Connect with us

EVENIMENT

Operaţiunea ”Speed” a transformat, într-o săptămână, peste 2.500 de șoferi în pietoni. Aproape 25.000 de amenzi pentru depăşirea limitei de viteză

Publicat

politia radar general nou

Aproape 25.000 de şoferi au fost amendaţi pentru depăşirea limitei de viteză, în cadrul unei operaţiuni desfăşurate de poliţiştii rutieri cu numele de cod „Speed”.

În perioada 17 – 23 aprilie, conform Programului Operaţiunilor Europene 2023 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), a fost desfăşurată acţiunea „Speed”, destinată verificării respectării regimului legal de viteză.

În acest context, poliţiştii rutieri au acţionat pentru obiectivele stabilite la nivel european, urmărind combaterea încălcării normelor legale privind viteza de deplasare.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, în cadrul acţiunii au fost controlate 46.163 de autovehicule şi aplicate 24.995 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea regimului legal de viteză, conform prevederilor OUG nr.195/ 2002, privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, au fost reţinute 2.587 de permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză, dintre care 2.341 pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise şi 246 pentru depăşirea cu mai mult de 70 km/h a vitezei maxime legale admise.

Cu 154 de kilometri/ oră, la volanul unei mașini deși avea permisul suspendat

Astfel, în data de 20 aprilie 2023, pe DN 21, în afara localităţii Călăraşi, judeţul Călăraşi, a fost depistat un bărbat, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 154 km/h. În urma efectuării verificărilor în bazele de date a rezultat faptul că acesta avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

Pe numele lui fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendat dreptul de a conduce.

Băut la volan, cu viteză cu mult peste limita legală

Un alt caz – pe 22 aprilie 2023, pe strada Calea lui Traian, din municipiul Râmnicu Vâlcea, un bărbat a condus un autoturism cu 101 km/h, pe un sector de drum limitat la 50 km/h.

De asemenea, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,39 mg / l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost sancţionat contravenţional şi i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pentru 180 de zile, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie.

Pe data de 22 aprilie 2023, pe DN 17, în localitatea Şieu-Sfântu, judeţul Bistriţa – Năsăud, un bărbat a fost depistat în timp ce conducea un autoturism cu 85 km/ h.

În urma efectuării verificărilor în bazele de date, a rezultat faptul că acesta avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

De asemenea, a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv la metamfetamină. În cauză, a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendat dreptul de a conduce şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa altor substanţe psihoactive.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Măsuri pentru ieftinirea facturilor la curent și gaz. Ministerul Energiei pregătește îmbunătățirea schemei de compensare-plafonare

Publicat

măsuri pentru ieftinirea facturilor la curent și gaz. ministerul energiei

Ministerul Energiei se pregăteşte săptămâna aceasta îmbunătățirea schemei de compensare/plafonare. Prin aceasta, facturile la energie şi gaze s-ar mai putea ieftini, susține ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Se va pune o presiune şi mai mare pe furnizori pentru reducerea preţurilor, potrivit sursei citate.

„Săptămâna aceasta ne pregătim de o optimizare a acestei scheme prin care preţurile la factură ar putea să mai scadă. În niciun caz nu vor creşte, pentru că…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comunicat de presă PNL Alba: Trei liberali din Alba conduc alegerile prezidențiale, europarlamentare și locale pentru PNL

Publicat

comunicat de presă pnl alba: trei liberali din alba conduc

PNL Alba transmite într-un comunicat de presă că ”PNL i-a desemnat ieri pe cei trei lideri liberali care vor conduce la nivel național campaniile din acest an ale partidului.

Toți sunt liberali cu origini în Alba, cea mai performantă organizație PNL din România.

Dan Motreanu, europarlamentar și în prezent, președintele PNL Giurgiu, plecat din rândul PNL Alba este cel care va coordona campania pentru alegerile prezidențiale, din luna septembrie.

Dan Motreanu este cel care s-a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum au descoperit polițiștii din Alba un autoturism furat din Marea Britanie. Șoferul, tras pe dreapta pentru viteză prea mare

Publicat

cum au descoperit polițiștii din alba un autoturism furat din

Polițiștii din Alba au depistat un tânăr care conducea un autoturism ce figura ca fiind furat din Marea Britanie. Acesta a fost descoperit în timpul unei acțiuni a Biroului Poliția Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea-Deva.

Acțiunea a avut loc în data de 23 martie, iar polițiștii au comunicat depistarea mașinii, trei zile mai târziu, în data de 26 martie 2024. 

Șoferul a fost tras pe dreapta  în jurul orei 10.50, la kilometrul 316 al sensului Orăștie – Sebeș, în timp ce…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Instanța clujeană RESPINGE cererea lui Bogdan Buta de Ordonanță președințială împotriva jurnalistului Liviu Alexa

Publicat

1711463497 bogdan buta facebook bun.jpg

Judecătorii clujeni au respins cererea fondatorului UNTOLD, Bogdan Buta, de ordonanță președințială împotriva jurnalistului Liviu Alexa.

„Respinge cererea de emitere a ordonantei presedintiale formulată de reclamantul BUTA IOAN BOGDAN în contradictoriu cu pârâtii ALEXA LIVIU DORU ALIN si PAGINA CIUDATULUI SRL în calitate de titular al dreptului de folosintă al paginii web www.ziardecluj.ro si de radiodifuzor al postului de televiziune NCN (licentă natională)…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe