Connect with us

ACTUALITATE

OFICIAL: A început programul ”Rabla” la electrocasnice. Echipamentele eligibile și procedura de obținere a voucherelor

Publicat

electrocasnice

Programul Rabla pentru Electrocasnice s-a lansat oficial. De astăzi, puteți solicita vouchere pe siteul Ministerului Mediului. Potrivit noului ghid, publicat de Ministerul Mediului, programul cuprinde acum mai multe tipuri de electrocasnice, faţă de cele trei de anul trecut.

Aşadar, românii vor putea lua vouchere şi pentru televizoare sau maşini de spălat vase. Iar fondurile pentru acest program s-au dublat în 2019, la 40 de milioane de lei, ca urmare a cererii foarte mari.

În programul Rabla pentru electrocasnice 2018 erau incluse frigiderele, maşinile de spălat rufe şi aparate de aer condiţionat. Potrivit autorităţilor, în numai trei zile, cele 20 de milioane de lei au fost consumate de români.

Noutatea programului de anul acesta o reprezintă televizoarele şi maşinile de spălat vase. A anunţat astăzi ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, că în cazul maşinilor de spălat vase se poate da la schimb orice produs inclus în programul Rabla pentru electrocasnice.

Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului: „Poate o să vă întrebaţi de ce maşini de spălat vase. Pentru că în primul rând consumul de apă trebuie să fie cât mai mic în propria noastră casă”.

Voucherele pentru televizoare au valori de 200 şi 400 de lei, iar cele pentru maşini de spălat vase 300 şi 400 de lei.

În cazul maşinilor de spălat rufe sumele acordate sunt 200 şi 300 de lei, pentru aparatele de aer condiţionat 400 de lei, iar pentru frigidere 300 şi 400 de lei. Preţurile diferă în funcţie de performanţa produselor.

Cei care îşi doresc să îşi cumpere electrocasnice prin acest program trebuie să completeze un formular pe site-ul Agenţiei Fondului pentru Mediu. Apoi, cu voucherul primit pot merge la magazine. În cazul produselor mari, multe companii merg la domiciliul clienţilor pentru a ridica aparatele vechi. Acestea din urmă vor merge la reciclat.

În general, la un frigider dacă îl ducem pe o bandă în flux continuu se pot face 40 de frigidere într-o oră. 40 pe o instalaţie mică. La 40 pe oră este destul de mult, pentru că în 24 de ore sunt 800 de frigidere.

Prin programul Rabla pentru electrocasnice 2018 au fost achiziţionate 12.900 de echipamente electrice şi electronice. Asta înseamnă că tot atâtea echipamente au fost casate.

Puteți solicita voucherul AICI!

Echipamente eligibile:

Mașini de spălat rufe

a.200 lei-eficiență A++

b.300 lei-eficiență A+++

Mașini de spălat vase

a.300 lei-eficiență A++

b.400 lei-eficiență A+++

Frigidere/combine frigorifice/lăzi frigo/congelatoare

a.300 lei-eficiență A++

b.400 lei-eficiență A+++

Aparate de aer condiționate, inclusiv portabile

a.400 lei-eficiență A++ și A+++

Televizoare

a.200 lei-eficiență A și A+

b.400 lei-eficiență A++ și A+++

Pentru a putea beneficia de voucher persoanafizică trebuie să ofere la schimb un electrocasnic din aceeași categorie, cu excepția mașinilor de spălat vase, unde se poate oferi orice alt electrocasnic participant în program (schimb 1 la 1, cu excepția mașinilor de spălat vase)

Sursa: Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Directorul Seminarului Teologic Botoșani, pr. prof. dr. Daniel Dascălu, va conferenția în județul Arad

Publicat

seminar bt 750x375 1.jpg

Publicitate

Marți, 20 august 2024, începând cu ora 17:00, Episcopia Daciei Felix din Serbia, în parteneriat cu Arhiepiscopia Aradului și Consiliul Județean Arad, va organiza conferința-dialog cu titlul: „Între curaj și responsabilitate: tinerii în Biserică”, relatează timpulcredinței.ro.

Va conferenția pr. dr. Daniel Dascălu, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe” Botoșani, slujitor al Sfântului Altar și cadru didactic cu multă experiență în activitățile desfășurate cu tinerii.

Evenimentul, care se adresează deopotrivă tinerilor și părinților, se înscrie între manifestările prilejuite de a II-a ediție a…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

BLOCADA Botoșani: 147 de amenzi, 11 permise reținute, în ultimele 24 de ore

Publicat

1721990913 whatsapp image 2023 09 18 at 12.31.28 1000x600.jpeg

Publicitate

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul acțiunii BLOCADA, beneficiind de sprijinul jandarmilor și au intervenit la 54 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate 147 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 96.815 de lei și reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 11 permise de conducere.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Elicopterul SMURD a fost chemat la Botoșani pentru o femeie de 88 de ani

Publicat

elicopter.jpg

Publicitate

Elicopterul SMURD a fost chemat la Botoșani în aceasă seară pentru a prelua o femeie de 88 de ani, aflată în stare gravă.

Femeie a superit un infarct miorcardic acut și medicii au decis transferul pe calea aerului la o clinică din județul vecin, respectiv la spitalul de specialitate din Iași.

Aeronava SMURD a aterizat pe heliportul din municipiul Botoșani, iar măsurile de siguranță au fost asigurate de G.I. BOTOȘANI.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

APIA eliberează adeverințe fermierilor crescători de animale  care doresc să acceseze credite bancare

Publicat

cerere adeverinta apia primarie 1000x600.jpg

Publicitate

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judetean Botosani informează că începând de astăzi, 24 iulie 2024, eliberează adeverințe pentru beneficiarii intervențiilor în sectorul zootehnic, gestionate de APIA, respectiv pentru:

ü  PD-21 Sprijin cuplat pentru venit – vaci de lapte
ü  PD-22 Sprijin cuplat pentru venit – carne vită
ü  PD-23 Sprijin cuplat pentru venit –bivolițe de lapte
ü  PD-24 Sprijin cuplat pentru venit – ovine-caprine

 

Adeverințele sunt eliberate în baza convențiilor încheiate de APIA cu instituții bancare și nebancare și cu fondurile de garantare din domeniul agricol.

Aceste…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe