Connect with us

EVENIMENT

ONU: Ratele de vaccinare în rândul copiilor au început să se restabilească post-pandemie, dar nu în toate regiunile

Publicat

Arhivă foto

Potrivit statisticilor recente publicate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), ratele de vaccinare a copiilor la nivel global împotriva bolilor grave precum pojarul și difteria au început să se recupereze în 2022, după o scădere istorică cauzată de pandemia de COVID-19. Această tendință pozitivă este evidențiată în datele recente, conform informațiilor furnizate de Reuters marți.

Restabilirea rămâne însă inegală, cu reveniri puternice în state mari cu venituri mici şi medii cum ar fi India şi Indonezia, dar mascând probleme persistente în multe ţări mai mici şi mai sărace, au precizat agenţiile într-un comunicat dat marţi publicităţii.

În 2022, 20,5 milioane de copii au ratat unul sau mai multe vaccinări de rutină, în scădere faţă de cei 24,4 milioane de copii în 2021. În ciuda progreselor, cifrele sunt în continuare mai mari decât în 2019, când 18,4 milioane de copii nu erau pe deplin protejaţi.

Datele se bazează pe estimări din 183 de state, folosind date referitoare la administrarea vaccinului în trei doze împotriva difteriei, tetanosului şi tusei convulsive şi include copiii care nu au fost vaccinaţi deloc precum şi pe cei care au ratat una dintre dozele necesare unei protecţii complete.

La nivel global, ratele de acoperire au fost de 86% în perioada pre-pandemică şi de 84% în 2022.

Directorul general OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că procentele sunt „încurajatoare”, dar că există temerea că cei mai vulnerabili au fost omişi.

”Când state şi regiunile rămân în urmă, copiii plătesc preţul”, a spus el.

ONU: Ratele de vaccinare în rândul copiilor au început să se restabilească post-pandemie, dar nu în toate regiunile. Vaccinările împotriva pojarului nu au fost recuperate cu aceeaşi rapiditate

Dintre cele 73 de state care au înregistrat scăderi considerabile în vaccinările de rutină pe perioada pandemiei, 34 – printre care ţări precum Angola şi Siria – nu au înregistrat nicio ameliorare de atunci sau situaţia s-a agravat.

Cincisprezece au atins din nou nivelurile pre-pandemice, iar 24 se află pe drumul spre restabilire, au precizat OMS şi UNICEF.

Agenţiile au avertizat de asemenea că vaccinările împotriva pojarului nu au fost recuperate cu aceeaşi rapiditate, iar 21,9 milioane de copii la nivel global au ratat prima doză în 2022 – cu 2,7 milioane mai mult decât în 2019 – şi 13,3 milioane, cea de-a doua doză.

În ţările cu venituri mici, ratele de vaccinare împotriva pojarului au continuat chiar să scadă anul trecut, ajungând la 66% în comparaţie cu 67% în 2021, a spus Kate O’Brien, directoarea pentru imunizare din cadrul OMS. Focarele de pojar sunt deja în creştere.

”Când copiii nu sunt vaccinaţi înseamnă că nu au imunitate împotriva unor boli cu potenţial mortal”, a declarat O’Brien pentru Reuters într-un interviu.

ONU: Ratele de vaccinare în rândul copiilor au început să se restabilească post-pandemie, dar nu în toate regiunile. Doar ratele vaccinării anti HPV au revenit la nivelurile pre-pandemice.

”Vor muri copii”.

Doar ratele vaccinării anti HPV, care previne cancerul de col uterin, au revenit la nivelurile pre-pandemice.

Rămân însă sub ţinta de 90% – la 67% în ţările cu venituri mari şi la 55% în ţările cu venituri mici şi medii, acolo unde vaccinul a fost introdus în schema de vaccinare.

Alături de alianţa Gavi, Fundaţia Bill şi Melinda Gates, precum şi alţi parteneri, OMS şi UNICEF au lansat o campanie la începutul anului pentru a ajuta statele să recupereze vaccinările în rândul copiilor. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Peste 80 de șoferi testați pentru alcool sau droguri la volan în Alba, în ultimele 24 de ore. Amenzi date de polițiști și jandarmi

Publicat

bărbat din cugir, reținut de polițiști. a fost prins în

Peste 80 de șoferi au fost testați pentru alcool sau droguri la volan, în ultimele 24 de ore, în județul Alba.

Polițiștii și jandarmii au aplicat amenzi de peste 55.000 de lei.

Potrivit IPJ Alba, În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 483 de persoane și au fost verificate 305 autovehicule.

Au fost constatate 234 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

Polițiștii și jandarmii au dat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Doi șoferi, surprinși în timp ce conduceau pe contrasens, miercuri dimineața, la Alba Iulia

Publicat

video Știrea ta: doi șoferi, surprinși în timp ce conduceau

Doi șoferi au fost surprinși cu autoturismele pe contrasens, miercuri dimineața, la Alba Iulia.

Unul dintre aceștia a oprit la semafor, pe contrasens, în zona intersecției dintre B-dul 1 Decembrie și strada Vasile Goldiș.

Un alt șofer a fost filmat în timp ce conducea mașina pe interzis, pe strada cu sens unic Gheorghe Pop de Băsești.

Imaginile au fost surprinse de către participanții la trafic, cu ajutorul camerelor de bord. Filmările au fost urcate pe grupul Info…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Criză de judecători la Cluj. Magistraţii clujeni sunt încărcaţi ca pomul de Crăciun

Publicat

alina gorghiu dana girbovan.jpg

Curtea de Apel Cluj şi-a prezentat, miercuri, bilanţul activităţii pe 2023, din care reiese că există un deficit mare de judecători şi, că, drept consecinţă, numărul de dosare pe judecător este tot mai mare.

Criză de judecători la Cluj

„Cea mai gravă problemă cu care s-au confruntat instanțele de judecată în 2023 a continuat să fie aceea a deficitului de judecători.

Astfel, la finalul anului 2023, la nivelul Curții de Apel Cluj şi al instanțelor…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Drumurile Zlatna – Almașu Mare și Vingard – Ohaba vor fi reabilitate înainte de termen

Publicat

marius hațegan, vicepreședinte cj alba: drumurile zlatna – almașu mare

Marius Hațegan, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, anunță că drumurile Zlatna-Almașu Mare și Vingard-Ohaba vor fi rehabilitate înainte de termen.

”Consiliul Județean continuă să investească masiv în modernizarea drumurilor pe care le are în administrare.

În momentul de față, pe DJ 705 (Zlatna-Almașu Mare) și pe DJ 106 K (Vingard-Ohaba) lucrările avansează într-un ritm foarte bun

  • lucru de care m-am convins, personal, la deplasările pe care le fac,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe