Connect with us

EVENIMENT

Oficial: Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 13.163. S-au înregistrat 431 de cazuri noi. În total, 780 de persoane au decedat

Publicat

coronavirus 3 mai

Potrivit datelor oficiale furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, duminică, 3 mai 2020, numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 13.163, fiind înregistrate 431 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore. De la începutul epidemiei, în România un număr de 4.869 de persoane s-au vindecat, iar numărul deceselor a ajuns la 780.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, până duminică, 3 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 13.163 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.869 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 780 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași și Maramureș, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 431 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Numărul cazurilor noi se ponderează cu numărul cazurilor noi anunțate în cursul zilei de 2 mai a.c. (165 noi cazuri), întrucât au fost constatate decalaje în înregistrarea acestora pe fondul ajustărilor în sistemul de raportare din teritoriu.

La ATI, în acest moment, sunt internați 255 de pacienți.

Numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică:

Nr. crt.

Județ

Număr de cazuri confirmate

1.

Alba

208

2.

Arad

606

3.

Argeș

154

4.

Bacău

266

5.

Bihor

467

6.

Bistrița-Năsăud

215

7.

Botoșani

483

8.

Brașov

489

9.

Brăila

25

10.

Buzău

21

11.

Caraș-Severin

102

12.

Călărași

53

13.

Cluj

407

14.

Constanța

243

15.

Covasna

196

16.

Dâmbovița

110

17.

Dolj

128

18.

Galați

422

19.

Giurgiu

134

20.

Gorj

65

21.

Harghita

21

22.

Hunedoara

527

23.

Ialomița

214

24.

Iași

276

25.

Ilfov

281

26.

Maramureș

75

27.

Mehedinți

67

28.

Mureș

487

29.

Neamț

520

30.

Olt

45

31.

Prahova

73

32.

Satu Mare

52

33.

Sălaj

40

34.

Sibiu

352

35.

Suceava

2.899

36.

Teleorman

105

37.

Timiș

479

38.

Tulcea

54

39.

Vaslui

116

40.

Vâlcea

24

41.

Vrancea

287

42.

Mun. București

1.354

43.

21

TOTAL

13.163

 

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

A fost semnat contractul pentru dezvoltarea Platformei Multimodale Galați. Precizările ministrului Transporturilor

Publicat

port bazin nou galati
sursa foto arhivă: Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime SA

A fost semnat contractul pentru dezvoltarea Platformei Multimodale Galați, un proiect care va asigura un flux mai eficient de mărfuri în acest port, prin reconfigurarea si îmbunătățirea infrastructurii publice rutiere și feroviare de acces în port, anunță ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„A fost semnat astăzi (vineri – n.r.) Contractul pentru dezvoltarea Platformei Multimodale Galați, un proiect care va asigura un flux mai eficient de mărfuri în acest port, prin reconfigurarea si îmbunătățirea infrastructurii publice rutiere și feroviare de acces în port. Știm că acest proiect trenează de peste 7 ani de zile!

Cel mai important este să fie finalizat, până anul viitor, deoarece acest proiect- în valoare de 94,14 milioane de lei (cu TVA inclus)- este finanțat prin POIM 2014-2020”, anunță Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor precizează că prin acest contract va fi modernizată infrastructura rutieră din zona Platformei Multimodale pentru înlăturarea blocajelor în trafic și va fi relocat un segment de cale ferată pentru fluidizarea traficului feroviar din zona portuară.

Potrivit lui Grindeanu, lucrările vor consta în -modernizarea a 2,284 km de drum rutier, construirea unui sens giratoriu și crearea unui pasaj peste intersecția cu calea ferată în vederea eliminării blocajului în zona de acces în port și construirea a 2,288 km de cale ferata nouă.

(sursa: Mediafax)

sursa foto arhivă: Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime SA

Citește mai departe

EVENIMENT

Spania a anunțat 14 cazuri noi de infecție rară cu variola maimuței. Numărul total ajunge la 21

Publicat

viral monkeypox infection 1000x600

Autoritățile regionale din Madrid au raportat vineri 14 cazuri de variola maimuţei, ridicând numărul total de cazuri la 21 în Spania.

Există alte 20 de cazuri suspecte, 19 în regiunea centrală a Madridului și unul în Insulele Canare, au anunțat vineri autoritățile sanitare, potrivit Reuters.

Spania evaluează diferite opțiuni terapeutice, cum ar fi antivirale și vaccinuri, dar până în prezent toate cazurile au simptome ușoare și, prin urmare, nu a fost necesar un tratament specific ad-hoc, a declarat vineri ministrul spaniol al Sănătății, Carolina Darias.

Spania a anunțat 14 cazuri noi de infecție rară cu variola maimuței. Numărul total ajunge la 21: Alte cazuri în lume

Între timp, Italia a confirmat alte două infecții cu variola maimuței, ajungând la 3 cazuri în total. Germania și Australia tocmai au detectat primul caz, iar Belgia primele 2 cazuri.

Variola maimuței este o infecție virală de obicei ușoară. Simptomele includ febră, dureri de cap și erupții cutanate.

Mai multe cazuri au fost depistate în Marea Britanie – unde autoritățile oferă un vaccin antivariolic angajaților din sănătate și altor persoane care ar fi putut fi expuse – și altele în alte părți ale Europei, inclusiv în Portugalia, țara vecină a Spaniei.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Românii nu se dezmint! Zeci de tâlhării VIOLENTE în Italia, de aproape 1 milion de euro

Publicat

grup infractional bn

Polițiștii au intervenit în județele Bistrița-Năsăud și Maramureș pentru reținerea membrilor unui grup infracțional organizat, bănuiți de tâlhărie, furt și înșelăciune în Italia și Germania. Autorităţile din Italia suspectează 59 de români care au obținut 800.000 euro din tâlhării.

Procurorii DIICOT și polițiștii au făcut 8 percheziții în județele Bistrița-Năsăud și Maramureș și au pus în aplicare a 13 mandate de aducere.

„Activitățile au fost desfășurate în baza unui ordin european de anchetă emis de autoritățile judiciare din Italia, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, tâlhărie calificată cu consecinţe deosebit de grave, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi tăinuire”, informeză DIICOT.

Simultan, în Italia au fost efectuate 13 percheziții domiciliare, iar în Germania 2 percheziții domiciliare, urmate de audierea mai multor persoane, privind activitatea aceluiași grup infracțional.

grup infractional bn1

FOTO-VIDEO: Românii nu se dezmint! Zeci de tâlhării VIOLENTE în Italia, de aproape 1 milion de euro: 59 de români, bănuiți

Autorităţile judiciare din Italia vizează o activitate infracțională desfășurată de 59 de suspecți români care, folosind acelaşi mod de operare, profitau zilnic de localnicii dintr-un oraș din Italia, săvârșind înşelăciuni, furturi și tâlhării.

Polițiștii spun că au fost depistați un bărbat de 38 de ani și 6 femei, cu vârste cuprinse între 22 și 62 de ani, pe numele cărora autoritățile din Italia au emis mandate europene de arestare.

Cele șapte persoane sunt cercetate pentru infracțiuni comise în Italia, respectiv constituirea unui grup infracțional organizat, furt calificat cu consecințe deosebit de grave, tâlhărie calificată cu consecințe deosebit de grave, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și tăinuire.

grup infractional

FOTO-VIDEO: Românii nu se dezmint! Zeci de tâlhării VIOLENTE în Italia, de aproape 1 milion de euro: Prejudiciu total de 760.000 euro

Banii obţinuţi în această modalitate erau apoi transferaţi în România, prejudiciul total cauzat ajungând la 760.000 euro.

La percheziții au fost ridicate mai multe telefoane mobile și înscrisuri și au fost puse în aplicare 7 mandate europene de arestare. La activitățile desfășurate pe teritoriul României au participat reprezentanți din cadrul Europol și Carabinieri Italia.

Procurorii au reținut pentru 24 de ore a 7 inculpați, care vor fi prezentați Curții de Apel Cluj.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Procesul primului soldat rus judecat pentru crime de război a fost amânat până luni

Publicat

ucraina

Procesul primului soldat rus judecat pentru crime de război a fost amânat până luni. „Îmi pare rău și mă căiesc sincer. Am fost nervos în momentul în care s-a întâmplat”, a spus tânărul la audierile de vineri.

Vadim Șișimarin a apărut vineri în fața unui tribunal din Kiev pentru a treia zi de audieri în primul proces pentru crime de război de la invadarea țării de către Rusia, în februarie, anunță CNN.

„Îmi pare rău și mă căiesc sincer. Am fost nervos în momentul în care s-a întâmplat. Nu am vrut să ucid. Dar s-a întâmplat și nu neg acest lucru”, a declarat el în timpul audierilor de vineri.

Un avocat al apărării a argumentat acțiunile lui Șișimarin spunând că soldatul „nu era conștient de ceea ce se întâmplă în Ucraina”.

Șișimarin și alți soldați ruși „nu erau conștienți de faptul că acțiunile care vor urma vor duce la moartea în masă nu doar a militarilor, ci și a civililor”, a spus avocatul.

„Șișimarin se afla într-o stare de stres cauzată de situația de luptă și de presiunea din partea comandantului său. Analiza acestor circumstanțe îmi permite să concluzionez că Șișimarin nu a avut o intenție directă de crimă”, a continuat avocatul.

Soldatul a pledat, miercuri, vinovat de împușcarea unui civil neînarmat de 62 de ani în regiunea Sumî din Ucraina, în a patra zi de război, și riscă o condamnare pe viață. El și-a cerut scuze văduvei bărbatului ucis.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate