Connect with us

EVENIMENT

Orașul care interzice complet circulația mașinilor în zilele de 1 și 2 mai. Primar: ”Nu-mi permit să risc sănătatea oamenilor”

Publicat

Instituirea unor restricţii de circulaţie a autovehiculelor şi motocicletelor în municipiul Blaj pentru zilele de 1 şi 2 mai 2020, în vederea prevenirii şi limitării infecţiilor cu Coronavirusul SARS-CoV-2, a fost aprobată miercuri de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Blaj, scrie Alba24.

Nerespectarea acestei hotărâri se sancţionează cu avertisment sau cu amendă contravenţională în cuantum de la 100 lei la 500 lei, au transmis autoritățile locale.

Astfel, va fi interzisă circulaţia tuturor autovehiculelor, maşinilor, auto-utilitarelor şi motocicletelor în municipiul Blaj în zilele de 1 mai 2020 şi 2 mai 2020, între orele 07:00 şi 19:00.

Excepţie fac următoarele categorii de autovehicule, maşini, auto-utilitare, motociclete şi/sau participanţi la trafic:

– autovehicule, maşini, auto-utilitare care aprovizionează unităţile de alimentaţie publică din municipiul Blaj – altele decât acelea pentru care s-a luat măsura interzicerii activităţii pe perioada stării de urgenţă.

– autovehicule, maşini, auto-utilitare care prestează servicii de livrare pentru agenţii economici de pe raza municipiului Blaj cu activităţi industriale.

– autovehicule, maşini, auto-utilitare, motocicletele aflate în tranzit prin municipiul Blaj, cu condiţia să tranziteze oraşul fără oprire programată.

– autovehicule, maşini, auto-utilitare, motocicletele aparţinând persoanelor cu domiciliul sau reşedinţa în Blaj care se reîntorc la Blaj de la alte destinaţii situate în afara municipiului Blaj sau care se deplasează de la Blaj spre locul de reşedinţă/domiciliu situat în afara municipiului Blaj.

Pentru situaţii de avarii sau situaţii de urgenţă, fac excepţie de la prevederile prezentei hotărâri autovehiculele, maşinile, auto-utilitarele şi motocicletele Poliției Române, Jandarmeriei Române, Ministerului Apărării Naţionale. Serviciului Public de Poliţie Locală al municipiului Blaj. Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi SMURD, Serviciului de Ambulanță, Spitalului Municipal Blaj, Primăriei Municipiului Blaj, Serviciul Public de Interes Local « Gospodărie Comunală » cât şi toate autovehicule, maşinile şi auto-utiIitarele altor furnizori de servicii publice (energie electrică, gaz metan, apa-canal, internet/telefonie/cablu TV, salubritate, etc) și tuturor celorlalte instituţii aflate în misiune în baza unui ordin de serviciu sau implicate în misiunea de prevenire şi limitare a infecţiilor cu Coronavirusul SARS-CoV-2.

*Primarul Blajului: ”Nu-mi permit să risc sănătatea oamenilor (…) De 1 Mai nu avem ce sărbători. Nu trebuie să curgă lacrimi din cauza inconștienței unora sau din prostie”

Primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar a transmis joi un mesaj pe rețeaua de Facebook prin care a explicat decizia luată de adminsitrația locală de a introduce restricții de circulație în localitate, în zilele de 1 și 2 mai.

Potrivit acestuia, „de 1 mai nu avem ce sărbători”, iar sănătatea este mult mai importantă decât plimbatul prin oraș sau ieșitul la grătare. Gheorghe Rotar a făcut un apel la cetățeni să rămână responsabili.

”În urma Hotărării Comitetului Local pentru situații de Urgență nr 15/2020, prin care s-au introdus restricții de circulație la Blaj în zilele de 1 și 2 mai, am văzut diferite opinii pro și contra legate de această hotărâre. Vreau să fiu foarte clar! Respect opinia fiecăruia, dar eu ca primar al Blajului nu-mi permit să risc sănătatea oamenilor din acest oraș mai ales când știu că la Blaj există cazuri de COVID-19!

Alături de colegii mei, vă asigur că facem tot ce este posibil pentru ca Blajul să nu treacă prin situația gravă a altor comunități din țară sau din străinătate! Fie că ne place sau nu, în aceste zile, sănătatea noastră, a tuturor, este mai importantă decât plimbatul prin oraș sau ieșitul la grătare! De 1 mai nu avem ce sărbători, vă cer doar să rămâneți responsabili și să vă gândiți că orice neglijență de comportament, orice teribilism sau act de frondă poate să ne coste pe toți!

Nu uitați că în România este instituită strarea de urgență și că peste 600 de oameni au murit din cauza acestui virus blestemat! Acești oameni nu sunt doar statistică, ei au avut familii de la care, poate, nu și-au luat rămas bun!

Eu nu vreau ca vreo familie din Blaj să treacă prin așa ceva! La Blaj nu trebuie să curgă lacrimi din cauza inconștienței unora sau din prostie!

De aceea trebuie să facem totul pentru a rămâne sănătoși, pentru a ne putea bucura din nou de o viață normală! Nu vreau să știu că din cauza faptului că ne-am relaxat prea devreme, unii dintre noi au luat drumul spre cimitir … singuri, înveliți într-un sac de plastic și închiși într-un sicriu sigilat!

Este dur, dar e adevărat … ați putea trăi cu asta pe conștiință? Eu nu!

Dacă mă înțelegeți, bine, dacă nu, asumați-vă acest risc!

Tot ce știu este că vreau să ne întălnim cu toții, când se va putea, să ne bucurăm din nou de Blaj și de viața noatră normală!

Până atunci, vă cer să rămâneți cetățeni responsabili și TOTUL VA FI BINE, numai dacă toți vom lucra pentru asta!”, a scris Gheorghe Valentin Rotar, pe pagina de Facebook.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

BLOCAJ pe DN1 în Florești. S-a spart conducta principală de canalizare care traversează localitatea

Publicat

masini floresti.jpg

Floreștiul e blocat din cauza unei avarii. Conducta principală de canalizare care traversează localitatea s-a spart și se intervine pe DN1, anunță Compania de Apă Someș. Din această cauză se circulă bară la bară.

Deocamdată, reprezentanții companiei nu au putut preciza cât vor dura lucrările.

BLOCAJ pe DN1 în Florești. S-a spart conducta principală de canalizare care traversează localitatea

„Urmare a unei avarii la conducta principală de canalizare…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vremea în România până la jumătatea lunii mai: Variații mari de temperatură și multe ploi. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicat

ploaie alba24 umbrela cod galben vreme rea ploi 1000x600.jpeg

Vremea în România până la jumătatea lunii mai: Variații mari de temperatură și multe ploi. Prognoza meteo pe patru săptămâni. Ne așteaptă o perioadă cu vreme instabilă, cu multe precipitații, atât de necesare în agricultură.

Ultimele zile din luna aprilie aduc o vreme rece, cu multe precipitații în mare parte din țară. Însă odată cu primele zile din mai vremea va fi frumoasă, cu temperaturi potrivite perioadei în care ne aflăm.

Potrivit estimărilor meteorologilor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Atenționare meteo de VREME REA: Cod galben în Alba și alte județe din țară. Ploi abundente și vânt puternic

Publicat

vremea în alba în săptămâna 11 – 17 decembrie 2023:

Atenționare meteo de VREME REA: Cod galben de ploi abundente. La munte, rafale de vânt de 100 de kilometri pe oră. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod galben de vreme rea valabilă în Alba și alte județe din țară.

Meteorologii anunță că vor fi ploi însemnate cantitativ. La munte, vântul va bate cu putere, vor fi rafale de 90 – 100 de kilometri pe oră.

Potrivit ANM, avertizarea meteo este valabilă în intervalul 23 aprilie, începând cu ora…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Masă de aer încărcată cu praf saharian deasupra României. Unde și când vor putea fi observate depuneri de praf

Publicat

un nou val de praf saharian deasupra româniei. unde și

O nouă masă de aer încărcată cu praf saharian traversează România. Meteorologii atenționează asupra perioadelor în care vor putea fi observate depunerile de praf.

În perioada 23 aprilie ora 9-24 aprilie ora 13.00, circulația aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană.

Aceasta va avansa către sud-estul Europei.

Va fi deasupra României marți (23 aprilie) și în prima…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe