Connect with us

EVENIMENT

Orașul Constanța intră în scenariul roșu din cauza ratei de infectare

Publicat

Orașul Constanța intră de sâmbătă în scenariul roșu după ce rata de infectare COVID-19 a depășit 3 la mia de locuitori. Alte 11 localități din județ sunt, de asemenea, în scenariul roșu.

Rata de infectare a fost sâmbătă, de 3,16 la mia de locuitori în Constanța și a intrat în scenariul roșu.

Alte 11 localități din județul Constanța sunt de asemenea în scenariul roșu. Este vorba de Medgidia – 3,33 la mie, orașul Ovidiu – 3,05 la mie, orașul Techirghiol – 3,95 la mie, Adamclisi – 5,91 la mie, Chirnogeni – 4,68 la mie, Costinești – 4,61 la mie, Cuza Vodă – 4,05 la mie, Ghindărești – 3,01 la mie, Independența – 4,82 la mie, Topalu – 3,5 la mie, Tortoman – 3,72 la mie.

Când rata de infectare este între 3 și 6 la mie, competițiile sportive în spaţii închise sau deschise pot avea loc cu până la 30% din capacitatea maximă a spațiului și cu distanță de minim 1 metru între persoane, pentru cele care au certificatul verde.

Cinematografele pot fi deschise până la 50% din capacitatea maximă a spațiului tot pentru persoanele care au certificatul COVID.

Spectacole, concerte și festivaluri în aer liber au loc cu maxim 1.000 de spectatori cu certificat COVID și cu purtarea măștii de protecție.

Nunți și botezuri se pot organiza în interior cu maxim 200 de persoane, iar mitinguri cu 100 de persoane.

Restaurantele și cafenele în interior sau pe terase pot sta deschise între orele 5.00 – 2.00, până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului. Pot intra deținătorii de certificat verde.

Sălile de fitness pot fi ocupate, cu certificat COVID, până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Câți urși sunt în România. Ministru: Populația este de două ori și jumătate mai mare decât ar permite mediul natural al țării

Publicat

câți urși sunt în românia. ministru: populația este de două

Câți urși sunt în România: Există aproximativ 13.000 de urși bruni în România, potrivit unui studiu genetic. Ministerul Mediului vrea simplificarea procedurilor pentru împușcarea urșilor periculoși. Ministrul Mediului spune că populația de urși bruni din România este cel puțin de două ori și jumătate mai mare decât ar permite mediul natural al țării.

Până la 13.000 de urși bruni trăiesc în România, potrivit rezultatelor preliminare ale unui studiu genetic realizat de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ANALIZĂ. Când leul așteaptă alegerile, aurul atinge un nou MAXIM

Publicat

aur lingouri pixabay e1681306504193.jpg

La începutul lui aprilie, gramul de aur a crescut la 463,3913 lei. Recordul nu a rezistat decât până miercurea aceasta când prețul a urcat la un nou maxim de 465,3330 lei.

Creșterea s-a datorat aprecierii metalului galben la noul record de 3.317,80 dolari/uncie, efect al politicii izolaționiste a Casei Albe, care include și deprecierea dolarului, care și-a pierdut rolul de „refugiu” sigur, și a lipsei de încredere în instituțiile și activele americane din partea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Spectacol caritabil pentru artistul clujean Nelu Nicoară – Englezu. Are nevoie de bani pentru tratament medical

Publicat

englezu.jpg

Cu un diagnostic – în sfârșit, stabilit, de medici de renume din Ungaria și Germania – după luni de deznădejde, cunoscutul și îndrăgitul artist clujean Nelu Nicoară – Englezu urmează un tratament corespunzător.

Dar a apărut o singură problemă, și anume că Casa de Asigurări de Sănătate nu-i decontează cheltuielile pentru injecțiile respective, iar costul acestora depășește posibilitățile lui financiare, din prezent.

”Așa că rolul nostru, al…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Suntem sinteza GUSTURILOR din trei mari imperii! GASTRONOMIA ne definește la fel de mult ca arta și cultura

Publicat

gastronomie deltaica e1744809378573.jpg

Fetească ori Băbească (“E curată, românească”), horincă (“de familie, de tradiție”), zacuscă (“cu hribi, cu vinete sau cu fasole, de ce nu?”) sau mâncărică de praz și întregul inventar aproape nesfârșit de ciorbe, plus nenumărate alte bucate “istorice” sau „modernizate cu cap”, sunt la baza reconstrucției “brandului de țară” al țării noastre, susțin inițiatorii legii (79/2019) care proclamă prima duminică din octombrie, în fiecare an, drept…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe