Connect with us

EVENIMENT

O unitate militară din Aiud va fi dotată cu un sistem de securitate și protecție. Investiție MApN de peste 3,6 milioane de lei

Publicat

o unitate militară din aiud va fi dotată cu un

O unitate militară din Aiud urmează să fie dotată cu un sistem de securitate și protecție. Investiția se ridică la peste 3,6 milioane de lei. 

Ministerul Apărării a lansat miercuri, 23 august, o licitație pentru furnizarea unui sistem de securitate și protecție pentru Unitatea Militară 01497 Aiud.

Valoarea totală a investiției este estimată la 3.630.252,10 de lei, fără TVA.

Potrivit documentației, sistemul de securitate și protecție (SSP) va avea rolul de ridicare a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO 1 Decembrie la Alba Iulia: Primirea Soliilor din Cetățile de Scaun. Reconstituire istorică în Piața Cetății

Publicat

video 1 decembrie la alba iulia: primirea soliilor din cetățile

Ziua Națională, 1 Decembrie 2023, Alba Iulia: În Piața Cetății se desfășoară ceremonia de primire a Soliilor din Cetățile de Scaun ale României.

Sunt primite delegațiile de la Târgoviște și Suceava.

Este prezentată o reconstituire istorică, în contextul momentului important de acum 105 ani.

La 1 Decembrie 1918, Marea Adunarea Naţională de la Alba Iulia adopta rezoluţia Unirii Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.

Vezi PROGRAM…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. 1 Decembrie: Clujul SĂRBĂTOREȘTE Ziua Națională a României

Publicat

tricolor e1638523833941.jpg

Clujul sărbătorește Ziua Națională a României. După depunerea de coroane la statuia lui Mihai Viteazul, a urmat o paradă militară în Piața Avram Iancu.

Manifestările sunt organizate de Primăria și Consiliul local Cluj-Napoca, Instituția Prefectului Județul Cluj și Divizia 4 Infanterie „Gemina”. Un tricolor uriaș a acoperit Casa Armatei.

VIDEO. 1 Decembrie: Clujul SĂRBĂTOREȘTE Ziua Națională a României

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 2.400 de militari, la parada militară de Ziua Naţională la Bucureşti

Publicat

parada bucuresti.jpg
Arhivă foto

Peste 2.400 de membri ai forțelor armate și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Penitenciarelor sunt prezenți vineri în Piața Arcului de Triumf din București pentru a participa la parada militară organizată în onoarea Zilei Naționale a României.

La parada militară, care va avea loc începând cu ora 11,00, dispozitivul de defilare al tehnicii militare este alcătuit din circa 150 mijloace tehnice.

În blocul de paradă vor defila aproximativ 250 de militari străini, în cadrul unor detaşamente din Belgia, Franţa, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Spania, Statele Unite ale Americii şi Ţările de Jos, precum şi militari din ţările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României. Militarii străini sunt prezenţi cu 23 de mijloace tehnice.

Avioane şi elicoptere vor survola Piaţa Arcului de Triumf la parada de 1 Decembrie.

După încheierea ceremoniei oficiale, publicul prezent în Piaţa Arcului de Triumf va putea vizita standuri expoziţionale cu tehnică militară, care vor fi amplasate în zonă până la ora 14,00.

Sărbătorirea celor 105 de ani de la Marea Unire a provinciilor româneşti într-un singur stat este onorată de militarii români prin ceremonii şi defilări cu personal şi tehnică militară în garnizoanele din ţară în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare.

Peste 2.400 de militari, la parada militară de Ziua Naţională la Bucureşti. Eveniment și în Alba Iulia

Totodată, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

În garnizoana Alba Iulia, începând cu ora 14,00, la Monumentul ‘Marii Uniri’ vor fi depuse coroane şi jerbe de flori, activitatea fiind urmată, de la ora 15,00, de ceremonia militară, în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, la care vor lua parte peste 1.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, specialişti de la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Filiala Alba-Iulia a organizaţiei Crucea Roşie Română, cu aproximativ 70 de mijloace tehnice terestre şi aeronave militare.

Din dispozitivul de defilare vor face parte militari şi tehnică de luptă din Polonia şi Franţa, care îşi desfăşoară activitatea în ţara noastră, în cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est şi Grupului de luptă al NATO de la Cincu. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Anul 2024 cel mai încărcat an politic din ultimele decenii. Controversa legată de ordinea desfășurării celor 4 rânduri de alegeri

Publicat

anul 2024 cel mai încărcat an politic din ultimele decenii.

Controversele anului electoral 2024: ordinea în care se vor desfășura cele patru rânduri de alegeri: Europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.

2024 va fi cel mai încărcat an politic din ultimele decenii. Vor fi patru rânduri de alegeri: pentru primarii și consilii locale, pentru Parlamentul European, pentru senatori și deputați, dar și pentru alegerea unui nou președinte.

Actualul președinte, Klaus Iohannis este la al doilea mandat, maximul stabilit de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe