EVENIMENT
Opt intervenții la urşi, în Harghita
Jandarmii şi poliţiştii harghiteni au intervenit, de vineri până luni, de opt ori pentru îndepărtarea urşilor a căror prezenţă a fost semnalată în localităţile Băile Tuşnad, Bălan, Topliţa, Gheorgheni, Oţeni şi Lacu Zetea.
Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, vineri au fost înregistrate două apeluri la numărul de urgenţă 112, prin care era anunţată prezenţa unui urs pe străzile din localitatea Oţeni, comuna Feliceni şi pe o stradă din Băile Tuşnad. Dacă în primul caz animalul nu a mai fost găsit în zona semnalată, la Băile Tuşnad jandarmii au alungat ursul, care se afla în apropierea gării.
Sâmbătă, 31 iulie, au fost înregistrate tot două apeluri, unul din campingul situat lângă Lacul Zetea, de unde animalul a fost îndepărtat de jandarmii din Odorheiu Secuiesc şi unul din municipiul Topliţa, unde ursul nu a mai fost găsit.
Duminică, prima zi din luna august, au fost înregistrate două apeluri, unul din municipiul Gheorgheni şi unul din oraşul Bălan, dar echipajele de jandarmi şi poliţişti trimise la faţa locului nu au găsit urşii în locurile semnalate.
În noaptea de duminică spre luni alte două apeluri anunţau prezenţa urşilor în Băile Tuşnad, jandarmii alungând un urs care se afla în curtea unei case din staţiune.
În toate cazurile, patrulele au mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent şi au fost anunţate autorităţile cu atribuţii domeniu.
Sursa citată a mai precizat că în primele şapte luni ale anului 2021 au fost înregistrate, la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita, 281 de apeluri făcute prin intermediul SNUAU 112, prin care ne era semnalată prezenţa ursului în apropierea zonelor locuite. În toate situaţiile a fost trimis la faţa locului un echipaj de intervenţie.
Jandarmii le reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia. AGERPRES
EVENIMENT
Alegeri prezidențiale în Alba: Cum votează Dumitrel, Negrescu, Hava, Vușcan și alți lideri politici locali. Declarații de la urne
Românii cu drept de vot sunt aşteptaţi duminică la urne pentru a-şi alege preşedintele. În Alba, unul dintre primii cetățeni care s-au prezentat la secțiile de votare a fost președintele PNL Alba, Ion Dumitrel.
Președintele Consiliului Județean Alba a votat, în jurul orei 07:20, la una din secțiile deschise la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia.
„Am votat pentru președinte, așa cum și-au…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Totul despre turul I al alegerilor prezidențiale 2024. 18.994.290 români cu drept de vot, din care 615.647 în județul Cluj
Astăzi, românii sunt așteptați la urne pentru a-și alege președintele. Primul tur al alegerilor prezidențiale are loc în data de 24 noiembrie, între orele 7 și 21, iar pe listă sunt 14 candidați la funcția supremă în stat.
Pentru alegeri prezidențiale 2024 în România vor fi deschise aproape 18.970 de secții de votare. 19.002.912 de cetăţeni cu drept de vot erau înscrişi în Registrul electoral la data de 31 octombrie, fiind cu 8.622 mai mulţi faţă de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
CFR Cluj a întâlnit-o pe Rapid, sâmbătă seara în Gruia, într-un meci din etapa a 17-a a Superligii de fotbal. După pasul greșit făcut de liderul „U” la Sibiu, CFR avea șansa, în cazul unei victorii, să-și egaleze concitadina. N-a fost să fie, meciul terminându-se egal, 1-1, goluri marcate de Fică (min.81), respectiv Burmaz (min.90).
Echipe de start:
CFR CLUJ (4-3-3): Hindrich – Mogoș, Leo Bolgado, M. Ilie, Simao Rocha – Fică, Djokovic (cpt.), Ad….
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Primul plan de menținere a calității aerului în Cluj. Implementarea măsurilor de reducre a poluării costă 1,5 miliarde de lei
Județul Cluj va avea un plan de menținere a calității aerului pentru perioada 2024-2028.
Este primul plan de acest fel care va fi implementat la nivelul Clujului, iar acesta prevede măsuri de îmbunătățire a calității aerului acolo unde este nevoie.
Primul plan de menținere a calității aerului în Cluj. Implementarea măsurilor de reducre a poluării costă 1,5 miliarde de lei
Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe este inițiatorul proiectului de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro