Connect with us

EVENIMENT

Opt persoane reţinute în Buzău în urma percheziţiilor într-un dosar de trafic de droguri

Publicat

buzau

Opt persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic cu droguri de mare risc au fost reţinute pentru 24 de ore, în urma unor percheziţii domiciliare efectuate în cursul zilei de joi în judeţele Buzău, Galaţi, Brăila, Vrancea şi Tulcea, informează reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Buzău.

Potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES, persoanele reţinute au vârste cuprinse între 17 şi 38 de ani.

buz

În cursul zilei de joi, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Buzău, au efectuat 32 de percheziţii domiciliare în cinci judeţe, la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc, efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Din cercetări a reieşit că, din 2021 şi până în prezent, 20 de suspecţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 56 de ani, s-ar fi constituit într-o grupare infracţională şi s-ar fi aprovizionat de la persoane din Galaţi şi Brăila cu droguri de risc şi substanţe cu efect psihoactiv, pe care le-ar fi vândut în Buzău.

buzau

 

De asemenea, o parte din droguri ar fi fost introduse, prin disimulare, în diverse penitenciare, unde ar fi fost vândute deţinuţilor.

” Liderii acestor grupuri infracţionale, persoane ce erau condamnate ori cercetate în stare de arest preventiv în alte cauze având ca obiect infracţiuni de trafic de droguri şi produse psihoactive ori infracţiuni săvârşite cu violenţă, au coordonat din penitenciarele în care erau deţinuţi activitatea infracţională a celorlalţi membri ai grupului infracţional aflaţi în stare de libertate (…) în sensul procurării de substanţe psihoactive/psihotrope şi introducerii lor în Penitenciarele Focşani, Galaţi, Tulcea şi Brăila, precum şi pentru distribuirea, oferirea spre vânzare şi vânzarea lor consumatorilor finali de pe raza jud. Buzău, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi Brăila. Drogurile/produsele psihoactive, ce se prezentau sub formă de materie vegetală ori substanţă pulverulentă, erau introduse în penitenciar prin pachete în care erau disimulate printre alimente, medicamente şi articole vestimentare aduse deţinuţilor de către vizitatori, prin scrisori impregnate cu asemenea substanţe interzise şi trimise deţinuţilor ori care erau ambalate in diverse recipiente ori pachete de ţigări (ce păreau folosite) aruncate în curtea penitenciarului sau lăsate lângă gardul împrejmuitor al penitenciarului în cauză, de unde erau preluate de către deţinuţi. În plus, au existat situaţii în care substanţele interzise erau preluate de deţinuţi din anumite locuri din incinta instanţelor unde fuseseră lăsate, în prealabil, în mod conspirat, de membrii grupului infracţional, cu ocazia aducerii lor pentru desfăşurarea şedinţelor de judecată”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT Buzău.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 90 de grame de substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive (80 de grame de materie vegetală tocată şi 10 grame de pulbere de culoare albă), 40 de grame de canabis, 45 de seminţe de canabis, 11.400 de lei şi 19 telefoane mobile.

În cursul zilei de joi, 20 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale au fost conduse la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Buzău pentru audieri.

La activităţi, au participat poliţişti ai brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Ploieşti şi Galaţi, ai serviciilor de combatere a criminalităţii organizate Vrancea, Brăila şi Tulcea, precum şi jandarmi ai inspectoratelor de jandarmi judeţene Buzău, Brăila, Galaţi şi ai Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti, suportul de specialitate fiind asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. AGERPRES

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Elevă a Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia, calificată la faza națională a Olimpiadei de religie, cultul baptist

Publicat

elevă a Școlii gimnaziale „avram iancu” din alba iulia, calificată

Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să se califice la faza națională.

Acest rezultat remarcabil a fost obținut datorită interesului deosebit pentru religie, dar și datorită profesoarei Simona Florea, care s-a implicat în pregătirea pentru etapa județeană, au transmis reprezentanții instituției de…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Clujenii din Gârbău și Aghireșu vor avea accese noi, betonate, la casele de pe marginea drumului județean

Publicat

drum garbau aghiresu cj 7.jpg

Se lucrează pe județean DJ 108C. Clujenii din Gîrbău și Aghireșu, care au case pe marginea acestui drum, vor avea accese noi la proprietăți prin intermediul unui proiect al Consiliului Județean.

Practic, arată reprezentanții CPJ Cluj, în urma lucrărilor de întreținere, vor fi realizate aproape 150 de accese la proprietățile oamenilor.

Clujenii din Gârbău și Aghireșu vor avea accese noi, betonate, la casele de pe marginea drumului județean

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Horoscop de weekend 20-21 aprilie: Sfârșit de săptămână benefic pentru majoritatea zodiilor. Sfaturi pentru două zile minunate

Publicat

horoscop de weekend 20 21 aprilie: sfârșit de săptămână benefic pentru majoritatea

Horoscop de weekend 20-21 aprilie: 

Horoscopul are 12 semne zodiacale, fiecare asociat cu un anumit interval de date în calendarul anului.

Berbec (21 martie – 19 aprilie):

Weekendul acesta este despre auto-reflecție, Berbec. Ia-ți timp să te concentrezi asupra nevoilor tale interioare și să faci lucrurile care îți aduc bucurie.

Poate fi benefic să petreci timp în natură sau să te dedici unor activități creative care te ajută să te conectezi cu sinele tău interior.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Radare de weekend în județul Alba: Lista drumurilor pe care se vor afla echipaje de poliție

Publicat

radar politia romana 1000x600.jpeg

Radare de weekend în județul Alba. Reprezentanții IPJ Alba au făcut publică lista drumurilor din județ, pe care vor fi amplasate echipaje de poliție dotate cu radare, pentru supravegherea traficului rutier. 

Amplasarea radarelor în perioada 20-21 aprilie 2024

Drumul Naţional 1 – Alba Iulia – Sântimbru – Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe