Connect with us

EVENIMENT

ONU: Ratele de vaccinare în rândul copiilor au început să se restabilească post-pandemie, dar nu în toate regiunile

Publicat

Arhivă foto

Potrivit statisticilor recente publicate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), ratele de vaccinare a copiilor la nivel global împotriva bolilor grave precum pojarul și difteria au început să se recupereze în 2022, după o scădere istorică cauzată de pandemia de COVID-19. Această tendință pozitivă este evidențiată în datele recente, conform informațiilor furnizate de Reuters marți.

Restabilirea rămâne însă inegală, cu reveniri puternice în state mari cu venituri mici şi medii cum ar fi India şi Indonezia, dar mascând probleme persistente în multe ţări mai mici şi mai sărace, au precizat agenţiile într-un comunicat dat marţi publicităţii.

În 2022, 20,5 milioane de copii au ratat unul sau mai multe vaccinări de rutină, în scădere faţă de cei 24,4 milioane de copii în 2021. În ciuda progreselor, cifrele sunt în continuare mai mari decât în 2019, când 18,4 milioane de copii nu erau pe deplin protejaţi.

Datele se bazează pe estimări din 183 de state, folosind date referitoare la administrarea vaccinului în trei doze împotriva difteriei, tetanosului şi tusei convulsive şi include copiii care nu au fost vaccinaţi deloc precum şi pe cei care au ratat una dintre dozele necesare unei protecţii complete.

La nivel global, ratele de acoperire au fost de 86% în perioada pre-pandemică şi de 84% în 2022.

Directorul general OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că procentele sunt „încurajatoare”, dar că există temerea că cei mai vulnerabili au fost omişi.

”Când state şi regiunile rămân în urmă, copiii plătesc preţul”, a spus el.

ONU: Ratele de vaccinare în rândul copiilor au început să se restabilească post-pandemie, dar nu în toate regiunile. Vaccinările împotriva pojarului nu au fost recuperate cu aceeaşi rapiditate

Dintre cele 73 de state care au înregistrat scăderi considerabile în vaccinările de rutină pe perioada pandemiei, 34 – printre care ţări precum Angola şi Siria – nu au înregistrat nicio ameliorare de atunci sau situaţia s-a agravat.

Cincisprezece au atins din nou nivelurile pre-pandemice, iar 24 se află pe drumul spre restabilire, au precizat OMS şi UNICEF.

Agenţiile au avertizat de asemenea că vaccinările împotriva pojarului nu au fost recuperate cu aceeaşi rapiditate, iar 21,9 milioane de copii la nivel global au ratat prima doză în 2022 – cu 2,7 milioane mai mult decât în 2019 – şi 13,3 milioane, cea de-a doua doză.

În ţările cu venituri mici, ratele de vaccinare împotriva pojarului au continuat chiar să scadă anul trecut, ajungând la 66% în comparaţie cu 67% în 2021, a spus Kate O’Brien, directoarea pentru imunizare din cadrul OMS. Focarele de pojar sunt deja în creştere.

”Când copiii nu sunt vaccinaţi înseamnă că nu au imunitate împotriva unor boli cu potenţial mortal”, a declarat O’Brien pentru Reuters într-un interviu.

ONU: Ratele de vaccinare în rândul copiilor au început să se restabilească post-pandemie, dar nu în toate regiunile. Doar ratele vaccinării anti HPV au revenit la nivelurile pre-pandemice.

”Vor muri copii”.

Doar ratele vaccinării anti HPV, care previne cancerul de col uterin, au revenit la nivelurile pre-pandemice.

Rămân însă sub ţinta de 90% – la 67% în ţările cu venituri mari şi la 55% în ţările cu venituri mici şi medii, acolo unde vaccinul a fost introdus în schema de vaccinare.

Alături de alianţa Gavi, Fundaţia Bill şi Melinda Gates, precum şi alţi parteneri, OMS şi UNICEF au lansat o campanie la începutul anului pentru a ajuta statele să recupereze vaccinările în rândul copiilor. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Doi interlopi clujeni, lideri ai unui grup infracțional organizat, aduși în țară din Spania. Vindeau droguri de mare risc

Publicat

perchezitii droguri.jpg

Doi interlopi clujeni, cunoscuți ca lideri ai unei grupări inferacționale organizate, destructurată de DIICOT, au fost aduși în țară.

Cei doi, dați în urmărire generală, inclusiv pentru trafic de droguri, au fost depistați în orașul Alicante din Spania.

Doi interlopi clujeni, lideri ai unui grup infracțional organizat, aduși în țară din Spania. Vindeau droguri de mare risc

Alin Urcan din Turda și Dan Andrei Mureșan din Câmpia Turzii, care erau…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. CFR Cluj – Neman Grodno, 0-0. Atât s-a putut

Publicat

1721937335 cfr 3 e1721816348331.jpg

CFR Cluj și-a început astăzi parcursul european în compania echipei din Belarus, Neman Grodno, într-un meci din turul 2 preliminar al Conference League. Meciul, de slabă factură tehnică, se încheie cu scor alb, 0-0. Atât s-a putut, ar spune Dan Petrescu. Poate se va putea puțin mai mult în returul de săptămâna viitoare, ce se va disputa în Ungaria.

Echipe de start:

CFR Cluj: Sava – Mogoș, Boben, Ilie, Camora – Muhar, Keita, Tachtsidis – Deac, Bîrligea,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat din Teiuș, reținut de Poliție după ce și-a agresat soția, în stradă. Ce s-a întâmplat

Publicat

politie masina alba 1000x600.jpg

Un bărbat din Teiuș a fost reținut de polițiști, în urma unui conflict petrecut pe o stradă din oraș. Acesta și-ar fi agresat soția.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Modificări la Codul Rutier 2024: Persoanele care circulă pe bicicletă sau trotinetă electrică, testate pentru alcool și droguri

Publicat

modificări la codul rutier 2024: persoanele care circulă pe bicicletă

Modificări la Codul Rutier 2024: Persoanele care circulă pe bicicletă sau trotinetă electrică vor putea fi testate pentru alcool și substanțe psihoactive.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe