Connect with us

ACTUALITATE

Ordin de protecţie pe numele unei femei din județul Ialomița, care şi-ar fi bătut socrul. Bărbatul a ajuns la spital

PublicatPoliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu pe numele unei femei de 47 de ani, din localitatea Ivăneşti, care şi-ar fi lovit socrul, bărbatul fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia pentru îngrijiri medicale, potrivit IPJ Ialomiţa.

Conform sursei citate, fapta a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, când poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Slobozia au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat din localitatea Ivăneşti este lovit de nora sa.

“În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că la domiciliul acestora a izbucnit un conflict spontan, în urma căruia femeie de 47 de ani şi-ar fi lovit socrul. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia pentru îngrijiri medicale. S-a procedat la întocmirea formularului pentru evaluarea riscului iminent asupra vieţii şi integrităţii victimei, reieşind faptul că se impune emiterea unui ordin de protecţie provizoriu”, se arată într-un comunicat de presă remis, luni, de IPJ Ialomiţa.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Viața unui bebeluș abandonat într-un tufiș, salvată de un Husky

Publicat

husky
Arhivă Foto

Viața unui bebeluș abandonat într-un tufiș a fost salvată de un Husky aflat la plimbare, într-un parc din Birmingham, Marea Britanie.

Terry Walsh își plimba câinele pe nume Hel când animalul a dat de câteva pături abandonate într-un tufiș, într-un parc din Birmingham, Marea Britanie.

„Am auzit deodată copilul plângând. Cred că mângâierea blândă a lui Hel l-a trezit”, spune Terry Walsh.

Nou-născutul avea probabil doar câteva ore când Walsh și Hel l-au găsit, a declarat poliția din West Midlands într-un comunicat de presă. Bebelușul a fost dus imediat la spital, unde angajații l-au numit George pentru că a fost găsit cu o zi înainte de St. George.

Poliția a dat publicității mai multe fotografii ale micuțului George, în speranța că așa îi va fi găsită mama.

„Ești principala mea preocupare acum și vrem să ne asigurăm că ești bine. Nu știu circumstanțele nașterii lui George, dar eu, ca părinte, știu că a deveni părinte poate fi copleșitor”, a declarat inspectorul Neil Hunt.

Și Walsh îi mulțumește câinelui său pentru că are o fire docilă: „Hel a fost minunat. Un câine mai în vârstă sau un câine cu un alt temperament ar fi putut trage pătura și bebelușul ar fi devenit o păpușă de cârpă. Ca să nu mai vorbim despre ce ar fi putut face vulpile și șoarecii”.

„Îi mulțumesc Domnului că bebelușul era în viață, ar fi putut fi mult mai rău: ar fi putut fi mort. Cerul l-a trimis pe Hel să salveze acel copil!”, adaugă Terry Walsh, propritarului câinelui.

sursa: mediafax.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

AVERTIZARE METEO: Cod galben de vânt puternic în localități din 5 județe

Publicat

nori meteo

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri seară, o avertizare meteo cod galben de vânt puternic în localități din 5 județe. Avertizarea este valabilă până la ora 1.00.

Potrivit meteorologilor, se va semnala local și temporar intensificări ale vântului cu viteze, care vor depăși la rafală 60…65 km/h, izolat 70 km/h.

Zone vizate:

Județul Caraş-Severin: zona joasă;
Județul Arad: zona joasă;
Județul Bihor: zona joasă;
Județul Timiş: zona joasă;
Județul Hunedoara: zona joasă.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Italia vrea să elimine carantina pentru turiștii vaccinați, vindecați de COVID sau cu teste negative

Publicat

Guvernul Mario Draghi intenţionează să elimine obligativitatea carantinei la intrarea în Italia în scop turistic după 15 mai, în cazul cetăţenilor din Uniunea Europeană vaccinaţi, vindecaţi de COVID-19 sau cu rezultate negative la teste, conform cotidianului Corriere della Sera.

În prezent, cetăţenii din statele Uniunii Europene care merg în Italia au obligaţia de a intra în carantină cinci zile. Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, nu intenţionează să prelungească măsura după data de 15 mai.

Premierul Mario Draghi a anunţat că Italia va introduce la 15 mai un “permis verde naţional”, care va permite circulaţia pe teritoriul italian, inclusiv a străinilor care vin din alte state membre ale Uniunii Europene în scop turistic.

“Lumea vrea să călătorească în Italia. Munţii noştri, plajele, oraşele şi zonele rurale se redeschid, iar acest proces se va accelera în următoarele săptămâni şi luni”, a afirmat Mario Draghi.

Conform planurilor, începând cu 15 mai, persoanele care sosesc în Italia în scop turistic venind din spaţiul Uniunii Europene nu vor mai sta în carantină dacă fac dovada vaccinării, vindecării de COVID-19 sau prezentării unui rezultat negativ la un test efectuat în ultimele 48 de ore.

sursa: mediafax.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Prima țară din lume care autorizează vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste între 12 și 15 ani

Publicat

Arhivă Foto

Canada a autorizat vaccinul anti-COVID-19 Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Este prima țară din lume care autorizează vaccinul pentru copii.

Ministerul Sănătății din Canada a luat hotărârea pe baza datelor din studiile clinice de fază a treia asupra copiilor, transmite BBC.

„S-a stabilit că acest vaccin este sigur și eficient atunci când este utilizat în această grupă de vârstă”, a spus un reprezentant al ministerului.

În martie anul trecut, Pfizer a declarat că studiile vaccinului său la copii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani au arătat p eficiență de 100% și un răspuns imun puternic.

Riscul copiilor de a se îmbolnăvi grav sau de a muri din cauza asociate COVID-19 este redus, iar de-a lungul pandemiei au avut foarte rar nevoie de tratament în spital.

În Europa, Pfizer a depus recent la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) cererea de aprobare a vaccinului anti-COVID la copiii de peste 12 ani. Compania a făcut studii pe 2.260 de copii între 12 şi 15 ani, iar rezultatele au arătat o eficiență de 100%.

Evaluarea EMA durează până la 6 săptămâni.

sursa: mediafax.ro

Citește mai departe