Connect with us

EVENIMENT

OMS avertizează. Epidemiile precum variola maimuței vor fi tot mai frecvente

Publicat

Epidemiile precum variola maimuței vor fi tot mai frecvente în viitorul apropiat, avertizează specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății, potrivit Reuters.

Focarele de boli endemice, cum ar fi variola maimuței și febra lassa, devin din ce în ce mai persistente și mai frecvente, a avertizat miercuri directorul pentru situații de urgență al Organizației Mondiale a Sănătății, Mike Ryan.

Vezi și Primul caz de variola maimuței a fost confirmat în România. Care sunt simptomele și cum se răspândește

Pe măsură ce schimbările climatice contribuie la schimbarea rapidă a condițiilor meteorologice, animalele și oamenii își schimbă comportamentul de căutare a hranei. Ca urmare, bolile care circulă de obicei la animale ajung din ce în ce mai des la oameni, a explicat Ryan.

„Din nefericire, această capacitate de a amplifica boala și de a o transmite mai departe în cadrul comunităților noastre este în creștere – astfel încât atât factorii de apariție a bolilor, cât și cei de amplificare a bolilor au crescut”, a precizat Mike Ryan.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Bărbat din Săsciori, REȚINUT de polițiști după ce a fost prins mort de beat la volan, pe raza localității Dumbrava

Publicat

whatsapp image 2021 04 08 at 08.58.32 1.jpeg

Un bărbat în vârstă de 54 de ani din comuna Săsciori a fost reținut de polițiști. Acesta a fost prins pe raza localității Dumbrava, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 23 aprilie, în jurul orei 21:30, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș au depistat un bărbat de 54 de ani, din comuna Săsciori, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 670C, pe raza localității Dumbrava, fiind sub…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

O discuție aprinsă la beție s-a terminat la poliția din Vințu de Jos pentru un bărbat. Ce a făcut după ce a pus mâna pe un cuțit

Publicat

prevenirea bolilor ficatului. metode simple pentru o viață sănătoasă. cât

O discuție aprinsă la beție s-a terminat la poliția din Vințu de Jos pentru un bărbat. Este vorba despre un bărbat care în timpul unei certe cu un amic de pahar, a pus mâna pe un cuțit. 

Scandalul s-a produs marți, 23 aprilie, într-o locuință din Șibot. Cazul a fost comunicat de reprezentanții IPJ Alba, în buletinul de presă din 24 aprilie 2024.

Potrivit IPJ Alba, la data de 23 aprilie 2024, în jurul orei 21.45, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au luat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

IPJ Cluj despre accidentul de pe str. Memorandumului, cu fetița acroșată de o autospecială a Poliției

Publicat

accident 3 e1713942304371.jpg

Poliția Cluj a transmis precizări despre accidentul rutier de miercuri pe strada Memorandumului din Cluj-Napoca.

”Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat că, o autospecială de poliție din cadrul Secției 2 Poliție Cluj-Napoca, care, conform primelor date, era condusă în regim prioritar, ar fi acroșat cu oglinda un pieton aflat pe partea carosabilă, respectiv o minoră de 11 ani.

Fetița nu a fost transportată la spital

În urma evenimentului…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Târgul de cArte Alba Transilvana 2024 la Alba Iulia: Ana Blandiana, Daniel Nazare și Bere Gratis, în prima zi a evenimentului

Publicat

târgul de carte alba transilvana 2024 la alba iulia: ana

Târgul de cArte Alba Transilvana 2024 la Alba Iulia: În perioada 10-12 mai, pe esplanada Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, va avea loc ediţia a XV-a a Târgului de cArte Alba Transilvana.

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Alba și al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Edituri din întreaga ţară, instituţii de cultură și învățământ, asociații culturale și autori individuali îşi prezintă oferta de carte. Publicul are cu acest prilej…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe