Connect with us

EVENIMENT

Omenirea, amenințată de mii de pandemii din cauza schimbărilor climatice

Publicat

oameni

Ar putea schimbările climatice să provoace viitoarele pandemii? Potrivit unor noi cercetări, până în 2070, cel puțin 15.000 de noi transmisii virale între specii ar putea avea loc din cauza schimbărilor climatice.

Acest lucru ar putea crește riscul ca bolile infecțioase noi să treacă de la animale la oameni în următorii 50 de ani – în special în Africa și Asia, potrivit unui material publicat în revista Nature, citat de Sky News.

Pe măsură ce clima se încălzește, multe specii de animale se vor muta în medii noi, ducând mai departe paraziți și agenți patogeni. Aceste deplasări vor facilita schimbul de viruși între specii care înainte nu aveau nicio interacțiune.

Mai departe, acest fenomen ar putea duce la transmiterea agenților patogeni de la animalele sălbatice la oameni.

Informația vine în contextul în care sute de căprioare și cerbi din America de Nord au COVID. Nu se știe încă dacă virusul ar putea declanșa o epidemie de la cerb la om, dar cercetătorii sunt îngrijorați că animalele ar putea deveni un potențial teren de reproducere pentru noi variante.

Până în 2070, se preconizează cel puțin 15.000 de noi schimburi virale

Până în 2070, se preconizează cel puțin 15.000 de noi schimburi virale între specii din cauza circulației animalelor, stimulate de un scenariu de încălzire de 2° Celsius.

Se preconizează că noile transmisii virale vor fi determinate în principal de lilieci, care sunt susceptibili de a găzdui viruși cu șanse mari de transmitere la om.

Potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății publicat anul trecut, se consideră că liliecii sunt originea cea mai probabilă a COVID-19. Deși nu s-a stabilit pe deplin de unde provine SARS-CoV-2 – iar posibilitatea ca virusul să fi scăpat dintr-un laborator din Wuhan nu este exclusă, deși este considerată puțin probabilă – transmiterea de la un liliac la om prin intermediul unei specii intermediare de animale neidentificate este considerată cel mai probabil scenariu.

(sursa: Mediafax)

Stirile Romania24.ro pot fi urmărite și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Creatoarea de modă Irina Schrotter, Doctor Honoris Causa al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca

Publicat

dhc 5 scaled e1713360490494.jpg

Astăzi, 17 aprilie 2024, Universitatea de Artă și Design din Cluj Napoca a celebrat conferirea titlului de Doctor Honoris Causa doamnei Irina Schrotter, președinte al Federației Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), inițiator și organizator al festivalului Romanian Creative Week Iași, proprietar al brandului internațional de modă irina schrotter.

„Prin acordarea acestei distincții, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca recunoaște contribuția…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Efectele consumului exagerat de fast-food asupra sănătății. Calorii, grăsimi și zahăr cu impact asupra copiilor și adolescenților

Publicat

efectele consumului exagerat de fast food asupra sănătății. calorii, grăsimi și

Efectele consumului exagerat de fast-food: Consumul de mâncare de acest tip poate avea numeroase efecte negative asupra sănătății și bunăstării unei persoane, arată o serie de studii realizate recent la nivel european.

Fast food-ul este adesea bogat în calorii, grăsimi saturate, zahăr și sodiu, iar consumul frecvent poate duce la creșterea în greutate și, ulterior, la obezitate.

Obezitatea este asociată cu riscul crescut de boli de inimă, diabet de tip 2, afecțiuni ale…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Din spatele cortinei. Cu ocazia Anului PUCCINI, Opera Română clujeană pune în scenă piesa “Tosca”

Publicat

opera e1585817587946.jpg

Opera Națională Română Cluj-Napoca a prezentat, miercuri, într-o conferință de presă, detalii despre premiera operei “Tosca”, cât și despre concursul “Verum Solitus”.

Pentru a celebra Anul Puccini în România, Opera Națională Română în parteneriat cu Institutul Cultural Italian, Ambasada Italiei și Artexim, pune în scenă celebra operă “Tosca”. Premiera are loc în două reprezentații, sâmbătă, 20 aprilie și duminică, 21 aprilie, la ora…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dotări pentru Colegiul Militar din Alba Iulia: mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. Valoarea investiției

Publicat

dotări pentru colegiul militar din alba iulia: mobilier, materiale didactice

Dotări pentru Colegiul Militar din Alba Iulia. Elevii Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Alba Iulia vor beneficia de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale moderne, printr-o investiție de aproape 900.000 de lei. 

Ministerul Apărării – UM 01829 a lansat pe 17 aprilie o licitație, în platforma SEAP, pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ militar preuniversitar din subordinea Statului Major al…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe