Connect with us

EVENIMENT

Organizaţia Salvaţi Copiii dotează Maternitatea Cantacuzino cu echipamente medicale de aproape 100.000 de euro

Publicat

aparaturas medicala sursa salvati copiii

Organizația Salvaţi Copiii România dotează Maternitatea Cantacuzino, care tratează prematuri de la 24 de săptămâni de sarcină, cu echipamente medicale de ultimă generaţie. Valoarea totală se ridică la aproape 100.000 de euro.

Potrivit unui comunicat al organizaţiei, secţiile Obstetrică Ginecologie şi Neonatologie ale Spitalului Clinic „Dr. I. Cantacuzino” vor fi dotate cu aparatură medicală de ultimă generaţie, în valoare totală de 97.467 de euro, un ecograf performant, care să ajute la stabilirea cât mai rapidă a diagnosticului, etapă vitală mai ales în cazul sarcinilor cu risc, şi un monitor AEEG, EEG & sistem cart, care să monitorizeze funcţia cerebrală a nou-născuţilor care provin din astfel de sarcini.

În ultimii ani, rata prematurităţii a crescut, ajungând la 23% în 2022 (334 de nou-născuţi prematur), dintre naşterile înregistrate la maternitatea din cadrul Spitalului Clinic „Dr. I. Cantacuzino”.

Activitatea maternităţii se bazează prioritar pe examinarea ecografică a fătului, precum şi pe urmărirea ulterioară a nou-născutului, iar performanţa actului medical este cu mult îmbunătăţită de echipamentele conforme cu standardele Uniunii Europene.

Maternitatea Spitalului Clinic „Dr. I. Cantacuzino” reprezintă un centru de referinţă, specializat în urmărirea sarcinilor, în special a celor cu risc.

În 2022, maternitatea spitalului a îngrijit 1.420 de nou-născuţi, dintre care 33 au venit prin transfer de la alte spitale.

Încă de la debutul Programului Naţional de Reducere a Mortalităţii Infantile, Spitalul Clinic „Dr. I. Cantacuzino” Bucureşti a fost parte din programul Salvaţi Copiii, fiind donate către secţiile de specialitate ale spitalului 35 de echipamente de peste 300.000 de euro, printre care: cinci incubatoare şi mese de reanimare, trei aparate de ventilaţie, monitor fetal, ecograf, monitor transcutanat de gaze sangvine, zece injectomate etc.

Până în prezent, Organizaţia Salvaţi Copiii a susţinut cu echipamente medicale 107 unităţi medicale (secţii de neonatologie, terapie intensivă neonatală, secţii de pediatrie şi obstetrică-ginecologie) din toate judeţele cu peste 1.200 de echipamente vitale, investind peste 8.700.000 de euro.

Echipa Salvaţi Copiii România, susţinută de specialişti locali (medici de familie, asistenţi sociali, mediatori sanitari), a creat din 2010 o reţea de incluziune socială şi combatere a sărăciei, prin asigurarea de servicii integrate (medicale, sociale, educaţionale) la nivel local, astfel ajutând la creşterea accesului la servicii sustenabile şi de calitate pentru mame, gravide, gravide minore şi copii până în 5 ani.

Până în prezent, Salvaţi Copiii România a lucrat în 20 de judeţe, în 61 de comunităţi rurale defavorizate, cu 90.000 de mame, gravide şi copii până în 5 ani.

Potrivit datelor centralizate la nivelul Uniunii Europene pentru anul 2021, România se află pe locul 2 în UE la capitolul mortalitate infantilă, arată o statistică Eurostat.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO Acțiune de igienizare în Peștera Ghețarul Scărișoara. Au fost extrase 10 tone de deșeuri, unele abandonate de câteva decenii

Publicat

video acțiune de igienizare în peștera ghețarul scărișoara. au fost

În Peștera Ghețarul Scărișoara din comuna Gârda de Sus a avut loc, pe 16 noiembrie, o importantă acțiune de igienizare la care au participat 27 persoane. Particularitatea acestei intervenții a constat în specificul peșterii, intrarea se face printr-un aven adânc de 50 m, ceea ce a impus utilizarea unui sistem de cablu pentru evacuarea deșeurilor pe o vericală de câteva zeci de metri.

În cadrul acțiunii, au fost extrase…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Închisoare cu executare pentru un bărbat din Sebeș care nu a plătit pensie alimentară. Avea de dat 9 lei pe zi, pentru un copil

Publicat

Închisoare cu executare pentru un bărbat din sebeș care nu

Un bărbat din Sebeș a fost condamnat la închisoare cu executare pentru abandon de familie. Mai exact, timp de doi ani a refuzat să plătească pensia alimentară celor doi copii pe care îi avea cu o femeie din oraș. 

Magistrații au calculat că acesta avea de plătit 9 lei pe zi, pentru fiecare copil, adică 18 lei pe zi. În data de 14 noiembrie 2024, magistrații Judecătoriei Sebeș au dat o decizie în acest…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sunt interzise ANVELOPELE all-season? RAR: Vă anunțăm din timp când vor apărea NOUTĂȚI legislative

Publicat

goh rhy yan ud0twv98uvg unsplash scaled e1732189709920.jpg

În vară, presa prelua o informație din mass-media europeană legată de faptul că de la 1 octombrie 2024, așa numitele anvelope all-season vor fi interzise.

„Începând cu 1 octombrie 2024, șoferii se pot confrunta cu amenzi dacă nu respectă noile reglementări referitoare la anvelope. O regulă importantă este schimbarea cauciucurilor de două ori pe an. Deși anvelopele all-season oferă o opțiune convenabilă pentru a evita aceste schimbări, o nouă reglementare…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comuna Gârda de Sus din Munții Apuseni, atestată oficial ca stațiune de interes local. Obiective și trasee turistice din zonă

Publicat

comuna gârda de sus din munții apuseni, atestată oficial ca

Comuna Gârda de Sus din județul Alba a fost atestată oficial ca stațiune de interes local. Hotărârea a fost luată în ședința Guvernului de joi, 21 noiembrie. 

Potrivit Executivului, atestarea ca stațiune turistică va genera creșterea circulației turistice și a cifrei de afaceri a investitorilor din domeniul turismului. De asemenea, va avea un impact benefic pentru dezvoltarea economică și creșterea calității vieții…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe