Connect with us

EVENIMENT

Orașul Slatina și alte trei localități din județul Olt, în scenariul roșu

PublicatOrașul Slatina și alte trei localități din județul Olt vor intra în scenariul roșu, după ce incidența cazurilor de Covid-19 a depășit 3 la mia de locuitori.

Potrivit unei decizii a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Olt, incidența cazurilor de Covid a ajuns în Slatina la 3,21 la mie.

De asemenea, în localitatea Slătioara incidența este de 4,29, în Voineasa este 4,27, iar în Icoana a ajuns la 3,50.

Totodată, CJSU Olt a constatat că în alte șapte localități incidența cazurilor de Covid-19 este cuprinsă între 1,5 și 3 la mia de locuitori.

(sursa: Mediafax)


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Coliziune între două autoturisme pe o stradă din Brașov

Publicat

Un accident rutier a avut loc, vineri după-amiază, în municipiul Brașov. O persoană a fost rănită, după o coliziune între două autoturisme.

Potrivit IPJ Brașov, accidentul s-a produs pe strada Carpaților din municipiul Brașov, iar în evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme.

În urma impactului, o persoană a primit îngrijiri medicale la fata locului, dar nu a fost transportată la spital.

Conform sursei citate, conducătorii auto au fost testati din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul fiind negativ.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Soțul Olguței Vasilescu, europarlamentarul Claudiu Manda, trimis în judecată de DNA

Publicat

sursa foto: Facebook

Europarlamentarul PSD Claudiu Manda a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei ori autorităţii ca persoană cu funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, într-un dosar în care este acuzat că ar fi intervenit pe lângă directorul AJPIS Dolj în favoarea unor asistaţi social care au încasat ajutor social necuvenit.

În acelaşi dosar, a fost trimis în judecată Marius Nicolae Simcelescu, la data faptei directorul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Dolj, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul.

Potrivit unui comunicat al DNA, în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene Dolj a PSD, Claudiu Manda ar fi intervenit, la data de 5 iunie 2015, pe lângă directorul AJPIS Dolj, inculpatul Marius Nicolae Simcelescu, simpatizant şi militant al aceluiaşi partid, ocazie cu care şi-ar fi folosit influenţa şi autoritatea ce decurgeau din calitatea de preşedinte al organizaţiei judeţene, pentru a-l capacita pe director să se implice în soluţionarea favorabilă a problemelor beneficiarilor de ajutor social din comuna Bratovoeşti (Dolj), lucru pe care directorul instituţiei l-ar fi făcut prin încălcarea legii.

Procurorii susţin că intervenţia lui Manda a avut ca scop obţinerea sprijinului electoral al beneficiarilor de ajutor social din comuna Bratovoeşti.

“Intervenţia inculpatului Manda Iulian-Claudiu ar fi avut drept scop obţinerea, în mod necuvenit, pentru sine, pentru partid şi pentru primarul comunei Bratovoeşti, a sprijinului electoral al beneficiarilor de ajutor social din comuna Bratovoeşti, faţă de care AJPIS Dolj dispusese anterior recuperarea sumelor obţinute în mod nelegal cu titlu de venit minim garantat (VMG) şi de a le procura acestora, tot în mod necuvenit, un folos reprezentat de scutirea lor de a mai restitui sumele datorate către AJPIS Dolj.

Aceasta, în condiţiile în care anterior a avut loc un control desfăşurat de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Dolj prin care s-a constatat că aproape 50% din persoanele verificate au încasat în mod necuvenit, în diferite perioade de timp, venitul minim garantat (VMG), întrucât nu erau îndeplinite o serie de condiţii esenţiale cerute de Legea nr. 416/2001 pentru acordarea ajutorului social”, spun anchetatorii.

Ca urmare, AJPIS Dolj a emis decizii de recuperare de la persoanele menţionate în actul de control a sumelor plătite necuvenit cu titlu de VMG, iar concomitent a încunoştiinţat aceste persoane că trebuie să restituie în cel mai scurt timp sumele respective.

“În acest context, în urma discuţiei purtate în data de 5 iunie 2015 cu Manda Iulian-Claudiu, Simcelescu Marius-Nicolae ar fi acţionat contrar dispoziţiilor legale şi ar fi dispus, în perioada imediat următoare discuţiei, respectiv 5 – 29 iunie 2015, întocmirea unui referat de stornare pe care l-ar fi aprobat şi în baza căruia au fost şterse, în mod nelegal, datoriile celor 59 de beneficiari care primiseră necuvenit ajutoare sociale. Ca urmare, AJPIS Dolj a suferit un prejudiciu de 315.850 lei, reprezentând bani nerecuperaţi de la cele 59 de persoane menţionate procesul-verbal de control al AJPIS Dolj şi în cazul cărora se emiseseră deja deciziile de recuperare a sumelor plătite necuvenit”, arată DNA.

AJPIS Dolj s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 315.850 lei, reprezentând prejudiciu material cauzat prin fapta inculpatului Simcelescu.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (instanţă competentă pe motiv că Manda este membru al Parlamentului European), cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Anterior, procurorii au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu primarul din comuna Bratovoeşti, Ion Marin, acuzat de instigare la folosirea influenţei sau autorităţii de către persoana care ocupă o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite şi fals intelectual în formă continuată.

Printr-o sentinţă penală din 29 octombrie 2020, definitivă prin neapelare la data de 16 noiembrie 2020, Tribunalul Dolj a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei şi l-a condamnat pe primarul Ion Marin la doi ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei.

sursa: agerpres.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Două mașini s-au ciocnit într-o intersecție din Galați. Ambii șoferi au fost răniți

Publicat

Arhivă Foto

Doi bărbaţi din Galaţi au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din localitate, după ce au fost răniţi în urma coliziunii dintre autoturismele pe care le conduceau, informează, vineri, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Galaţi.

Potrivit sursei citate, poliţiştii Biroului Rutier Galaţi au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 cu privire la producerea unui accident rutier, pe strada Traian, din municipiul Galaţi, soldat cu rănirea a două persoane.

La faţa locului, poliţiştii au constatat că accidentul, în care au fost implicate două autoturisme, s-ar fi produs pe fondul neacordării de prioritate, la pătrunderea în intersecţie, cele două autovehicule intrând în coliziune.

În urma impactului, a rezultat rănirea celor doi conducători auto, care au fost transportaţi la spital, unde au rămas internaţi pentru îngrijiri medicale.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs incidentul.

AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Poliţiştii cercetează cazul unui copil de 4 ani din Vrancea, care ar fi fost agresat sexual de un alt minor

Publicat

Poliţiştii au deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol cu privire la cazul unui copil de patru ani din localitatea Reghiu, care ar fi fost agresat sexual de un alt băiat în vârstă de 11 ani, a informat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

“În data de 15 aprilie, ora 20, 20, poliţiştii din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Odobeşti au fost sesizaţi prin 112 de către o femeie cu privire la faptul că fiul ei, minor, a fost agresat sexual în urmă cu şase zile de către un alt băiat, în vârstă de 11 ani”, a informat IPJ Vrancea.

Copilul de patru ani a fost transportat la o unitate medicală pentru a fi examinat din punct de vedere medico-legal.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii cu exactitate a celor întâmplate şi luării măsurilor legale ce se impun, mai menţionează sursa citată.

AGERPRES

Citește mai departe