Connect with us

EVENIMENT

ONU: Ratele de vaccinare în rândul copiilor au început să se restabilească post-pandemie, dar nu în toate regiunile

Publicat

Arhivă foto

Potrivit statisticilor recente publicate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), ratele de vaccinare a copiilor la nivel global împotriva bolilor grave precum pojarul și difteria au început să se recupereze în 2022, după o scădere istorică cauzată de pandemia de COVID-19. Această tendință pozitivă este evidențiată în datele recente, conform informațiilor furnizate de Reuters marți.

Restabilirea rămâne însă inegală, cu reveniri puternice în state mari cu venituri mici şi medii cum ar fi India şi Indonezia, dar mascând probleme persistente în multe ţări mai mici şi mai sărace, au precizat agenţiile într-un comunicat dat marţi publicităţii.

În 2022, 20,5 milioane de copii au ratat unul sau mai multe vaccinări de rutină, în scădere faţă de cei 24,4 milioane de copii în 2021. În ciuda progreselor, cifrele sunt în continuare mai mari decât în 2019, când 18,4 milioane de copii nu erau pe deplin protejaţi.

Datele se bazează pe estimări din 183 de state, folosind date referitoare la administrarea vaccinului în trei doze împotriva difteriei, tetanosului şi tusei convulsive şi include copiii care nu au fost vaccinaţi deloc precum şi pe cei care au ratat una dintre dozele necesare unei protecţii complete.

La nivel global, ratele de acoperire au fost de 86% în perioada pre-pandemică şi de 84% în 2022.

Directorul general OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că procentele sunt „încurajatoare”, dar că există temerea că cei mai vulnerabili au fost omişi.

”Când state şi regiunile rămân în urmă, copiii plătesc preţul”, a spus el.

ONU: Ratele de vaccinare în rândul copiilor au început să se restabilească post-pandemie, dar nu în toate regiunile. Vaccinările împotriva pojarului nu au fost recuperate cu aceeaşi rapiditate

Dintre cele 73 de state care au înregistrat scăderi considerabile în vaccinările de rutină pe perioada pandemiei, 34 – printre care ţări precum Angola şi Siria – nu au înregistrat nicio ameliorare de atunci sau situaţia s-a agravat.

Cincisprezece au atins din nou nivelurile pre-pandemice, iar 24 se află pe drumul spre restabilire, au precizat OMS şi UNICEF.

Agenţiile au avertizat de asemenea că vaccinările împotriva pojarului nu au fost recuperate cu aceeaşi rapiditate, iar 21,9 milioane de copii la nivel global au ratat prima doză în 2022 – cu 2,7 milioane mai mult decât în 2019 – şi 13,3 milioane, cea de-a doua doză.

În ţările cu venituri mici, ratele de vaccinare împotriva pojarului au continuat chiar să scadă anul trecut, ajungând la 66% în comparaţie cu 67% în 2021, a spus Kate O’Brien, directoarea pentru imunizare din cadrul OMS. Focarele de pojar sunt deja în creştere.

”Când copiii nu sunt vaccinaţi înseamnă că nu au imunitate împotriva unor boli cu potenţial mortal”, a declarat O’Brien pentru Reuters într-un interviu.

ONU: Ratele de vaccinare în rândul copiilor au început să se restabilească post-pandemie, dar nu în toate regiunile. Doar ratele vaccinării anti HPV au revenit la nivelurile pre-pandemice.

”Vor muri copii”.

Doar ratele vaccinării anti HPV, care previne cancerul de col uterin, au revenit la nivelurile pre-pandemice.

Rămân însă sub ţinta de 90% – la 67% în ţările cu venituri mari şi la 55% în ţările cu venituri mici şi medii, acolo unde vaccinul a fost introdus în schema de vaccinare.

Alături de alianţa Gavi, Fundaţia Bill şi Melinda Gates, precum şi alţi parteneri, OMS şi UNICEF au lansat o campanie la începutul anului pentru a ajuta statele să recupereze vaccinările în rândul copiilor. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO FOTO. Alunecarea de teren de pe str. Uliului, văzută din DRONĂ. Strada e închisă. Viceprimarul Tarcea, la fața locului

Publicat

drona 3 e1714192593664.jpg

Craterul apărut pe strada Uliului din Cluj-Napoca în urma surpării de teren de vineri seara a fost surprins de un clujean din dronă, iar imaginile arată dimensiunea sa și faptul că strada este complet blocată pentru accesul mașinilor. Viceprimarul Dan Tarcea a fost la fața locului.

Porțiunea afectată, o lungime de aproximativ 20 m, este îngrădită cu benzi de avertizare și de interzicere a accesului.

Clujenii care locuiesc mai sus pe stradă nu pot folosi…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj închiriază spații pentru fumători. Când e licitația

Publicat

aeroport cluj facebook e1697388437167.jpg

Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj anunță o licitație publică în 16 mai ora 9 pentru închirierea unor spații cu destinația spațiu fumători.

Potrivit anunțului de licitație, un spațiu este situat în incinta aeroportului clujean la Terminalul pasageri Plecări Schengen, parter, zona de Nord, având o suprafață totală de 51,33 mp, iar celălalt la Terminalul pasageri Plecări Non-Schengen, etaj, zona de Nord-Est, având o suprafață totală de 63,60…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Noi investiții în iluminatul public, la Alba Iulia. Zonele și străzile unde se vor monta stâlpi și aparate noi. Licitație, în SEAP

Publicat

noi investiții în iluminatul public, la alba iulia. zonele și

Noi investiții în iluminatul public, la Alba Iulia. Iluminatul public urmează să fie modernizat în mai multe zone din municipiul Alba Iulia, printr-o investiție de peste 4,1 milioane de lei. 

Primăria Alba Iulia a lansat pe 25 aprilie, în SEAP, o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor din cadrul proiectului „Creșterea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public în municipiul Alba Iulia”.

Valoarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Alunecarea de teren de pe str. Uliului, văzută din DRONĂ. Strada e blocată total pentru accesul mașinilor

Publicat

drona 3 e1714192593664.jpg

Craterul apărut pe strada Uliului din Cluj-Napoca în urma surpării de teren de vineri seara a fost surprins de un clujean din dronă, iar imaginile arată dimensiunea sa și faptul că strada este complet blocată pentru accesul mașinilor.

Porțiunea afectată, o lungime de aproximativ 20 m, este îngrădită cu benzi de avertizare și de interzicere a accesului.

Clujenii care locuiesc mai sus pe stradă nu pot folosi mașinile pentru a coborî în oraș.

Vom reveni…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe