Connect with us

EVENIMENT

FOTO/ VIDEO: Opt persoane, inclusiv copii, evacuate din cauza inundaţiilor. Peste 100 de pompieri au intervenit într-un sat din Timiș

Publicat

Opt persoane, respectiv trei adulţi şi cinci copii, au fost evacuate, joi, de pompieri din locuinţele afectate de ape în zona Fârdea, din estul judeţului, unde este cod roşu de inundaţii, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Timiş.

Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a declarat că, având în vedere situaţia creată de ploile abundente şi creşterea alarmantă a cotelor pe anumite râuri din judeţul Timiş, comanda inspectoratului judeţean a dispus creşterea capacităţii operaţionale, prin chemarea pompierilor aflaţi în turele libere, la Detaşamentul de Pompieri Lugoj şi Staţia de Pompieri Făget.

„Peste 100 de pompieri cu mai multe motopompe de mare capacitate, motopompe transportabile şi electropompe sunt pregătiţi să intervină în zonele cu pericol de viituri şi inundaţii. În urma ploilor abundente şi a scurgerilor de pe versanţi în localitatea Fârdea, s-a produs o viitură care a afectat 13 gospodării. Pompierii au evacuat trei adulţi şi cinci copii din locuinţele afectate. Au fost evacuate, de asemenea, mai multe animale domestice şi bunuri materiale”, a afirmat Megherea.

Din cauza ploilor, s-au format torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri rapide şi depăşiri de cote la Gladna (bazinul superior, în amonte de acumularea Surduc).

Un număr de 40 de pompieri intervin pentru evacuarea apei cu trei motopompe de mare capacitate şi continuă evacuarea bunurilor din locuinţe.

De asemenea, la sediul inspectoratului au fost activate Centrul judeţean de comandă şi conducere a intervenţiilor şi Grupa operativă, pentru coordonarea eficientă a intervenţiilor.

Pe de altă parte, prefectul de Timiş, Liliana Oneţ, a convocat, joi dimineaţă, o şedinţă la care au participat reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Administraţiei Bazinale de Apă Banat şi ai ENEL pentru a se stabili intervenţiile care se impun de urgenţă, având în vedere creşterea cotelor apelor din mai multe zone ale judeţului.

Totodată, au fost trimise avertizări către toate primăriile din respectivele zone şi s-a cerut activarea Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, instituirea permanenţei la primării, verificarea stocurilor de materiale, conform Planurilor de apărare împotriva inundaţiilor ale localităţi.

Prefectul a cerut tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne să fie pregătite pentru a ajuta la intervenţii. Conform prognozei meteorologice, ploile vor continua şi în zilele următoare. AGERPRES

Sursa video: Lugoș Iofo


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Aproximativ 100.000 de persoane au tranzitat graniţa; cele mai multe, cu avionul

Publicat

Aproximativ 100.000 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 35.400 mijloace de transport (dintre care 15.200 automarfare), au efectuat formalităţile de control la frontieră în ultimele 24 de ore.

Conform unui comunicat de presă al IGPF, pe sensul de intrare au fost aproximativ 51.100 persoane, cu 17.400 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 48.900 persoane – cu 18.000 mijloace de transport.

Cele mai tranzitate frontiere au fost: frontiera aeriană – aproximativ 31.700 de persoane; frontiera cu Ungaria – aproximativ 31.600 de persoane şi 16.600 de mijloace de transport; frontiera cu Moldova – aproximativ 15.500 de persoane şi 5.700 de mijloace de transport.

Poliţia de Frontieră precizează că lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evite apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line, care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Totodată, în intervalul menţionat, poliţiştii de frontieră au constatat 61 fapte ilegale (21 infracţiuni şi 40 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini, şi au descoperit, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 45.000 lei.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 60.800 lei.

Nu s-a permis intrarea în ţară a 20 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege, şi de asemenea nu s-a permis ieşirea a cinci cetăţeni români din diferite motive legale. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident MORTAL în Galați. Un bărbat a decedat după ce a lovit un stâlp de iluminat care s-a rupt și a căzut peste mașină

Publicat

general noaptea

Un accident rutier mortal a avut loc, sâmbătă seara, pe strada Traian, în Galați. Șoferul unuia autoturism a pierdut controlul asupra volanului s-a izbit de o statie pentru trasportul public apoi a lovit un stâlp de iluminat care s-a rupt și a căzut pe mașină. În urma impactului șoferul a decedat.

Potrivit IPJ Galați, polițiștii din cadrul Biroului Poliției Rutiere  au ajuns imediat la fața locului împreună cu echipaje din cadrul Inspectoratul pentru Situații de Urgență – „Eremia Grigorescu” Galați unde au constatat că, din păcate, persoana care a condus autoturismul implicat în acest eveniment rutier, a decedat.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 42 ani, din sat Costi, comuna Vânători, județul Galați. Acesta se afla singur în autoturismul pe care îl conducea dinspre localitatea mai sus menționată, iar când a ajuns pe strada Traian, din municipiul Galați, a pierdut controlul volanului, a intrat în coliziune cu o stație pentru transport public și apoi s-a lovit de un stâlp de iluminat, care s-a rupt și a căzut peste mașină. În urma impactului, bărbatul de 42 ani, a decedat.

În cauză, s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, cercetările urmând a fi continuate de polițiștii din cadrul Biroului Poliției Rutiere Galați, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor producerii evenimentului rutier, dacă bărbatul avea permis de conducere valabil și dacă acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

44.000 de români, vaccinați în ultima zi. Peste 7,5 milioane de români, vaccinați cu doză completă

Publicat

vaccinare romania

Aproape 44.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore în România, a anunțat sâmbătă CNCAV. Numărul persoanelor care sunt vaccinate cu schemă completă a ajuns astfel la peste 7,5 milioane.

Potrivit CNCAV, din cele 43.795 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, 8.103 au primit prima doză de vaccin, 15.114 pe cea de-a doua, iar 20.578 de persoane au primit doza de rapel.

7.785.918 de persoane au primit până acum prima doză de vaccin, 7.508.390 au schema completă de vaccinare, iar 1.640.051 au primit și doza de rapel.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 24 de reacții adverse. Numărul total al reacțiilor adverse raportate de la începutul campaniei de vaccinare a ajuns la 19.489.

CNCAV precizează că 211 reacții adverse sunt în curs de investigare.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

Două cazuri de infectare cu varianta Omicron confirmate în România

Publicat

omicron

Primele două cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România, la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021, anunță Ministerul Sănătății.

În această după-amiază, Institutul National de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul National de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino București care confirmă prezența noii tulpini OMICRON la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui.

Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice.

Se așteaptă rezultatul secvențierii probei recoltate de la sportivul din Baia Mare.

Precizăm că persoana depistată pozitiv care a fost în cursa aeriană din Maroc este confirmată cu varianta Delta a SARS CoV-2.

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe