Connect with us

EVENIMENT

OMS: Copiii au un risc mai redus de a dezvolta forme severe de COVID-19

Publicat

Întrucât copiii şi adolescenţii prezintă un risc mai redus de a dezvolta forme severe de COVID-19, statele ar trebui să prioritizeze vaccinarea adulţilor şi partajarea dozelor de vaccin în cadrul mecanismului COVAX pentru a ajunge în ţările mai sărace, a precizat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) într-un document care cuprinde reglementări provizorii privind vaccinarea copiilor şi adolescenţilor, informează Reuters.

Câteva cazuri rare de inflamaţie la nivelul inimii, afecţiune denumită miocardită, au fost raportate la bărbaţi tineri cărora le-au fost administrate vaccinuri pe baza tehnologiei ARN mesager – produse de Pfizer BioNtech şi Moderna -, însă a fost vorba în general de forme uşoare, care au răspuns la tratament, a mai spus organizaţia.

Deşi riscul nu a fost complet stabilit, este mai mic decât riscul miocarditei asociate cu infecţia SARS-CoV-2, potrivit OMS.

Reglementările provizorii ale OMS au fost publicate în contextul în care mai multe agenţii de reglementare autorizează utilizarea anumitor vaccinuri în cazul copiilor, printre care agenţii din Statele Unite, China, Uniunea Europeană, India, Israel şi, cel mai recent, săptămâna trecută, Canada.

”Întrucât copiii şi adolescenţii au tendinţa de a prezenta forme mai uşoare de boală în comparaţie cu adulţii, cu excepţia cazurilor când se află într-un grup cu risc crescut pentru forme severe de COVID-19, este mai puţin urgent să-i vaccinăm pe aceştia în comparaţie cu persoanele vârstnice, cele cu boli cronice şi angajaţii din domeniul sanitar”, a precizat OMS.

Copiii se pot confrunta cu ”long COVID-19”, care presupune simptome prelungite, dar situaţii de acest fel sunt încă în curs de investigare, a mai precizat agenţia sanitară.

Printre factorii de risc pentru formele severe de COVID-19 la copiii se numără: vârsta mai mare, obezitate, probleme medicale preexistente cum ar fi diabet de tip 2, astm şi boli cardiace, se mai spune în document.

Continuarea educaţiei pentru toţi copiii de vârstă şcolară ar trebui să fie o prioritate importantă pe perioada pandemiei, deşi măsuri pentru reducerea transmiterii ar putea fi necesare în şcoli, a mai precizat OMS.

În contextul constrângerilor privind rezervele de vaccinuri, campaniile de vaccinare ar trebui să se concentreze pe protejarea grupelor cu risc ridicat de spitalizare şi deces, spune OMS.

”Întrucât multe regiuni din lume se confruntă cu un deficit de vaccinuri, ţările cu o acoperire ridicată în rândul grupelor de risc ar trebui să prioritizeze partajarea globală a serurilor anti-COVID-19 înaintea vaccinării copiilor, adolescenţilor”, se mai precizează în document.AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Înscrieri la creșă sau grădiniță 2024. Ghid cu detalii pentru părinți de la Ministerul Educației. Documente, calendar, condiții

Publicat

Înscrieri la creșă sau grădiniță 2024. ghid cu detalii pentru

Înscrieri la creșă sau grădiniță 2024. Ministerul Educației face precizări pentru părinți. Perioada de reînscrieri începe din 20 mai, iar înscrierile se desfășoară din 27 mai.

În grupele de nivel antepreșcolar (creșă) pot fi înscriși copiii cu vârsta de până la 3 ani, în limita locurilor disponibile.

În grupele de nivel preșcolar (grădiniță) pot fi înscriși copiii cu vârste între 3 și 6 ani, în limita locurilor disponibile.

Prin cifra de școlarizare se…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Atenționare meteo: Ploi abundente până vineri dimineața. În unele zone vor fi furtuni și grindină, iar la munte va ninge

Publicat

cod portocaliu de vreme rea în alba: averse torențiale, descărcări

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță ploi și furtuni pentru următoarea perioadă, în majoritatea regiunilor. La munte, la altitudini mari, vor fi ninsori și lapoviță.

Până vineri, 26 aprilie, ora 6.00, va ploua în sudul, centrul și estul țării.

Vor fi mai ales averse. În regiunile sud-estice, acestea vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

AȚI VĂZUT-O? Femeie de 68 de ani, DISPĂRUTĂ de la domiciliul din Băișoara. Sunați la 112

Publicat

call center pixabay e1641391878287.jpg

La data de 24 aprilie 2024, în jurul orei 17.40, Secția 9 Poliție Rurală Turda a fost sesizată despre faptul că Corlat Maria, în vârstă de 68 de ani, în cursul dimineții de 24 aprilie a.c. a plecat de la imobilul din localitatea Băișoara, fără a se cunoaște direcția de deplasare, iar până în prezent nu a mai revenit.

„SEMNALMENTE – înălțime aproximativă – 1,65 m, 67 de kilograme, păr alb, ochi căprui, ten deschis.

La momentul plecării…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum să amenajezi un colț de relaxare acasă (P)

Publicat

cum să amenajezi un colț de relaxare acasă (p)

După o zi obositoare cu toții simțim nevoia unor momente de relaxare. Pentru a ne pune gândurile în ordine sau pentru a putea trece la următoarea activitate plănuită cu familia sau prietenii e necesar un timp de destindere într-un spațiu pe care îl simțim sigur și confortabil.

În continuare sunt prezentate câteva sfaturi pentru amenajarea unui astfel de colț de relaxare.

Alegeți locul potrivit

Primul pas în amenajarea unui colț relaxant este să alegeți locul potrivit…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe