Connect with us

EVENIMENT

Opt administratori de firme de construcții, REȚINUȚI de poliție. Percheziții în trei județe și București, într-un dosar de evaziune fiscală de peste 2 milioane lei

Publicat

Opt administratori de firme de construcții au fost reținuți de polițiștii din Bistrița-Năsăud, în urma unor percheziții în trei județe și București, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de 2,3 milioane lei.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, în perioada 2015-2019, opt persoane, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale care ar fi activat în domeniul construcțiilor, ar fi dispus înregistrarea în evidenţele contabile a unor facturi fiscale, care nu reprezentau operaţiuni reale, emise de către alte societăți comerciale.

Citește și: VIDEO: Zeci de percheziții în județele Bistrița-Năsăud și Bihor la persoane bănuite de evaziune fiscală

Totodată, bani obținuți din evaziune fiscală ar fi fost transferați în conturile societăților administrate, cu titlul de aport capital sau împrumut asociați, în scopul ascunderii ori disimulării originii ilegale a acestora, sumele de bani fiind astfel supuse procesului de spălare a banilor.

Persoanele juridice sunt bănuite că ar fi implicate în activități evazioniste, prin tranzacționarea fictivă de bunuri și servicii în cadrul unor circuite comerciale complexe cu entități de timp „fantomă” sau „paravan”, vizând în final crearea de avantaje fiscale beneficiarilor de pe raza județului Bistrița-Năsăud.

În realitate, nu ar exista transfer de bunuri între aceste societățile furnizoare și firmele beneficiare și ar fi circulat scriptic doar facturi, care din momentul înregistrării lor în contabilitate, îi ajută pe administratorii acestora să se sustragă de la plata obligațiilor fiscale către statul român.

În acest caz, joi, polițiștii specializaţi în investigarea criminalităţii economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița – Năsăud, au efectuat 28 de percheziții, la domiciliile unor persoane și sediile unor societăți comerciale din județele Bistrița-Năsăud, Iași și Galați, precum și din București. Față de 8 persoane a fost dispusă măsura reținerii: doi bărbați, de 56 și 58 de ani, din Bistrița-Năsăud, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 28 și 60 de ani, o femeie, de 27 de ani, din județul Iași și un bărbat, de 31 de ani, din județul Galați. În 3 februarie, în aceeași cauză, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au dispus măsura preventivă a reținerii față de o femeie de 62 de ani, din Cluj-Napoca. Cele opt persoane bănuite vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 2.300.000 de lei din  evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea cu rea-credință a creditului societății.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente de evidență contabilă, tehnică de calcul și alte categorii de înscrisuri cu valoare probatorie.

Totodată, au fost identificate și ulterior indisponibilizate sume de bani, în scopul acoperirii prejudiciului cauzat, dar și conturi bancare, în vederea aplicării măsurii sechestrului asigurător.

Au fost puse în aplicare 18 mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la audieri.

La activități au participat poliţişti din București, Bistrița-Năsăud, Iași și Galați, precum și jandarmi din Bistrița-Năsăud și Iași.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și al Biroului de Analiză a Informațiilor Bistrița-Năsăud.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Primarul din Vințu de Jos, Ioan Petru Barbu, a fost găsit decedat. Acesta s-ar fi spânzurat

Publicat

primarul din vințu de jos, ioan petru barbu, a fost

Primarul din Vințu de Jos, Ioan Petru Barbu, a fost găsit decedat. Tragedia s-ar fi petrecut, în cursul zilei de 16 aprilie 2024. 

Surse din interiorul partidului din care făcea parte, PNL Alba, au confirmat pentru alba24.ro acest fapt.

De asemenea, surse din cadrul poliției au precizat pentru alba24.ro că la fața locului este o anchetă în desfășurare.

Din câte se pare, trupul primarului din Vințu de Jos, Ioan Petru Barbu, ar fi fost găsit într-o anexa a casei.

Sursele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Premieră națională la Cluj: Jazz in the Park aduce în fața cinefililor “The Story of Cymande: Getting it Back” (2024)

Publicat

jazzu 1.jpg

Jazz in the Park anunță premiera națională a documentarului „The Story of Cymande: Getting it Back” la Cluj-Napoca. Filmul explorează traiectoria uneia dintre cele mai samplate trupe din istorie, Cymande, aducând în fața publicului român povestea emoționantă a grupului britanic legendar care va cânta la ediția din acest an a Jazz in the Park Festival.

Înființată în anii ’70, trupa a fost pionieră în combinarea ritmurilor de funk, jazz și grooves,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dosarul bordelului cu minore din Apuseni: Un antrenor de fotbal, fostul primar al Abrudului și alți trei bărbați, CONDAMNAȚI

Publicat

dosarul bordelului cu minore din apuseni: un antrenor de fotbal,

Dosarul bordelului cu minore din Apuseni. Magistrații Tribunalului Alba au dat o primă sentință în dosar. Este vorba despre un bordel ilegal din Abrud, în care printre prostituate se aflau și minore. 

Bordelul era controlat de Constantin Moldovan, un antrenor de fotbal, iar printre clienții săi se afla și Nicolae Simina, fostul primar al Abrudului din partea PSD. De asemenea, printre clienți s-a mai aflat și un fost polițist. În data de 16 aprilie 2024 a fost dată o primă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Noi drepturi pentru persoanele cu handicap. Acces gratuit cu câini ghid în autobuze, taxi-uri și taxă eliminată la RAR

Publicat

noi drepturi pentru persoanele cu handicap. acces gratuit cu câini

Noi drepturi pentru persoanele cu handicap. Acestea vor avea acces gratuit în mijloacele de transport în comun, magazine, alte spaţii, cu câini ghid. Proiectul a fost adoptat marți de plenul Camerei Deputaţilor.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006. Se scutește de la plata tarifului de omologare individuală perceput de Registrul Auto Român autovehiculele special modificate faţă de configuraţia iniţială, în scopul conducerii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe