaslui, tânăra făcuse un test înainte de plecare, dar nu a mai așteptat rezultatul acasă. A plecat la Costinești, cu trenul, împreună cu 29 de prieteni, cu vârste între 16 și 18 ani.

Când era la mare, fata a primit și rezultatul pozitiv la coronavirus, iar o parte dintre prietenii ei au început să aibă simptome.

Tânăra și-a anunțat părinții.

Grupul ar fi trebuit să se întoarcă acasă tot cu trenul, dar pentru că ar fi pus în pericol și alte persoane, după ei a fost trimis un microbuz al ISU.

Miercuri dimineață au fost aduși 17 tineri, care au fost internați pentru 48 de ore la spitalul din Bărlad.

Microbuzul s-a întors la Costinești pentru a-i aduce acasă și pe ceilalți 13 tineri.

Sursa: digi24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Pompierii din Slobozia, chemați să spargă ușa unei case. Ce au găsit

Publicat

O femeie de 76 de ani a fost găsită, joi seara, decedată în apartament.

Pompierii din Slobozia au fost solicitați să intervină pentru deblocarea accesului într-o locuință din municipiu.

La locul solicitării s-a deplasat de urgență un echipaj cu o autospecială de descarcerare și un echipaj al SAJ Ialomița – Substația Slobozia.

După deblocarea ușii, în locuință a fost găsită o femeie în vârstă de 76 de ani, fără funcții vitale, care a fost declarată decedată de către echipajul SAJ Ialomița.

Citește mai departe

EVENIMENT

50 de traficanți de persoane, arestați în urma unei operațiuni internaționale împotriva criminalității transfrontaliere

Publicat

Agenţia europeană pentru frontiere şi pază de coastă (FRONTEX) şi Austria au desfăşurat în perioada 11-21 septembrie o operaţiune internaţională împotriva criminalităţii transfrontaliere organizate şi grave în Europa Centrală şi de Sud-Est.

Operaţiunea, cunoscută drept ”Joint Action Day Danube 5” (Ziua Acţiunii Comune Dunărea 5), a fost prima acţiune comună organizată de FRONTEX în condiţiile pandemiei de COVID-19 şi prima asemenea acţiune internaţională din acest an.

JAD Danube 5 s-a concentrat pe combaterea traficului de migranţi şi alte persoane şi a fraudelor cu documente. Ca rezultat al operaţiunii, la Viena a fost creat un birou operaţional comun pentru a sprijini schimbul de informaţii în rândul participanţilor şi a coordona anchetele privind traficul de fiinţe umane.

La acţiune, care a fost sprijinită de organizaţiile de poliţie Interpol şi Europol, au luat parte, de asemenea, Polonia, Ungaria, Slovacia, Italia, Slovenia, Croaţia, România, Bulgaria, Grecia, Serbia, Bosnia, Macedonia de Nord, Muntenegru şi Albania.

Operaţiunea a dus la arestarea a 50 de persoane suspectate de trafic de persoane şi detectarea a 7.248 de migranţi ilegali, 83 de documente frauduloase şi 17 automobile furate şi descoperirea unui număr de 20.000 de măşti chirurgicale nedeclarate. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

În Marea Britanie vaccinurile anti-COVID vor fi testate pe persoane sănătoase care vor fi infectate deliberat

Publicat

vaccin

Marea Britanie va desfăşura teste asupra unor voluntari sănătoşi, infectaţi în mod deliberat cu virusul care transmite boala COVID-19, pentru a verifica eficacitatea unor vaccinuri aflate în faza de testare, potrivit ziarului Financial Times, citat de EFE.

Aceste studii, finanţate de guvernul britanic, vor începe în ianuarie anul viitor într-o locaţie sigură din estul Londrei, unde voluntarii vor rămâne în carantină, potrivit informaţiilor furnizate ziarului financiar de surse apropiate proiectului.

Cercetătorii care vor realiza testele au declarat că proiectul este vital pentru a afla care sunt cele mai bune vaccinuri în dezvoltare împotriva COVID-19.

În cadrul studiului, un voluntar va primi o doză de vaccin, iar o lună mai târziu va fi infectată, sub strictă supraveghere medicală, cu SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19.

Se estimează că aproximativ 2.000 de persoane s-au înscris deja să participe la aceste teste în Marea Britanie.

Publicaţia financiară aminteşte că astfel de teste nu sunt o noutate: în 1796, medicul Edward Jenner, supranumit “părintele imunologiei”, a inoculat unui băiat de 8 ani un vaccin împotriva variolei pe care el însuşi îl dezvoltase, iar în ultimii ani s-a mai recurs la astfel de teste pentru dezvoltarea de vaccinuri împotriva holerei sau malariei.

Dominic Wilkinson, profesor de etică medicală la Universitatea Oxford, a subliniat că în actuala situaţie, când omenirea se confruntă cu “o ameninţare globală fără precedent precum boala COVID-19 este imperativ din punct de vedere etic să fie desfăşurate studii controlate pentru a ajuta la dezvoltarea unor vaccinuri şi pentru a identifica apoi care este cel mai bun vaccin”.

Testele vor trebui, totuşi, să primească avizul Agenţiei de Reglementare pentru Medicamente şi Produse de Îngrijire a Sănătăţii din Marea Britanie ( Medicines & Healthcare Products – MHRA). Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Captura NEOBIȘNUITĂ: Sute de mii de prezervative folosite, spălate, resigilate și vândute

Publicat

vietnam

Potrivit cotidianului The Sun, citat de StirilePROTV,captura de 324.000 de prezervative a fost făcută într-un oraș din Vietnam, Binh Duong, pe 19 septembrie.

Proprietarul depozitului în care s-au găsit prezervativele a declarat că primea lunar saci cu prezervative folosite, de la un furnizor local, care le lua din coșurile de gunoi ale hotelurilor din zonă.

Ajunse în depozit, prezervativele erau spălate, uscate și resigilate. Pe lângă prezervativele folosite, polițiștii au găsit și alte câteva mii deja ambalate și pregătite să fie vândute, fără numele vreunei mărci cunoscute.

Directorul structurii locale de protecție a consumatorilor, Tran Van Tung, a declarat că toate prezervativele găsite au fost confiscate și vor fi distruse, fiind considerate deșeuri medicale periculoase, iar proprietarul depozitului a fost arestat.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate