Connect with us

EVENIMENT

OPINIE: Nu virusul ne ucide! Ne ucid incompetența, corupția și pilele care au infectat sistemul imunitar al acestui stat

Publicat

Trăim vremuri grele în care luptăm cu un virus necruțător, însă nu acest virus ne ucide, ci ne ucid pilele, incompetența și corupția care au infectat sistemul imunitar al acestui stat.

Infecția pornește din fruntea instituțiilor publice din România, unde a ajuns băiatu’ sau fata lu’ tata, verii, frații sau nepoții lu’ tata; chiar și amanta lu’ tata a prins o funcție frumușică, asortată cu poșetele de firmă și cu silicoanele pe care i le decontează bătrânu’.

Soacrele sau mătușile lu’ tata și-au deschis firme, care fac afaceri de milioane de euro pe spinarea statului. Tata ăstora, ajunși acum șefi și sefuțe, e goanga aia de politician uns cu toate alifiile vieții pre și post decembriste, un neocomunist devenit licențiat sau doctor în drept, în administrație publică sau în orice domeniu, care îi gâdilă orgoliul de ghibon, cu toate că el silabisește și când își citește buletinul.

Tata ăstora e ăla care a reușit sa căpușeze și el o părticică de România, o fabrica de stat sau o instituție publică, și acum are milioanele de euro dosite bine prin Panama sau pe unde își mai învârt șmenurile „influencerii” politicii românești.

Bă băieți, intrați în politică cu pantalonii rupți în fund și cu buzunarele goale și vreți să vă credem că, după un mandat – două, ați ajuns corect și prin muncă cinstită nababi?

Vreți să vă credem că din leafa aia de la stat v-ați cumpărat hainele de firmă, mașinile scumpe, vilele luxoase sau că, tot din leafa aia, vă plătiți vacanțele prin insule pe care majoritatea românilor nu le găsesc nici măcar pe harta ?

Mă băieți, vine o zi în care totul se plătește. Cum mă, chiar nu va dați seama că, mai devreme sau mai târziu, hoția asta generalizată, de funcții și de bani, se decontează?

Din păcate nu plătiți voi, ci plătim noi, amărâții care nu avem norocul să ne fi născut cu pedigriul unui tată politician descurcăreț.

Și noi nu am învățat nimic după Colectiv, poate nu vom învăța nimic nici după COVID – 19. Nu vom învăța că fiecare incompetent pe care îl acceptăm în fruntea unei instituții publice, fiecare angajare pe pile și relații sau fiecare licitație umflată și fiecare ban public furat înseamnă o viață mai puțin din cele care puteau fi salvate.

Câte Colective, Covide și alte nenorociri trebuie să mai treacă peste țara asta ca să învețe că pilele, incompetența, hoția și corupția ucid? Ucid oameni, ni-i ucid pe dragi, iar într-un final ne ucid spiritul, demnitate și umanitatea.

Din păcate pentru cei care se îmbolnăvesc acum, ei ajung în aceleași spitale ca și cei din Colectiv. Știți voi…spitalele alea pe care cu toții le-am criticat deoarece colcăie de infecții nosocomiale, care ucid oameni cu zile.

Au ucis după Colectiv, ucid în lupta cu virusul COVID și vor continua sa ucidă…

Toată lumea lovește acum în PNL, după ce cu un an în urmă lovea în PSD. Nu ați înțeles că toți sunt la fel? După ce ciuma roșie a căpușat ce se putea căpușa, a venit ciuma galbenă dornică și ea sa se înfrupte puțin din sistemul public.

Și când să reușească, spre exemplu, să deschidă robinetul banilor din sănătate spre spitalele private, COVID-ul i-a lovit drept în creștet ca o pedeapsă divină.

Poate Dumnezeu încearcă uneori să ne deschidă ochii pentru a-i vedea pe cei care ne amanetează viața, dar noi suntem prea orbiți de cearta noastră despre construcția de catedrale sau spitale.

Stați liniștiți, că la câți bani au furat ăștia în ultimii 30 de ani ne ajungeau să facem și spitale, și catedrale, și toalete în scoli, și sigur aveam aroganța să construim și autostrăzi.

Suntem în concluzie o nație blestemată… Blestemată să plătească cu sânge și viață pentru că alege mereu să accepte incompetența, pilele, corupția și hoția. Oare când vom avea curajul și vom spune AJUNGE?

Când ne vom îndrepta coloana și ne vom scutura bine de tot, astfel încât să zboare toate căpușele și lipitorile care se înfruptă acum din trupul acestei țări?

Când?

Un articol de Dan Lungu, publicat de alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

26 aprilie: Ziua Proprietății Intelectuale. De ce sunt importante drepturile de autor

Publicat

26 aprilie: ziua proprietății intelectuale. de ce sunt importante drepturile

26 aprilie: Ziua Proprietății Intelectuale. Această zi este sărbătorită la nivel mondial în fiecare an cu scopul de a crește conștientizarea publică cu privire la importanța drepturilor de proprietate intelectuală și de a promova înțelegerea și respectul acestora în întreaga lume.

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE. AȚI VĂZUT-O? Femeie de 68 de ani, DISPĂRUTĂ de la domiciliul din Băișoara. Sunați la 112

Publicat

1714086891 call center pixabay e1641391878287.jpg

La data de 24 aprilie 2024, în jurul orei 17.40, Secția 9 Poliție Rurală Turda a fost sesizată despre faptul că Corlat Maria, în vârstă de 68 de ani, în cursul dimineții de 24 aprilie a.c. a plecat de la imobilul din localitatea Băișoara, fără a se cunoaște direcția de deplasare, iar până în prezent nu a mai revenit.

„SEMNALMENTE – înălțime aproximativă – 1,65 m, 67 de kilograme, păr alb, ochi căprui, ten deschis.

La momentul plecării…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Boc, despre depunerea candidaturii: Aici sunt și aici m-am DEDICAT. Trebuie să CONTINUĂM lucrurile bune care sunt la Cluj

Publicat

emil boc1.jpg

Prezent, joi, prin telefon la Napoca Live, primarul Clujului, Emil Boc, a precizat de ce a ales candidatura la primăria Clujului în detrimentul altor variante vehiculate în presă, cum ar fi la Europarlamentare sau chiar și la președinție.

„Acesta este farmecul democrației, dreptul fiecăruia de a emite opinii, păreri… Președintele partidului mi-a făcut onoarea de a deschide lista PNL la Europarlamentare, în 2022 am avut și opțiunea de a candida la funcția de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Universitatea Craiova – CFR Cluj, 0-1. Clujenii obțin victoria în deplasare și păstrează șanse să obțină locul doi în Superligă

Publicat

cfr cluj craiova.jpg

Universitatea Craiova și CFR Cluj s-au întâlnit joi, pe Stadionul Ion Oblemenco în etapa a 6-a din play-off-ul Superligii României.

Clujenii s-au impus pe terenenul universității și păstrează șanse pentru obținerea locului secund în Superligă.

Universitatea Craiova – CFR Cluj, 0-1. Clujenii obțin victoria în deplasare și păstrează șanse să obțină locul doi în Superligă

Echipele de start

Universitatea Craiova: Popescu – Vlădoiu, Badelj,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe