Connect with us

EVENIMENT

Oamenii de ştiinţă au descifrat misterul care învăluia cele mai vechi galaxii ale Universului

Publicat

benjamin voros u kty6hxcqc unsplash.jpg

După ce a fost pus în funcţiune anul trecut, telescopul spaţial James Webb (JWST) le-a oferit oamenilor de ştiinţă o perspectivă uluitoare asupra istoriei timpurii a Universului, detectând o serie de galaxii ce datează din epoca enigmatică a „zorilor cosmosului”, informează Reuters, transmite Agerpres.
Însă existenţa unor galaxii care păreau masive şi mature în timpul „copilăriei” Universului a sfidat aşteptările – ele erau prea mari şi apăruseră prea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Locuitorii de pe mai multe străzi din Alba Iulia au rămas fără apă potabilă. Muncitorii au avariat o conductă. Zonele afectate

Publicat

locuitorii de pe mai multe străzi din alba iulia, fără

Locuitorii de pe mai multe străzi din Alba Iulia au rămas marți, 16 iulie fără apă potabilă. Este vorba despre o avarie provocată de un muncitor. 

Strada Livezii, cartierul Costache Negruzzi, Henri Coandă, cartier Anghel Saligni, Târgului, Tudor Vladimirescu( tronson Henri Coandă- Gheorghe Doja, strada Gheorghe...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

UTCN a obținut primul loc la competiția WiDS Datathon ++ University Edition 2024, lansată de Universitatea Stanford

Publicat

utcn studenti.jpg

România a obținut primul și al treilea loc mondial la competiția WiDS Datathon ++ University Edition 2024, lansată de Universitatea Stanford.

Este vorba de echipele de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) și Academia de Studii Economice din București, care sunt câștigătoarele competiției organizată de inițiativa Women in Data Science (WiDS) de la Universitatea Stanford, sponsorizată de Gilead Sciences.

Aceasta este o competiție globală care…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Drumul către restaurantul Liziera din Blaj a fost asfaltat de primărie. Ce spune primarul orașului, Valentin Rotar

Publicat

drumul către restaurantul liziera din blaj a fost asfaltat de

Un drum către un restaurant, o afacere privată din județul Blaj, a fost asfaltat pe banii primăriei. Este vorba despre restaurantul ”Liziera”. Prin asfaltarea drumului conducerea municipiului Blaj încurajează mediul privat din localitate. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Două case din Turda au luat FOC. O persoană a suferit un atac de PANICĂ

Publicat

pompieri 7 e1678347015842.jpg

Un incendiu a izbucnit, marți la două case din Turda. Pompierii au intervenit cu 4 autospeciale. O persoană a suferit un atac de panică.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Turda intervin în aceste momente pentru a stinge un incendiu care a cuprins două case de locuit, învecinate, pe strada Racului din Turda. Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 200 de mp, iar echipajele noastre lucrează pentru localizarea flăcărilor, respectiv pentru protejarea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe