EVENIMENT
OMENIE. Membrii echipei Spartanii din Tulcea aleargă 100 de kilometri pentru a sprijini o fată din satul Dăeni

Membrii echipei Spartanii au început, sâmbătă dimineaţa, o cursă de 100 de kilometri în jurul Lacului Ciuperca din municipiul Tulcea pentru a atrage atenţia locuitorilor care pot ajuta o fată, în vârstă de 7 ani, din satul Dăeni, care-şi doreşte o locuinţă.
Căpitanul echipei de alergători, Sorin Andrici, a declarat pentru AGERPRES că evenimentul este organizat de asociaţia „Fii înger pentru o zi” şi că membrii echipei vor alerga împreună 100 de kilometri.
„Printre noi sunt şi sportivi de performanţă, iar dacă azi vor face 100 de kilometri, ei timp de o lună nu vor mai putea participa la concursuri, aşa că vom alerga împreună 100 de kilometri, fiecare cât poate. Cauza pentru care alergăm este cea mai importantă”, a afirmat Andrici.
El a mai spus că în conturile de pe pagina sa de Facebook oricine poate face donaţii pentru sprijinirea familiei copilei din satul Dăeni.
„Iulica are nevoie de mai multe. Ea locuieşte într-o casă veche din chirpici şi se bazează pe noi. Îşi doreşte foarte mult o casă în care să nu plouă şi în care să-şi facă lecţiile în siguranţă. Zilele trecute, casa ei a avut de suferit şi din cauza ploilor. Acum alergăm, dar vom merge şi la Dăeni să punem osul al treabă”, a menţionat Sorin Andrici.
În echipa care aleargă sâmbătă dimineaţa pe malul lacului Ciuperca se află şi copii din satul Greci.
„Am venit la Tulcea să o ajutăm pe fetiţa din Dăeni. Trebuie să fim uniţi şi să ne ajutăm. Poate că eu eram cel care avea nevoie de ajutor şi aş fi vrut ca această fetiţă să alerge pentru mine”, a afirmat Florin Paraschiv, în vârstă de 15 ani.
Potrivit datelor făcute publice pe reţelele sociale, Iuliana Violeta Ţone, în vârstă de şapte ani, are rezultate bune la învăţătură şi este crescută de mamă şi mătuşă, care au venituri de câte 350 de lei.
Cele două femei au fost diagnosticate cu tetrapareză spastică şi se deplasează cu cârje. AGERPRES
EVENIMENT
Sentință surprinzătoare la Judecătoria Alba Iulia: Șofer testat pozitiv pentru droguri, achitat. Ce nu au putut dovedi magistrații

O sentință surprinzătoare a fost dată la Judecătoria Alba Iulia, într-un dosar pentru ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai exact, magistrații au fost nevoiți să facă diferența dintre momentul consumului și momentul testării în trafic. Și mai mult de atât să dovedească dacă șoferul era sub influența drogurilor când a fost prins la volan.
Acest subiect a fost amplu dezbătut în ultimii ani: dacă șoferul testat a consumat…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
„ARDE Gruia”. Fotografii spectaculoase din dronă cu incendiul de pe strada Șerpuitoare de la restaurantul Panorama del Baron

Un incendiu puternic a izbucnit marți pe strada Șerpuitoare din Cluj-Napoca.Incendiul este la restaurantul Panorama del Baron.
Flăcările au cuprins inițial o anexă, dar s-au extins rapid la acoperișurile a două case.
„ARDE Gruia”. Fotografii spectaculoase din dronă
Fumul gros și negru poate fi văzut din mai multe zone ale orașului. Imagini din dronă, realizate de Sergiu Răzvan, arată magnitudinea incendiului.
ISU Cluj a alocat la incendiu 5…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Primăria Aiud: Turiști din toate colțurile țării la Sărbătoarea Rozelor. Câmpurile cu trandafiri, printre atracțiile evenimentului

Turiști din toate colțurile țării au fost prezenți, la sfârșitul săptămânii, la Sărbătoarea Rozelor, anunță Primăria Aiud.
”Hunedoara, Cluj, Sibiu, Mureș, Vâlcea, Bihor, Satu Mare, Sălaj, sunt doar câteva din județele fruntașe la numărul de turiști care au vizitat comunitatea noastră cu ocazia Sărbătorii Rozelor.
În special duminică dimineața, câmpurile cu trandafiri de la Ciumbrud au fost pline de vizitatori sosiți din toate colțurile țării, atrași de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Ce salarii de la stat au șefii bisericilor recunoscute. Funcțiile lor, asimilate cu cele publice. Cel mai mare venit: 4800 de euro

Ce salarii de la stat au șefii bisericilor recunoscute: Ei sunt plătiți de stat cu sume echivalente cu cele primite de miniștrii, secretari de stat sau președinți ai celor două camere.
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române are cel mai mare salariu lunar de 23.920 lei (aproximativ 4.800 de euro), iar arhiepiscopul major greco-catolic primește 21.840 lei.
Aceeași sumă, 21.840 lei, o primesc lunar mitropoliții BOR, mitropoliților romano-catolici, precum și altor șefi de cult din…
Citește mai mult pe Alba24.ro