Connect with us

EVENIMENT

Operaţiunea ”Speed” a transformat, într-o săptămână, peste 2.500 de șoferi în pietoni. Aproape 25.000 de amenzi pentru depăşirea limitei de viteză

Publicat

politia radar general nou

Aproape 25.000 de şoferi au fost amendaţi pentru depăşirea limitei de viteză, în cadrul unei operaţiuni desfăşurate de poliţiştii rutieri cu numele de cod „Speed”.

În perioada 17 – 23 aprilie, conform Programului Operaţiunilor Europene 2023 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), a fost desfăşurată acţiunea „Speed”, destinată verificării respectării regimului legal de viteză.

În acest context, poliţiştii rutieri au acţionat pentru obiectivele stabilite la nivel european, urmărind combaterea încălcării normelor legale privind viteza de deplasare.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, în cadrul acţiunii au fost controlate 46.163 de autovehicule şi aplicate 24.995 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea regimului legal de viteză, conform prevederilor OUG nr.195/ 2002, privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, au fost reţinute 2.587 de permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză, dintre care 2.341 pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise şi 246 pentru depăşirea cu mai mult de 70 km/h a vitezei maxime legale admise.

Cu 154 de kilometri/ oră, la volanul unei mașini deși avea permisul suspendat

Astfel, în data de 20 aprilie 2023, pe DN 21, în afara localităţii Călăraşi, judeţul Călăraşi, a fost depistat un bărbat, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 154 km/h. În urma efectuării verificărilor în bazele de date a rezultat faptul că acesta avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

Pe numele lui fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendat dreptul de a conduce.

Băut la volan, cu viteză cu mult peste limita legală

Un alt caz – pe 22 aprilie 2023, pe strada Calea lui Traian, din municipiul Râmnicu Vâlcea, un bărbat a condus un autoturism cu 101 km/h, pe un sector de drum limitat la 50 km/h.

De asemenea, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,39 mg / l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost sancţionat contravenţional şi i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pentru 180 de zile, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie.

Pe data de 22 aprilie 2023, pe DN 17, în localitatea Şieu-Sfântu, judeţul Bistriţa – Năsăud, un bărbat a fost depistat în timp ce conducea un autoturism cu 85 km/ h.

În urma efectuării verificărilor în bazele de date, a rezultat faptul că acesta avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

De asemenea, a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv la metamfetamină. În cauză, a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendat dreptul de a conduce şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa altor substanţe psihoactive.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, reacție dură după alegeri: „Românii au tras semnalul de alarmă când partidele dormeau”

Publicat

cj8 tise scaled.jpg

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a reacționat la rezultatul turului II al alegerilor prezidențiale, câștigate de Nicușor Dan, într-un mesaj ferm de avertisment și speranță.

După ce Nicușor Dan a fost declarat oficial câștigător al alegerilor prezidențiale, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a publicat un mesaj amplu și tranșant, intitulat sugestiv „Inima țării”, în care reflectă asupra rezultatului electoral și trage…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

EXTREMELE Clujului. Comunele unde Nicușor Dan și George Simion au obținut cele mai multe voturi

Publicat

nd gs.jpg

Rezultatele turului al doilea al alegerilor prezidențiale arată un județ Cluj polarizat între două opțiuni: calea pro-europeană și naționalismul suveranist. Comunele Sic și Măguri-Răcătău oferă cel mai puternic contrast electoral.

Mesajele pro-europene au convins locuitorii din Sic

În comuna Sic, cu o populație majoritar maghiară (97%), candidatul pro-european Nicușor Dan a obținut un scor covârșitor: 92,71%, față de 7,29% pentru contracandidatul său George…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 1.000 de candidați și-au testat cunoștințele la Simularea concursului de admitere la UMF „Iuliu Hațieganu”

Publicat

dsc09663 enhanced nr.jpg

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a organizat în data de 17 mai cea de-a XVI-a ediţie a Simulării concursului de admitere. La testare au participat 1.052 de candidați din întreaga țară, care au avut ocazia să se familiarizeze cu atmosfera de concurs și să-și testeze nivelul de pregătire al cunoștințelor, în condiții similare celor din ziua examenului de admitere propriu-zis, care va avea loc în luna iulie.

Programele de studii…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

”Sfinții de gheață” din calendarul romano-catolic. Vin ”Orbanul” și ”Medardul”. Frig și ploi în luna mai în Transilvania.

Publicat

ploi torentiale furtuna cluj scaled e1717054624347.jpg

Tradiția ”sfinților de gheață”, pentru că este o poveste din popor, cum se spune, este recunoscută și în alte țări, în special din vestul Europei, precum Germania sau  Austria. Este caracterizată de frig, ploi și, mai ales de posibilitatea producerii de îngheț la sol. Așa că, majoritatea locuitorilor din Transilvania au auzit de ”sfinții de gheață”. Mai mult, este și o perioadă care împarte semănatul de primăvară în două pentru că unele plante nu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe