Connect with us

EVENIMENT

OMS şi-a revizuit recomandările de vaccinare anti-COVID-19 pentru a se adapta la era Omicron

Publicat

vaccin pixabay e1619095743967.jpg

Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi-a revizuit recomandările cu privire la vaccinarea anti-COVID-19 pentru ca acestea să fie adaptate la noua fază a pandemiei.

Totodată  OMS a sugerat că adolescenţii şi copiii sănătoşi ar putea să nu mai aibă nevoie de o doză suplimentară, însă vârstnicii şi persoanele din grupele de risc ar trebui să primească un rapel la 6-12 luni după cea mai recentă vaccinare, informează Reuters.

Această agenţie specializată din cadrul ONU afirmă că obiectivul este acela de a concentra eforturile de vaccinare asupra persoanelor care prezintă cele mai mari riscuri de a dezvolta forme grave de COVID-19 sau de a muri din cauza acestei boli, ţinând cont de nivelul înalt al imunităţii populaţiei mondiale dobândit prin infectarea pe scară largă şi prin vaccinare.

OMS a definit populaţiile de mare risc ca fiind persoanele vârstnice şi tinerii care prezintă alţi factori de risc importanţi. Pentru acest grup, agenţia recomandă o doză suplimentară la şase sau la 12 luni după primirea ultimului vaccin, în funcţie de factori precum vârsta şi afecţiunile care afectează imunitatea.

În schimb, copiii şi adolescenţii sănătoşi reprezintă „o prioritate scăzută” pentru vaccinarea anti-COVID-19, iar OMS a îndemnat ţările să aibă în vedere factori precum „povara bolii” înainte de a recomanda vaccinarea acestui grup. OMS a adăugat că vaccinurile anti-COVID-19 şi dozele lor booster sunt sigure pentru toate grupele de vârstă, însă noile sale recomandări au luat în considerare alţi factori, precum raportul costuri-beneficii.

În septembrie 2022, OMS a spus că sfârşitul pandemiei „începe să se întrevadă”.

OMS şi-a revizuit recomandările de vaccinare anti-COVID-19 pentru a se adapta la era Omicron. În cazul COVID-19, acelaşi comitet a spus că vaccinurile administrate împotriva acestei boli

În conferinţa sa de presă de marţi, agenţia pentru sănătate din cadrul ONU a precizat că cele mai recente recomandări ale sale reflectă tabloul actual al bolii şi nivelurile imunităţii globale, însă ele nu ar trebui considerate ca nişte îndrumări pe termen lung privind necesitatea unor rapeluri anuale.

Recomandările OMS au fost publicate în contextul în care ţările lumii utilizează abordări diferite în privinţa vaccinării. Unele dintre ţările bogate, precum Regatul Unit şi Canada, oferă deja persoanelor din categoriile de mare risc doze de rapel anti-COVID-19 în această primăvară, la şase luni după ce au primit doza precedentă.

„Foaia de parcurs revizuită evidenţiază din nou importanţa vaccinării acelor persoane care prezintă riscuri mari de a dezvolta forme severe ale bolii”, a declarat Hanna Nohynek, preşedinta Grupului strategic de experţi pentru imunizare din cadrul OMS, care a formulat noul set de recomandări.

Acel comitet a cerut, de asemenea, eforturi urgente pentru a recupera decalajul apărut prin ratarea vaccinărilor de rutină în timpul pandemiei de COVID-19 şi a avertizat în privinţa creşterii frecvenţei bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare, precum rujeola.

În cazul COVID-19, acelaşi comitet a spus că vaccinurile administrate împotriva acestei boli, dincolo de cele două doze iniţiale şi doza booster, nu mai sunt recomandate în cazul persoanelor cu „risc mediu”, întrucât beneficiile sunt marginale. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Pârtii de schi, iarna 2024-2025 în județele Alba, Bihor, Sibiu, Hunedoara, Cluj, Vâlcea. Tarife, program, acces și facilități

Publicat

pârtii de schi, iarna 2024 2025 în județele alba, bihor, sibiu,

Pârtii de schi, iarna 2024-2025 în județele Alba, Bihor, Sibiu, Hunedoara, Cluj, Vâlcea. Sezonul de schi începe mai devreme în acest an, în unele zone montane. La Păltiniș Arena se va schia încă din weekendul 23-24 noiembrie. Strat de zăpadă este depus și în munții Șureanu (Alba), Apuseni (Alba și Bihor), în Sibiu la Păltiniș, dar și pe pârtii din Cluj sau Hunedoara.

În funcție de condițiile meteo, pârtiile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Firma turcă Gulermak caută sute de angajați români pentru metroul din Cluj. ”Salariile sunt bune”

Publicat

whatsapp image 2024 11 21 at 13.27.18 3.jpeg

Firma turcă Gulermak, antreprenorul general al metroului din Cluj, angajează sute de români pentru proiect în cadrul Târgului de Cariere care a început, joi, la BT Arena din Cluj-Napoca.

Alexandra Papiu, specialist Resurse Umane la Gulermak România, a declarat că au început recrutările de personal deoarece va începe faza de execuție a metroului, inclusiv cea de săpături.

”Printre posturile căutate, se numără ingineri de toate felurile, de la cei de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Star Assembly a donat Crucii Roșii Alba două ambulanțe noi Mercedes-Benz 4X4, pentru intervenții în zone greu accesibile

Publicat

star assembly a donat crucii roșii alba două ambulanțe noi

Star Assembly, subsidiara Mercedes-Benz AG de la Sebeș, a acordat finanțarea necesară Crucii Roșii Române Filiala Alba pentru achiziționarea a două ambulanțe 4X4 noi, echipate pentru intervenții în condiții dificile în zonele greu accesibile din județul Alba.

Cele două ambulanțe Mercedes-Benz au fost achiziționate printr-o sponsorizare acordată de compania Star Assembly. Acestea sunt de tip B1/B2, echipate cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Guvernul prelungește plafonarea prețurilor la energie și gaze pentru consumatorii vulnerabili. Anunțul lui Ciolacu

Publicat

guvernul prelungește plafonarea prețurilor la energie și gaze pentru consumatorii

Guvernul anunță prelungirea plafonării prețurilor la energie și gaze pentru consumatorii vulnerabili. România are suficiente stocuri de energie și gaze pentru a putea trece cu bine iarna, iar guvernul prelungește plafonarea prețurilor la energie și gaze, anunță, joi, premierul Marcel Ciolacu.

„Aprobăm azi (joi) Strategia Energetică a României pentru perioada 2025-2035 prin care vom deveni independenți de importurile de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe