Connect with us

ACTUALITATE

Operațiunea ”Trivium”: 81 de persoane reţinute și 900 de grame de aur, indisponibilizate

Publicat

Poliția Română, cu sprijinul EUROPOL și în cooperare cu autorități de aplicare a legii din alte 12 state europene, a acționat, în sistem integrat, timp de 4 zile, pentru combaterea infracțiunilor contra patrimoniului. În țara noastră, în urma operațiunii „TRIVIUM”, au fost reținute 81 de persoane, fiind indisponibilizate aproape 900 de grame de aur.

Astfel, în cadrul Proiectului EMPACT – Combaterea Infracțiunilor contra patrimoniului, Operațiunea „TRIVIUM” a fost organizata în România, Olanda, Belgia, Cipru, Germania, Danemarca, Spania, Franța, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia și Marea Britanie.

Ea s-a desfășurat în sistem integrat, pe teritoriul statelor europene implicate, sub forma unor zile comune de acțiune – Joint Action Days (JAD) și a avut ca scop combaterea grupurilor organizate de criminalitate itinerantă, specializate în comiterea de infracțiuni contra patrimoniului, în special a furturilor din locuințe, tâlhăriilor comise la magazinele de bijuterii, furturilor din societăți comerciale prin utilizarea de moduri deosebite de operare și a furturilor de biciclete de lux.

La nivel național, Direcția de Investigații Criminale a coordonat activități punctuale ce au vizat și identificarea unor bunuri care provin din comiterea de infracțiuni, a persoanelor care le dețin, precum și a persoanelor urmărite sau dispărute.

Un ofițer de poliție din cadrul Direcției de Investigații Criminale a fost prezent la sediul Europol, unde s-a alăturat grupului de lucru constituit din membrii statelor participante în cadrul proiectului, care a intermediat în timp util schimbul de date operative.

În urma activităților din România, au fost reținute 81 de persoane, dintre care 61 cu diverse implicări în săvârșirea de infracțiuni îndreptate împotriva patrimoniului, fapte comise atât în România, cât și pe teritoriul unor state membre ale Uniunii Europene.

De asemenea, au fost indisponibilizate 877,28 de grame de aur, de la societăți de profil (amanet, magazine de bijuterii). Au fost depistate și puse sub sechestru 18 autoturisme urmărite internațional, care fac obiectul unor dosare instrumentate în străinătate (furt, înșelăciune și abuz de încredere).

Totodată, polițiștii au depistat 22 de persoane urmărite la nivel național și internațional, fiind depistate și 12 persoane dispărute.

Au mai fost ridicate, în vederea efectuării cercetărilor, 30 de biciclete fără acte de proveniență sau cu suspiciuni legate de proveniența lor.

La nivel național, activitățile (percheziții domiciliare, controale ale unor autoturisme și societăți comerciale etc.) au fost desfășurate de polițiști din cadrul structurilor de investigații criminale, investigare a criminalității economice, ordine publică, rutieră, însoțiți, în unele cazuri, de specialiști din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală și Oficiului Pentru Protecția Consumatorului.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Unității Centrale de Analiză a Informațiilor și Centrului de Cooperare Polițienească Internațională.

Poliția Română este membru în cadrul agenției europene de aplicare a legii EUROPOL, entitate care a propus pentru anul 2019 să organizeze operațiuni comune pe teritoriul statelor europene, pentru prevenirea și combaterea criminalității organizate.

Ciclul de politici europene EMPACT are ca prioritate lupta împotriva criminalității organizate, în perioada 2018-2021.

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

ALBA: 21 de cazuri COVID raportate în ultimele 24 de ore. Situația infectărilor în localitățile din județ, 6 octombrie

Publicat

recoltare covid.jpeg

Au fost înregistrate 21 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore, în județul Alba, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP), joi, 6 octombrie. 

În județul Alba, sunt 306 cazuri active, în total (314 anterior).

De la începutul pandemiei, în Alba au fost 59.225 cazuri confirmate, 57.935 persoane vindecate, 1.310 decese.

În ultimele 24 de ore, în județul Alba, au fost făcute 182 testări: 36 PCR (14 la spitalul județean și 22 la DSP) și 146 teste rapide.

Comparativ, miercuri erau 25 cazuri noi, după 235 de testări.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Căcăţei de căţei. Câinii clujenilor fac treaba mare pe rongleza lui Boc. Diferenţa dintre papa şi caca

Publicat

pungi caini caca prima.jpeg

Ca într-un adevărat oraş cosmopolit de 5 stele, Primăria Cluj-Napoca a amplasat prin urbe nişte chestii din care cei care îşi plimbă câinii şi alte animăluţe pot lua pungi în care să adune excrementele patrupezilor lor. Frumos, de lăudat. Problema e că pe cutiile respective scrie doar în engleză, Doggy bag. Nu tu română, nu tu maghiară, de parcă n-am fi în Cluj, ci în Londra. Deşi, da, în privinţa preţurilor suntem un fel de Londră. Şi, -cum e vorba aia: „Prostul nu e prost destul dacă nu e şi fudul”-, învăţaţii de la primăria clujeană au muşcat-o în scrierea lor, dând alt sens formulării…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Scandalul BMW-uri pentru Poliție. Lucian Bode: Drulă a aprobat cererea de finanțare când era ministru, inclusiv detaliile tehnice

Publicat

bode e1665049134283 1000x600.jpg

Ministrul de interne, Lucian Bode, a prezentat, joi, raportul Corpului de Control al Ministerului de Interne  tema achiziției celor 600 de BMW-uri de la firma lui Michael Schmidt, prietenul președintelui Klaus Iohannis.

Bode a spus că achiziția a trecut prin toate filtrele de legalitate și că ”licitația este corectă”.

„Anexa 2 a contractului este fișa cu detaliile tehnice, unde vom găsi la pagina 7 capacitatea cilindrică, cutia de viteze, tracțiunea, lungimea, caroseria, culoarea, foarte important – cutie automată 8+1 trepte.

Ce spunea dl…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Absolventă a Universității din Alba Iulia, în internship la Președinția Republicii Moldova. Despre viitorul țării și ”Moldova mea”

Publicat

katy 1000x600.jpg

Ecaterina Covaci este absolventă a Facultății de Drept, din cadrul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. De loc este din Republica Moldova, țară pe care a numit-o simplu, dar cu multă însemnătate, ”Moldova mea”. 

La fel ca și mulți alți tineri din Republica Moldova, a luat calea României, pentru a merge la studii. A ajuns la Alba Iulia, a studiat, dar a fost hotărâtă se se întoarcă acasă și se implice, mai ales că acum țara are statutul de țară candidată pentru aderarea la UE. 

Timp de trei luni a făcut un internship la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe