Connect with us

ACTUALITATE

Opţiunea pe care o au şoferii în cazul în care primesc RCA peste tariful de referinţă majorat cu 36%

Publicat

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat opţiunea pe care o au şoferii în cazul în care din piaţă primesc oferte la poliţele RCA peste tariful de referinţă multiplicat cu 1,36, adică majorat cu 36%.

Astfel, în cazul transportului de marfă, pentru un deţinător de camion ce depăşeşte gabaritul de 16 tone, care resimte în această perioadă o creştere semnificativă a tarifelor poliţelor RCA, preţul maximal de vânzare stabilit este de 9.662 lei la categoria B0.

Acest lucru înseamnă tariful de referinţă de 7.105 lei multiplicat cu 1,36. Prin urmare toate celelalte clase de bonus vor avea astfel scăderi semnificative faţă de tariful maximal de vânzare, susţin reprezentanţii ASF.

“Precizăm că, în vederea aplicării acestui mod de calcul al tarifelor maximale pentru RCA, au fost consultate asociaţii de transportatori care au agreat această abordare ce va fi valabilă pentru perioada următoare. Reamintim totodată că Autoritatea de Supraveghere Financiară a solicitat tuturor intermediarilor în asigurări să informeze de îndată toţi clienţii asupra faptului că, dacă aceştia primesc de la cel puţin trei asigurători diferiţi oferte ale căror prime de asigurare RCA sunt cu 36% (factorul „N” ) mai mari faţă de tariful de referinţă, aferent segmentului de risc din care fac parte, sunt încadraţi în categoria asiguraţilor cu risc ridicat, potrivit Legii nr. 132/2017. Acest tip de clienţi pot să solicite BAAR o ofertă pentru încheierea unui contract RCA”, au mai transmis reprezentanţii ASF.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

AJOFM Botoșani: Lansarea proiectului „Tineri NEETs în acţiune-TIN ACT”

Publicat

ajofm botoșani: lansarea proiectului „tineri neets în acţiune tin act”

Publicitate

 Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de muncă Botoșani, în calitate de Lider, împreună cu ASOCIAŢIA „INSTITUTUL PENTRU PARTENERIAT SOCIAL BUCOVINA” în calitate de Partener, anunță lansarea proiectului „Tineri NEETs în acţiune-TIN ACT” – cod SMIS 337798.

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul Social European Plus – Programul Educație și Ocupare (PEO) 2021 – 2027 și a fost depus în cadrul Apelului…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un bărbat de 39 de ani, din Răchiți, și-a bătut nevasta și a primit interdicție de a intra în casă timp de 5 zile

Publicat

un bărbat de 39 de ani, din răchiți, și a bătut

Publicitate

Ordin de protecție emis de către polițiști pentru violență în familie

La data de 1 iulie 2025, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani  au emis ordin de protecție provizoriu față de un bărbat, de 39 de ani, din comuna Răchiți, pentru faptul că, în timp ce se afla la domiciliu, pe fondul unui conflict, ar fi agresat-o fizic pe soția sa.

Ordinul de protecție a fost emis pe o perioadă de 5 zile, iar bărbatul are…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Medicii atrag atenția asupra scăderii vârstei persoanelor care suferă de accidente vasculare cerebrale

Publicat

botoșani: medicii atrag atenția asupra scăderii vârstei persoanelor care suferă

Publicitate

Vârsta persoanelor care suferă accidente vasculare cerebrale (AVC) a scăzut până la 35 de ani, a declarat, miercuri, medicul neurolog Cristina Luchian de la Spitalul Județean de Urgență ‘Mavromati’ Botoșani.

Potrivit sursei citate, în 2024 au fost înregistrate la unitatea medicală din Botoșani aproximativ 700 de cazuri de AVC, fie ischemic, fie hemoragic. Înmulțirea numărului de astfel de cazuri este pusă pe seama modului de viață.

‘Cea mai…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Când pot angajații declanșa un conflict colectiv de muncă? Tot ce trebuie să știi

Publicat

când pot angajații declanșa un conflict colectiv de muncă? tot

Publicitate

Conflictul colectiv de muncă apare atunci când între angajați și angajatori intervin neînțelegeri legate de negocierea, desfășurarea sau încheierea contractelor ori acordurilor colective de muncă.

Legea garantează lucrătorilor dreptul de a iniția astfel de conflicte în contextul negocierilor contractuale. Totuși, revendicările care necesită modificarea legislației sau adoptarea unor acte normative nu pot face obiectul unui conflict…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe