Connect with us

ACTUALITATE

Opinie: Motivul pentru care Nicolae Dică, a demisionat de la Mioveni: Cum și-a aranjat un CV nepatat

Publicat

nicolae dică sursa foto facebook
sursa foto: Facebook/ CS Mioven

Nicolae Dică (42 de ani) a demisionat miercuri, 26 aprilie, din funcția de antrenor al formației de prim eșalon, CS Mioveni.

Tânărul tehnician, Nicolae Dică, a demisionat din funcția de antrenor al „lanternei roșii” CS Mioveni, cu numai patru etape înaintea finalului actualei ediții a SuperLigii.

Parcursul lui Dică la Mioveni

În urmă cu numai trei luni, la data de 14 ianuarie a anului curent, fostul mare fotbalist al Stelei, Nicolae Dică, era prezentat oficial de către conducerea clubului argeșean, CS Mioveni, ca noul antrenor al echipei.

Până la acea dată, Mioveniul acumulase numai 9 puncte în primele 21 de etape disputate, și se poziționa, ca și acum, pe ultima treaptă a clasamentului, distanța față de primul loc care duce la barajul de menținere în prima ligă fiind de 10 puncte.

Dică, beneficiind de emulația creată în urma instalării sale pe banca tehnică, debutează cu o victorie la limită în fața Petrolului Ploiești (1-0), ulterior reușind să mai obțină încă un succes și trei remize consecutive. Așadar, primele 5 meciuri ca antrenor al Mioveniului se încheie fără înfrângere pentru noul tehnician. O mare reușită, însă, formația argeșeană nu reușea să urce nicio poziție în clasament.

La finalul sezonului regular Dică bifa al nouălea meci la cârma galben-verzilor, interval în care acumula 13 puncte, iar Mioveniul părea că are forța necesară pentru a evita retrogradarea.

Însă, odată cu începerea play-out-ului, formația pregătită de „Dican” a pierdut toate cele cinci partide disputate până acum, aceștia nereușind să mai înscrie niciun gol. Criză totală.

La ora actuală echipa mai are șanse doar matematice de a se salva de la retrogradarea directă în eșalonul secund, realitatea arătând faptul că argeșenii sunt practic incapabili de a mai recupera ecartul de 7 puncte față de UTA Arad, ocupanta locului 14.

Fuga de responsabilitate

Plecarea lui Dică de la echipă în acest moment este un gest de lașitate, tehnicianul nedorind să își asume retrogradarea formației, contraperformanță la care și el este pe deplin părtaș.

Desigur, Nicolae Dică nu este singurul vinovat pentru situația dezastruoasă în care se află CS Mioveni, însă din nou dă dovadă de lipsă a coloanei vertebrale.

Să nu uităm că acesta în vară a bătut palma cu Gigi Becali pentru a prelua comanda vicecampioanei României, FCSB. În urma înțelegerii, Nicolae a susținut în repetate rânduri fiind invitat la emisiunea Sport Report că patronul FCSB-ului nu îi dicta nici primul 11, nici schimbările, afirmații care ulterior s-au dovedit a fi  false, din spusele lui Becali.

Dică este un antrenor la început de drum, debutând în cariera de tehnician abia în 2015, atunci când prelua postul de antrenor interimar la FCSB. Desigur, o retrogradare cântărește foarte greu în CV-ul unui antrenor, iar Dică nu este singurul răspunzător pentru acest insucces, însă acesta ar fi trebuit să dea dovadă de bărbăție, și să ducă la bun sfârșit acest sezon, indiferent poziția pe care CS Mioveni urmează să încheie campionatul.

Această fugă de a-ți asuma realitatea nu are cum să ducă la ceva bun, din contră, iubitorii fotbalului nu vor uita sau ierta vreodată acest comportament.

Dică, specialistul TV

Acum va urma o perioadă, probabil destul de lungă, în care Nicolae Dică își va relua activitatea de „specialist” în cadrul emisiunilor de la postul de televiziune Orange Sport, așa cum majoritatea antrenorilor fără angajament obișnuiesc să facă, în speranța că patronii cluburilor din SuperLigă nu vor uita de existența lor, iar la prima demitere a unui coleg de breaslă, „Nick” va fi acolo pentru a-i prelua scaunul.

Tudor Itu

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

,,Sacrul în artă”, expoziție la Muzeul Ștefănești

Publicat

fb img 1714127943595 1000x600.jpg

Publicitate

Muzeul Judetean Botosani, Secția de Artă Plastică – Etnografie organizează expoziția intitulată „Sacrul în artă”.

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a unui număr de 13 icoane din patrimoniul etnografic al Muzeului Județean Botoșani, precum și a lucrărilor semnate de artiștii vizuali Anca și Alina Albătoaie, Constantin Livadaru, Florin Grosu, Bebe Hetriuc, Ioana-Gina Poleac, Liviu Șoptelea, Cristina Turiceanu, Marius Vatamanu și Karmen Zaharia. Expoziția, etalată la #Muzeul „#Ștefan_Luchian”…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

14 mai, ultima zi în care se mai pot face înscrieri la școala de agenți de poliție în 2024. Acte, calendar, condiții candidați

Publicat

academia de politie.jpg

Publicitate

Școala de Agenți de Poliție a anunțat că până pe 14 mai, cei interesați să devină agenți de poliție sunt invitați să trimită cereri de înscriere. Există un total de 1880 de locuri disponibile la cele trei școli postliceale. Procesul de admitere are loc în perioada aprilie – iulie, relatează alba24.ro. Cererile de înscriere trebuie trimise la inspectoratele de poliție județene, în funcție de domiciliu.

Înscrierile se fac doar electronic (cerere de înscriere trimisă prin e-mail la IPJ, compartiment resurse umane) până în 14 mai. Apoi, până în 21 mai se depun actele pentru dosarele de recrutare, tot la inspectoratele de poliție.

Proba…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Amenzi pentru șoferi depistați cu microbuzul ticsit cu călători

Publicat

maxi 696x555 1.jpg

Publicitate

În cadrul activităților desfășurate a fost verificată legalitatea transportatorilor de persoane, prilej cu care au fost depistate două microbuze de transport călători, care aveau peste 22 de persoane, respectiv peste 16 persoane în plus față de numărul de locuri.

 

Cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 8.000 de lei fiecare, iar persoanele care erau în plus au coborât și au așteptat un nou transport pentru a se deplasa la destinație.

Publicitate

Fotografie cu caracter ilustrativ


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Sute de mii de euro aruncați pe un centru pentru sinistrați într-o zonă fără calamități. „E frumos tare, dar gol”

Publicat

index 9 1000x600.webp.webp

Publicitate

Autoritățile locale din Cândești au ridicat, cu 700.000 de euro, un centru pentru sinistrați în caz de calamități naturale, care zace nefolosit de doi ani. Clădirea urma să adăpostească potențiali sinistrați într-o zonă unde s-au înregistrat inundații o singură dată în trei decenii, scrie ADEVĂRUL.

Comuna Cândești se află pe malul stâng al Siretului, la granița cu județul Suceava și la aproximativ 50 de kilometri de municipiul Botoșani. Este o zonă frumoasă care a făcut cândva parte din Bucovina Habsburgică renumită mai ales pentru bisericile din lemn și peisajele absolut superbe din lunca Siretului. Comuna a ajuns însă faimoasă și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe