Connect with us

EVENIMENT

Organizarea excursiilor în străinătate sau în ţară, la latitudinea şcolilor, cu acordul părinţilor. Excepţie – zonele de carantină

Publicat

Organizarea activităţilor sau a excursiilor în străinătate sau în ţară rămâne la decizia unităţilor de învăţământ, cu acordul părinţilor sau al tutorilor legali, iar recomandarea privind limitarea/anularea pentru deplasările în străinătate se referă în mod special pentru zonele de carantină, a precizat, marţi, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, într-o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali.

„În continuarea demersurilor, măsurilor de monitorizare a stării de sănătate a elevilor şi prevenirea îmbolnăvirii prin infecţii respiratorii, Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, a susţinut o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali şi inspectorii şcolari generali adjuncţi şi a avut o întâlnire de lucru cu Victor Costache, ministrul Sănătăţii. În cadrul videoconferinţei, ministrul Monica Anisie a subliniat faptul că organizarea activităţilor, excursiilor care se realizează în străinătate sau în ţară rămâne la decizia unităţilor de învăţământ, cu acordul părinţilor sau a tutorilor legali. Recomandarea privind limitarea sau anularea pentru deplasările în străinătate se referă în mod special pentru zonele de carantină”, se arată într-un comunicat al MEC transmis AGERPRES.

MEC afirmă că nota din 24 februarie prevede că în condiţiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul şcolar are obligaţia de a informa direcţia de sănătate publică, anterior revenirii în ţară, iar persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unităţile de învăţământ, certificat medical/adeverinţă medicală care să ateste că persoana este clinic sănătoasă.

Nota emisă de Ministerul Educaţiei şi Cercetării are caracter de recomandare, nu de interzicere, precizează MEC.

Conform aceleiaşi surse, întâlnirea de lucru între ministrul Anisie şi ministrul Costache a avut drept scop actualizarea planului de măsuri al Guvernului adoptat în prisma unei posibile epidemii cu COVID-19 (coronavirus).

„Avem încredere că deciziile luate împreună cu părinţii, la nivelul unităţilor de învăţământ, vor fi potrivite situaţiei de faţă şi vor asigura securitatea copiilor”, a precizat Monica Anisie, citată în comunicat.

Potrivit sursei citate, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a susţinut declaraţiile ministrului Educaţiei de a încuraja familiile copiilor să limiteze deplasările în străinătate în această perioadă, în contextul epidemiei care afectează unele state.

Totodată, ambii miniştri au făcut un apel la calm şi au precizat că în prezent nu a fost confirmat niciun caz de coronavirus în România. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

CTP Cluj a ajuns și în Săvădisla. PROGRAMUL de circulație a liniei metropolitane M81

Publicat

1711641752 autobuze ctp.jpg

Începând cu data de 04.03.2024, CTP Cluj-Napoca și-a extins serviciile de transport persoane în Zona Metropolitană Cluj respectiv și în comuna Săvădisla.

„Au fost analizate toate doleantele locuitorilor comunei Savadisla impreuna cu Primaria Savadisla. A fost suplimentat programul de transport al elevilor si s-a modificat orele de plecare in intervalul de dupa-masa. Au fost infiintate doua noi statii pentru persoanele care isi desfasoara activitatea in comuna…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ALBA: Aproape 500 de persoane legitimate și sute de autovehicule verificate într-o singură zi de polițiști și jandarmi

Publicat

alba: aproape 500 de persoane legitimate și sute de autovehicule

Polițiștii și jandarmii din județul Alba au legitimat 498 de persoane și au verificat 319 autovehicule într-o singură zi.

Potrivit unui raport al IPJ Alba, au fost constatate 202 abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

Persoanele care au comis aceste abateri au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 51.934 lei.

Au fost efectuate 105 testări privind conducerea sub influența alcoolului sau a altor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cine poate și cine nu poate candida la alegerile locale și europarlamentare. Precizări ANI legate de prefecți și funcționari

Publicat

cine poate și cine nu poate candida la alegerile locale

Cine poate și cine nu poate candida la alegerile locale și europarlamentare: Agenția Națională de Integritate aduce o serie de clarificări cu privire la regulile de integritate aplicabile în contextul alegerilor pentru Parlamentul European și pentru administrația publică locală din anul 2024.

Această măsură are ca scop prevenirea incompatibilităților ce pot surveni în procesul alegerilor, dar și în perioada post-electorală.

Potrivit ANI, persoanele interesate pot consulta…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

CFR Călători asigură de la 1 aprilie autobuze de la Cluj-Napoca la Oradea. Calea ferată se modernizează, Vezi programul curselor

Publicat

cf episcopia.jpeg

Începând cu data de 1 aprilie 2024, va deveni operațional la CFR Călători serviciul de înlocuire a transportului feroviar cu autobuze pentru asigurarea călătoriei pasagerilor pe distanța Cluj Napoca – Oradea, în condițiile începerii lucrărilor la electrificarea / modernizarea liniei feroviare LOT 2 Aghireș – Poieni de către managerul infrastructurii – CNCF CFR SA.

Odată finalizate procedurile de achiziție publică a serviciilor de transport auto de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe