EVENIMENT
Ofiţer de poliţie de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, trimis în judecată pentru abuz în serviciu
Un ofiţer de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa – Serviciul de Investigare a Fraudelor a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru abuz în serviciu în formă calificată, a informat, joi, Direcţia Naţională Anticorupţie.
„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Constantinescu Marius-Paul, la data faptei ofiţer de poliţie în cadrul IPJ Constanţa – Serviciul de Investigare a Fraudelor, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă calificată”, precizează DNA.
CITEȘTE ȘI: Primarul orașului Cernavodă, trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu. Prejudiciu de aproape 10 milioane de lei
Potrivit sursei citate, inculpatul Marius-Paul Constantinescu, în calitatea de ofiţer de poliţie la IPJ Constanţa, şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de legislaţie şi, în perioada 29 septembrie – 11 decembrie 2007, ar fi înlocuit o cantitate de 14,661 kilograme bijuterii (în valoare de 400.000 euro, potrivit estimării părţii civile), ridicate în urma unei percheziţii domiciliare, cu obiecte din metal comun, lemn, plastic sau alte materiale.
Înlocuirea bunurilor de valoare s-ar fi petrecut în contextul instrumentării de către inculpat a unui dosar de contrabandă.
„Precizăm că bijuteriile respective ar fi fost înlocuite de inculpatul Constantinescu Marius-Paul în contextul în care în perioada respectivă s-au desfăşurat mai multe activităţi de manipulare şi expertizare a tuturor bijuteriilor (137,16 kg) ridicate în urma percheziţiei”, se arată în comunicat.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanţa.
Procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al ofiţerilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie. Agerpres
Știrile Romania24.ro pot fi urmărite și pe Google News
EVENIMENT
Comuna Gârda de Sus din Munții Apuseni, atestată oficial ca stațiune de interes local. Obiective și trasee turistice din zonă
Comuna Gârda de Sus din județul Alba a fost atestată oficial ca stațiune de interes local. Hotărârea a fost luată în ședința Guvernului de joi, 21 noiembrie.
Potrivit Executivului, atestarea ca stațiune turistică va genera creșterea circulației turistice și a cifrei de afaceri a investitorilor din domeniul turismului. De asemenea, va avea un impact benefic pentru dezvoltarea economică și creșterea calității vieții…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Revelion 2025 în costum de baie, la Băile Sărate de la Ocna Mureș. Prețul unui bilet și meniul
Revelion 2025 în costum de baie, la Băile Sărate de la Ocna Mureș. Băile Sărate din Ocna Mureș organizează în acest an un Revelion 2025 aparte, neconvențional. Cei prezenți la Revelion Pool Party vor schimba rochia de gală și costumul cu o ținută lejeră, pentru a se bucura de multă bălăceală și dans în jurul piscinelor interioare din cadrul complexului.
Cetățenii care vor alege să petreacă trecerea dintre ani…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Dragoș Damian: N-ai chef, timp sau bani să investești în resursa umană? Participă la un târg de cariere și fură de la competiție
CEO Terapia, Dragoș Damian, critică lipsa de investiție reală în formarea resursei umane de către companii și o practică frecventă: recrutarea agresivă de la competitori.
„N-ai chef, timp sau bani să investești în resursa umană? În învățământ dual? În burse și practică pentru studenți? În laboratoare scumpe în facultăți? Nici o problemă! Participă la un târg de cariere și fură de la competiție câți angajați ai nevoie!
Povești de adormit…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Program de formare pentru profesorii de gimnaziu, pentru a putea preda educație media digitală. Când și unde se pot înscrie
Centrul pentru Jurnalism Independent a anunțat că au început înscrierile pentru programul de formare de educație media digitală, adresat profesorilor de gimnaziu, care predau discipline umaniste.
”75 de profesori de gimnaziu, care predau științe umaniste, ne vor deveni parteneri în Programul de Educație Media și vor fi pregătiți să ducă către elevii lor concepte precum analiza critică a mesajelor media, fapte și…
Citește mai mult pe Alba24.ro