Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO: Opt pompieri din Harghita folosind plute din flacoane de plastic, au pornit în expediţie pe Mureş, până în Ungaria

Publicat

Opt pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Gheorgheni, folosind două plute realizate din flacoane de plastic, au pornit luni într-o expediţie pe râul Mureş, până la vărsarea acestuia în Tisa, în Ungaria.

Într-o postare pe pagina de Facebook a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita se arată că expediţia este o continuare a aventurii de anul trecut, când aceştia au vâslit pe râul Olt de la izvoare şi până la vărsare.

Potrivit sursei citate, pompierii „s-au îmbarcat” la Remetea, după ce în prealabil au fost la Izvoru Mureşului, de unde au luat câteva sticle cu apă din izvorul râului, pe care o vor dărui colegilor pompieri din Szeged, Ungaria, expediţia urmând să dureze aproximativ două săptămâni.

Cele două plute sunt realizate din aproximativ 3.000 de flacoane de plastic, care au fost strânse în colaborare cu comunitatea din municipiul Gheorgheni, pompierii harghiteni dorind să tragă semnal de alarmă în ceea ce priveşte poluarea mediului înconjurător.

„Ineditul călătoriei abia acum începe, deoarece ei şi-au propus să tragă un semnal de alarmă în ceea ce priveşte poluarea mediului înconjurător şi de aceea şi-au construit plutele utilizând în jur de 3.000 de flacoane din plastic. Comunitatea din municipiul Gheorgheni, la solicitarea şi cu sprijinul Primăriei, a ajutat la colectarea acestora, contribuind, astfel, la responsabilizarea socială în ceea ce priveşte reducerea poluării mediului înconjurător generată de activitatea umană. Respectul faţă de locul în care trăiesc, asigurarea unui mediu sănătos pentru generaţiile viitoare, prin păstrarea nepoluată a apelor şi reciclarea corespunzătoare a deşeurilor, sunt elementele definitorii pe care vor să le transmită prin demersul lor”, se mai arată în postarea ISU Harghita.

Purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu, a precizat că cei opt pompieri participă la această expediţie în timpul lor liber, aflându-se în concediu pe toată perioada derulării ei. AGERPRES

Sursa foto, video: ISU Harghita

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Deputat USR de Cluj, un nou apel către parlamentarii olandezi pentru susținerea României de aderare la spațiul Schengen

Publicat

vio.jpg

Președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Olanda, deputatul USR de Cluj Viorel Băltărețu, a transmis o nouă scrisoare membrilor Parlamentului Regatului Țărilor de Jos, după ce, în ultimele luni, acesta a susținut cauza României prin apeluri repetate transmise parlamentarilor olandezi, prim-ministrului și ambasadorului Țărilor de Jos în România.

În scrisoare, deputatul se referă la evoluțiile recente privind poziția Guvernului olandez în chestiunea aderării României la Schengen.

Pe de o parte, Executivul de la Haga și-a actualizat perspectiva în urma celor două evaluări pozitive ale…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„U” Cluj, în căutarea biletelor pentru sferturile Cupei României

Publicat

u cluj cupa.jpg

„U” Cluj își va decide, miercuri, de la ora 20, soarta în Cupa României, în partida contra celor de la Rapid București. „Șepcile roșii” au un total de 4 puncte și se clasează pe poziția secundă în grupa C. Pentru a obține calificarea în faza următoare a Cupei României, clujenilor le este suficient și un egal în partida contra celor de la Rapid.

În ultimul meci de Cupă, echipa lui Eugen Neagoe s-a impus cu 4-0 împotriva celor de la CSM Alexandria. Nu se poate spune același lucru și despre adversara lor de miercuri seară. De asemenea, în ultimul meci disputat în Cupa României, Rapid s-a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Când este interzis să folosești pocnitori sau artificii: Ce pedeapsă poți să primești dacă încalci legea. Avertismentul poliției

Publicat

1 perchezitii foc de artificii.jpg

Se aproprie Revelionul, iar odată cu sărbătorile apar și vânzătorii de ponitori și artificii. Pentru a preveni comerțul cu materiale priotehnice, polițiștii din Alba, dar și din țară își intensifică acțiunile preventive. 

Aceștia vor efectua controale în zona piețelor, târgurilor sau centrelor comerciale, la persoanele fizice și juridice neautorizate, care comercializează ambulant articole pirotehnice, dar și la producătorii autoritzați. 

De asemenea, polițiștii atrag atenția ca mare parte dintre materialele pirotehnice pot fi periculoase dacă nu sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

ATENȚIE, șoferi! Au apărut SEMAFOARE noi în Cluj-Napoca

Publicat

semaforpieton.jpg

Primăria Municipiului Cluj-Napoca anunţă punerea în funcțiune a instalațiilor  de semaforizare de la următoarele treceri de pietoni:

-Strada Dunării – zona intersecției cu strada Siretului;

-Strada Alexandru Vlahuță – zona intersecției cu strada Iancu de Hunedoara;

-Strada Plopilor – zona scuar tramvai ieșire parc Babeș.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe