Connect with us

EVENIMENT

OLT: Ouă CONTAMINATE cu fipronil, retrase de la comercializare din mai multe judeţe

Publicat

oua

Peste 174.000 de ouă contaminate cu fipronil, provenind de la o fermă avicolă din judeţul Olt, au fost retrase de la comercializare, din mai multe judeţe, pentru a fi distruse, iar ferma în cauză are în continuare interdicţie de a comercializa ouă, potrivit reprezentanţilor Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).

„Până în prezent, din datele recepţionate de la judeţele implicate, respectiv Olt, Argeş, Vâlcea, Dolj, Ilfov şi municipiul Bucureşti, a fost retrasă de la comercializare cantitatea de 174.086 bucăţi ouă”, informează DSVSA Olt.

Ouăle retrase de la comercializare vor fi distruse.

Până acum au fost distruse aproape 873.000 de ouă contaminate cu fipronil şi vor fi neutralizate alte peste 420.000 de ouă aflate în stoc la fermă.

Autorităţile sanitar-veterinare mai informează că potrivit ultimelor analize ale unor probe de ouă şi ţesut adipos al păsărilor de la ferma avicolă de unde provin cele contaminate au fost indicate depăşiri ale limitelor maxime admise de fipronil atât în ouă cât şi în ţesutul adipos al găinilor.

„În data de 30.01.2019, medicii veterinari au prelevat probe de ouă şi probe de ţesut adipos (grăsime) de la păsările din efectiv, rezultatele buletinelor de analiză primite în seara zilei de 07.02.2019, fiind necorespunzătoare, respectiv la probele de ouă cu valori cuprinse între 0,019 -0,053, iar la cele de grăsime cu valori cuprinse 0,049-0,295 (limita maximă admisă este 0,005 mg/kg). Se menţine în continuare interdicţia de comercializare a ouălor de către ferma avicolă”, se menţionează în comunicat.

Inspectorii DSVSA Olt au depistat fipronil în concentraţie de 0,02 – 0,07 mg/kg la ouă provenind de la o fermă avicolă din judeţul Olt, produse în perioada 15-18 ianuarie. Ferma aparţine societăţii din Teleorman la care au fost găsite anul trecut ouă contaminate cu fipronil.

Autorităţile au decis ca toate ouăle produse la ferma avicolă în cauză, în perioada 4 ianuarie – 18 ianuarie, să fie retrase de la comercializare/sechestrate în vederea neutralizării. În urma anchetei desfăşurată de DSVSA, a reieşit că 285.570 de ouă, reprezentând producţia fermei din perioada 15 – 18 ianuarie, au fost comercializate în judeţele Olt, Dolj, Argeş, Vâlcea şi Bucureşti.

În cazul ouălor contaminate cu fipronil a fost deschis şi un dosar penal şi se fac cercetări privind infracţiunea de trafic de produse sau substanţe toxice. (AGERPRES)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro ar putea CREȘTE în septembrie la 5 lei

Publicat

euro 2 ok e1658928584829.jpg

De la începutul acestui an volatilitatea cursului euro a fost minimă și s-a menținut în jurul pragului de 4,97 lei.

Miercuri media monedei unice a scăzut marginal de 4,9712 la 4,9710 lei, iar tranzacțiile s-au realizat între 4,969 și 4,972 lei, valori identice cu cele de luni și marți.

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro ar putea CREȘTE în septembrie la 5 lei

Majoritatea participanților la sondajul realizat în februarie de către CFA România anticipează o…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce firme au depus oferte pentru modernizarea Palatului de Justiție Cluj. Valoarea proiectului, peste 70 de milioane de euro

Publicat

curtea de apel e1641468442626.jpg

Trei asocieri de firme au depus oferte la licitația organizată de Curtea de Apel Cluj pentru proiectare și execuția de reparații capitale și modernizarea clădirii Palatului de Justiție din Cluj-Napoca, proiect cu o valoare estimată de 353.450.340 lei (peste 70 de milioane de euro).

Astfel, până la termenul limită de depunere a ofertelor, 25 martie, au depus oferte trei asocieri de firme de contrucții, unele având în portofoliu lucrări de anvergură…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LISTA școlilor și liceelor din Alba care primesc bani pentru renovare sau construcție, publicată de minister. DOCUMENT

Publicat

lista școlilor și liceelor din alba care primesc bani pentru

LISTA școlilor și liceelor din Alba care primesc bani pentru renovare sau construcție, publicată de minister. DOCUMENTUL poate fi consultat mai jos. 

Ministerul Educației a publicat lista intermediară care conține punctajele proiectelor depuse pentru renovarea sau construirea de “școli verzi” cu bani din PNRR, componenta C15, Educație.

Proiectele care au obținut peste 70 de puncte obțin contractarea. Un proiect care conține reabilitarea pentru mai multe școli poate primi cel…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Valabilitatea adeverinţei care înlocuiește cardul de sănătate a fost prelungită. Ce prevede noul ordin al șefului CNAS

Publicat

valabilitatea adeverinţei care înlocuiește cardul de sănătate a fost prelungită.

Valabilitatea adeverinţei care înlocuiește cardul naţional de asigurări de sănătate până la emiterea cardului duplicat a fost prelungită, printr-un ordin al preşedintelui CNAS, informează un comunicat de presă transmis, miercuri, de instituţie.

Astfel, conform ordinului, adeverinţa înlocuitoare a cardului va fi valabilă până la emiterea cardului duplicat.

„Până acum, durata valabilităţii adeverinţei era de 60 de zile, fiind astfel necesară emiterea periodică a unei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe