Connect with us

EVENIMENT

Oana Zăvoranu s-a trezit cu poliția la ușă. Motivul pentru care vedeta a ajuns să fie executată silit. „M-au șantajat”

Publicat

oana zăvoranu s a trezit cu poliția la ușă. motivul pentru

Momente extrem de dificile pentru Oana Zăvoranu! Din cauza datoriilor pe care le-a acumulat firma sa, bruneta a fost executată silit. Poliția și un executor judecătoresc i-au făcut vineri, 30 septembrie, o vizită la clinică, cu scopul de a recupera un prejudiciu uriaș. Iată cui datora bani vedeta!

Oana Zăvoranu, executată silit. Ce datorii are vedeta

Firma Oanei Zăvoranu a înregistrat multe datorii, motiv pentru care vedeta a fost acționată în instanță. În cele din urmă, judecătorii au decis că bruneta trebuie să plătească.

Este vorba despre firma care administrează clinica medicală One Life din Capitală. Se pare că afacerea cu care vedeta se laudă îi aparține, de fapt, unei asistente care a lucrat la clinica respectivă, în baza unui contract de prestări de servicii medicale între două…

Citește mai mult pe impact.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cum va fi vremea de Sfântul Andrei și de Ziua Națională. Prognoza meteo pe regiuni, până în 11 decembrie

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pe regiuni, pentru următoarele două săptămâni. Potrivit meteorologilor, în intervalul 28 noiembrie – 11 decembrie 2022, temperaturile vor fi apropiate de data din calendar, în majoritatea regiunilor din țară. Din cea de a doua săptămână, din 5 decembrie, sunt așteptate perioade cu precipitații.

Vă prezentăm prognoza meteo pe regiuni, în intervalul 28 noiembrie 2022 – 11 decembrie 2022:

Prognoza meteo pe regiuni, până în 11 decembrie. BANAT

Pe parcursul celor două săptămâni nu sunt estimate variații semnificative de temperatură.

La nivelul acestei regiuni media valorilor maxime va fi de 7…8 grade, un interval mai cald fiind așteptat între 2 și 4 decembrie, când se vor atinge 10 grade, însă sunt posibile și zile mai reci (6 și 7 decembrie) cu temperaturi ce vor scădea la 4…5 grade. Temperaturile minime vor fi ușor negative în prima noapte, apoi în perioada 30 noiembrie – 5 decembrie media acestora va fi de 2…3 grade, urmând ca până la finalul primei decade din decembrie să se situeze în jurul valorii de 0 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în jurul datei de 1 decembrie, iar în a doua săptămână (5 – 11 decembrie) de prognoză sunt estimate perioade cu precipitații.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 11 decembrie. CRIŞANA

Pe parcursul celor două săptămâni nu sunt estimate variații semnificative de temperatură.

Media temperaturilor maxime va fi de 8…10 grade în prima săptămână, cu cele mai calde zile în intervalul 2 – 4 decembrie, iar în a doua săptămână în jurul a 6 grade, posibile valori mai scăzute fiind estimate în 6 și 7 decembrie.

Temperaturile minime la nivelul regiunii vor fi de -4…3 grade în prima noapte, apoi se va înregistra o creștere ușoară, iar în perioada 2 – 5 decembrie media acestora va fi de 2 grade, urmând ca până la finalul primei decade din decembrie să se situeze în jurul valorii de 0 grade.

În prima săptămână numai izolat vor fi posibile precipitații slabe, însă în perioada 5 – 11 decembrie va crește probabilitatea de a avea perioade cu precipitații.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 11 decembrie. TRANSILVANIA

La nivelul acestei regiuni media temperaturilor maxime va oscila între 3 și 6 grade.

Cele mai calde zile vor fi în intervalul 2 – 4 decembrie, iar cele mai reci în zilele de 6 și 7 decembrie.

Temperaturile minime se vor menține în general negative pe tot parcursul celor două săptămâni, valori în jur de 0 grade fiind estimate doar în 3 și 4 decembrie, iar în cele mai reci nopți (7 și 8 decembrie) media acestora va fi de -6…-5 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va crește în a doua săptămână de prognoză (5 – 11 decembrie). Sunt posibile precipitații slabe și în ziua de 2 decembrie.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 11 decembrie. MARAMUREŞ

În prima săptămână tendința va fi de creștere ușoară și treptată a valorilor termice diurne,  de la o medie de 6 grade în prima zi, până la 9 grade în 3 decembrie, apoi pentru restul intervalului sunt estimate maxime în jurul a 5 grade.

Evoluția va fi asemănătoare și pentru temperaturile minime, cu o tendință de creștere, de la -4 grade în prima noapte, până la 0…1 grad în perioada 2-5 decembrie, iar pentru a doua săptămână sunt prognozate valori cuprinse în medie între -4 și -2 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va crește în a doua săptămână de prognoză (5 – 11 decembrie).

Prognoza meteo pe regiuni, până în 11 decembrie. MOLDOVA

În intervalul de anticipație, valorile termice diurne se vor menține ușor sub mediile multianuale, la o medie zilnică în general de 0…2 grade.

Media regională a temperaturilor minime va oscila între -2 și 1 grad în prima săptămână și între -6 și -3 grade în a doua săptămână, cu cele mai reci nopți estimate în zilele de 7 și 8 decembrie.

Sunt așteptate intervale cu precipitații slabe cu caracter trecător și pe arii restrânse pe tot parcursul celor două săptămâni.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 11 decembrie. DOBROGEA

Media temperaturilor maxime va fi de 6…8 grade în prima săptămână, va scădea la 4 grade în zilele de 6 și 7 decembrie, iar spre finalul intervalului se va reveni la 8 grade.

Temperaturile minime vor urma aceași tendință; o medie regională de 2…4 grade în prima săptămână, urmată de o scădere până spre 0 grade în perioada 6 – 8 decembrie și o creștere ușoară la finalul intervalului până la 2…3 grade.

Temporar se vor semnala ploi slabe la începutul intervalului și cu o probabilitate destul de ridicată și în noaptea de joi spre vineri (1/2 decembrie) și pe parcursul zilei de vineri (2 decembrie).

În restul intervalului precipitații slabe vor fi posibile pe arii mai restrânse.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 11 decembrie. MUNTENIA

Pe parcursul celor două săptămâni nu sunt estimate variații semnificative de temperatură.

La nivelul regiuni media valorilor maxime va fi de 4…6 grade, cu cele mai reci zile în jurul datei de 1 decembrie și în perioada 6 – 8 decembrie.

Temperaturile minime se vor menține preponderent pozitive în prima parte a intervalului de anticipație, la o medie de 1…2 grade, în 7
și 8 decembrie sunt așteptate valori în jurul a -3 grade, iar spre finalul perioadei se va înregistra o creștere ușoară (sunt estimate temperaturi în medie de 0 grade).

Local și temporar se vor semnala ploi slabe pe parcursul primei săptămâni (îndeosebi în perioada 28 noiembrie – 2 decembrie).

În a doua săptămână probabilitatea pentru precipitații se va menține relativ ridicată.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 11 decembrie. OLTENIA

Pe parcursul celor două săptămâni nu sunt estimate variații semnificative de temperatură.

Media zilnică a valorilor maxime de temperatură va fi cuprinsă între 3…6 grade, cu cele mai reci zile în jurul datei de 1 decembrie și în perioada 6 – 8 decembrie.

Temperaturile minime se vor menține în general pozitive până în 5 decembrie, la o medie de 1…2 grade, iar pentru restul intervalului sunt prognozate valori de -2…0 grade.

Local și temporar se vor semnala ploi slabe pe parcursul primei săptămâni (îndeosebi în perioada 28 noiembrie – 2 decembrie).

Probabilitatea de apariție a intervalelor cu precipitații se va menține relativ ridicată și în a doua săptămână.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 11 decembrie. LA MUNTE

Intervalul va debuta cu valori termice diurne în medie de -2 grade și minime de -7 grade, apoi până spre finalul săptămânii se va încălzi ușor și treptat, astfel că la nivelul zonei se va atinge o medie a maximelor de 2 grade, iar a minimelor în jurul a -2 grade.

În a doua săptămână sunt estimate maxime care vor prezenta o medie zilnică cuprinsă între – 2 și 0 grade și minime ce vor oscila între -7 și 4 grade, cele mai reci zile urmând a se înregistra în perioada 6 – 8 decembrie.

Probabilitatea de apariție a intervalelor cu precipitații se va menține ridicată în cea mai mare parte a intervalului de prognoză.

Citește mai departe

EVENIMENT

Legea a fost promulgată. Primarii de sector şi ai municipiilor reşedinţă de judeţ vor primi informaţii de securitate naţională

Publicat

iohannis
Arhivă foto

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, 28 noiembrie 2022, actul normativ pentru modificarea şi completarea art. 11 din Legea nr. 51/1991 privind securitatea naţională a României, prin care primarii de sector şi ai municipiilor reşedinţă de judeţ pot beneficia de informaţii din domeniul securităţii naţionale.

Propunerea legislativă modifică prevederile articolului 11 alineatul (1) litera c) din Legea 51/1991, în sensul includerii în categoria beneficiarilor de informaţii în domeniul securităţii naţionale a primarilor de sector din municipiul Bucureşti şi a primarilor municipiilor reşedinţă de judeţ.

Informaţiile pentru securitatea naţională obţinute din străinătate de Serviciul de Informaţii Externe sunt exceptate de la dispoziţiile prevăzute în lege.

Legea a fost promulgată. Ce au în gestiune primarii de sectoare ai municipiului București, cât și cei ai municipiilor de reședință de județ

„Legislaţia din domeniul securităţii naţionale a fost concepută să corespundă necesităţilor de securitate ale României de la începutul anilor ’90. (…)

Ultima modificare şi completare a Legii 51/1991 privind securitatea naţională a României a fost publicată în Monitorul Oficial 190 din 18 martie 2014. (…)

Realitatea practică a ultimilor ani arată că atât primarii de sectoare ai municipiului Bucureşti, cât şi primarii municipiilor reşedinţă de judeţ au în gestiune obiective de interes cu impact în zona securităţii naţionale, administrarea patrimoniului unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi a unor fonduri importante cu implicaţii în zona de securitate naţională”, se arată în expunerea de motive a legii. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

A fost semnat contractul în valoare de 1,91 miliarde de lei pentru Lotul 2 Lugoj – Timișoara Est

Publicat

contract nou semnat cfr sursa foto fb
sursa foto: Facebook / Sorin Grindeanu 

CFR Infrastructură a semnat luni, 28 noiembrie 2022, un nou contract în valoare de 1,91 miliarde de lei, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, precizând că este al patrulea contract de modernizare a căilor ferate din acest an, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Încă un contract de 1,91 miliarde de lei, finanţat prin PNRR, a fost semnat de CFR Infrastructură! Constructorul spaniol are la dispoziţie 42 de luni (6 luni proiectare şi 36 de luni execuţie) pentru modernizarea lotului 2 al tronsonului de cale ferată Caransebeş-Timişoara-Arad (162,19 km).

Este al patrulea contract de modernizare a căilor ferate, finanţat prin PNRR, pe care CFR Infrastructură îl semnează anul acesta (7,64 miliarde de lei, fără TVA)”, a scris Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Pe cei 54,13 km ai sectorului de cale ferată Lugoj-Timişoara Est (Lotul 2) constructorul va executa următoarele lucrări: dublarea liniei de cale ferată, modernizarea staţiilor Lugoj, Belint, Topolovăţ, Recaş şi Remetea Mare, modernizarea a 5 halte de călători, a 14 poduri şi 39 podeţe, dar va monta şi sisteme automate de semnalizare la 17 de treceri la nivel cu calea ferată.

De asemenea, constructorul spaniol va asigura implementarea sistemului ERTMS (ETCS nivel 2 şi GSM-R) pe întregul traseu precum şi construcţia a cinci pasarele pietonale în staţiile Lugoj, Belint, Topolovăţ, Recaş, Remetea Mare, a două pasarele pietonale în haltele Chizătău şi Izvin şi a unui pasaj superior în staţia Lugoj (strada Banatului). Vor fi montate panouri fonoabsorbante pe o lungime totală de 6.350 metri.

Potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA remis AGERPRES, contractul de 1,91 miliarde de lei, fără TVA, a fost semnat luni de către directorul general al CFR SA, Ion Simu Alexandru, şi directorul general al firmei spaniole, FCC Construcction, Carlos Pallares Rodriguez, în prezenţa ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Obiectivul general al contractului este modernizarea liniei de cale ferată pe întregul traseu, servicii feroviare moderne în spaţiile destinate publicului călător, îmbunătăţirea condiţiilor de exploatare şi operare feroviară, necesare maximizării volumului de mărfuri transportate, creşterea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru trenurile de marfă.

contract nou semnat cfr sursa foto fb

„Astăzi am semnat un nou contract, în valoare de 1,91 miliarde lei, din cadrul programului de modernizare a tronsonului Caransebeş – Timişoara – Arad (162,19 km), finanţat prin PNRR, şi anume Lotul 2 Lugoj – Timişoara Est, o secţiune care va fi proiectată inclusiv pentru dublarea liniei pe întreaga distanţă de 54,13 km.

Avem până în acest moment semnate contracte în valoare totală de peste 5,5 miliarde lei pentru modernizarea infrastructurii feroviare la standarde europene pe 3 din cele 4 loturi ale tronsonului, pe o distanţă de 122,85 de km, de la Lugoj la Arad.

Doresc să menţionez faptul că aştept din partea antreprenorilor să-şi respecte termenele contractuale, în contextul în care ei sunt cei care, în cadrul acestor contracte, elaborează inclusiv proiectele tehnice, în baza cărora vor executa lucrările de modernizare, ceea ce înseamnă că din start eliminăm „eventualele probleme de proiectare”, aşa cum s-a întâmplat în celelalte proiecte feroviare de modernizare, în care proiectarea şi execuţia lucrărilor au fost incluse în contracte separate”, a declarat Ion Simu Alexandru, director general al CFR SA.

Linia de cale ferată Caransebeş – Timişoara – Arad beneficiază de finanţare în cadrul PNRR, fiind, de asemenea, inclusă în Planul investiţional pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare pentru perioada 2020 – 2030. Agerpres

sursa foto: Facebook / Sorin Grindeanu 

Citește mai departe

EVENIMENT

Un bărbat a primit „cadou” de la polițiștii din Capitală brățara electronică de supraveghere, după ce a amenințat că-și omoară copilul

Publicat

bratara electronica e1585841511457
fotografie cu caracter ilustrativ

Un bărbat din București care a amenințat că își omoară copilul a primit de la polițiști brățara electronică de supraveghere. Incidentul s-a produs duminică seară.

Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, la data de 27 noiembrie 2022, în jurul orei 18.30, poliţişti din cadrul DirecțieiGenerale de Poliție a Municipiului București – Secţia 4 au fost sesizaţi, prin sistem 112, de către o unitate medicală, cu privire la faptul că la camera de gardă s-a prezentat o femeie, victima unei agresiuni.

În urma verificărilor efectuate de către polițiștii care s-au deplasat la fața locului, s-a stabilit faptul că persoana vătămată ar fi fost lovită de către fostul partener, în timp ce se afla la o adresă, din Sectorul 1, pentru a-i încredința bărbatului fiul său, minor.

Ulterior, în jurul orei 23.00, femeia a sesizat, prin 112, faptul că, în timp ce se aflau la o adresă din Sectorul 4, ar fi avut din nou neînțelegeri cu acel bărbat, iar, ulterior, după ce a părăsit zona, acesta i-a transmis telefonic amenințări cu privire la viața fiului
lor și a lui.

Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul ar fi plecat însoțit de minor, fiind dat în atenție autoturismul cu care acesta se deplasa.

La scurt timp, bănuitul a fost depistat la o adresă din Sectorul 1, în timp ce intra în imobil, însoțit de fiul acestuia. La fața locului s-au deplasat polițiștii, însoțiți de o echipă de negociatori și una de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Bărbatul a ieșit din locuință și a fost imobilizat și condus la audieri, față de acesta fiind emis un ordin de protecție provizoriu și i-a fost montată o brățară de monitorizare electronică.

Cercetările sunt continuate de către Secția 4 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de amenințare și violență în familie.

„Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicat.

Citește mai departe