Connect with us

EVENIMENT

Organizaţia Salvaţi Copiii dotează Maternitatea Cantacuzino cu echipamente medicale de aproape 100.000 de euro

Publicat

aparaturas medicala sursa salvati copiii

Organizația Salvaţi Copiii România dotează Maternitatea Cantacuzino, care tratează prematuri de la 24 de săptămâni de sarcină, cu echipamente medicale de ultimă generaţie. Valoarea totală se ridică la aproape 100.000 de euro.

Potrivit unui comunicat al organizaţiei, secţiile Obstetrică Ginecologie şi Neonatologie ale Spitalului Clinic „Dr. I. Cantacuzino” vor fi dotate cu aparatură medicală de ultimă generaţie, în valoare totală de 97.467 de euro, un ecograf performant, care să ajute la stabilirea cât mai rapidă a diagnosticului, etapă vitală mai ales în cazul sarcinilor cu risc, şi un monitor AEEG, EEG & sistem cart, care să monitorizeze funcţia cerebrală a nou-născuţilor care provin din astfel de sarcini.

În ultimii ani, rata prematurităţii a crescut, ajungând la 23% în 2022 (334 de nou-născuţi prematur), dintre naşterile înregistrate la maternitatea din cadrul Spitalului Clinic „Dr. I. Cantacuzino”.

Activitatea maternităţii se bazează prioritar pe examinarea ecografică a fătului, precum şi pe urmărirea ulterioară a nou-născutului, iar performanţa actului medical este cu mult îmbunătăţită de echipamentele conforme cu standardele Uniunii Europene.

Maternitatea Spitalului Clinic „Dr. I. Cantacuzino” reprezintă un centru de referinţă, specializat în urmărirea sarcinilor, în special a celor cu risc.

În 2022, maternitatea spitalului a îngrijit 1.420 de nou-născuţi, dintre care 33 au venit prin transfer de la alte spitale.

Încă de la debutul Programului Naţional de Reducere a Mortalităţii Infantile, Spitalul Clinic „Dr. I. Cantacuzino” Bucureşti a fost parte din programul Salvaţi Copiii, fiind donate către secţiile de specialitate ale spitalului 35 de echipamente de peste 300.000 de euro, printre care: cinci incubatoare şi mese de reanimare, trei aparate de ventilaţie, monitor fetal, ecograf, monitor transcutanat de gaze sangvine, zece injectomate etc.

Până în prezent, Organizaţia Salvaţi Copiii a susţinut cu echipamente medicale 107 unităţi medicale (secţii de neonatologie, terapie intensivă neonatală, secţii de pediatrie şi obstetrică-ginecologie) din toate judeţele cu peste 1.200 de echipamente vitale, investind peste 8.700.000 de euro.

Echipa Salvaţi Copiii România, susţinută de specialişti locali (medici de familie, asistenţi sociali, mediatori sanitari), a creat din 2010 o reţea de incluziune socială şi combatere a sărăciei, prin asigurarea de servicii integrate (medicale, sociale, educaţionale) la nivel local, astfel ajutând la creşterea accesului la servicii sustenabile şi de calitate pentru mame, gravide, gravide minore şi copii până în 5 ani.

Până în prezent, Salvaţi Copiii România a lucrat în 20 de judeţe, în 61 de comunităţi rurale defavorizate, cu 90.000 de mame, gravide şi copii până în 5 ani.

Potrivit datelor centralizate la nivelul Uniunii Europene pentru anul 2021, România se află pe locul 2 în UE la capitolul mortalitate infantilă, arată o statistică Eurostat.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Victorie pentru U-BT Cluj-Napoca în ultimul meci din sezonul regulat, scor 95-86 cu Steaua București

Publicat

u bt.jpg

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a încheiat sezonul regulat al Ligii Naționale 2024/2025 cu o victorie importantă, impunându-se sâmbătă seara, 26 aprilie, pe teren propriu în fața celor de la CSA Steaua București, scor 95-86.

Partida s-a desfășurat în BT Arena din Cluj-Napoca, în fața propriilor suporteri, cu începere de la ora 18:30.

Deși pornea ca mare favorită, U-BT a avut parte de un meci mult mai dificil decât se anticipa. Steaua, deși ieșită din cursa…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Recomandările Ioanei Bogățan pentru Festivalul de Teatru Povești din Alba Iulia. Discuții despre ziua specială de duminică

Publicat

video: recomandările ioanei bogățan pentru festivalul de teatru povești din

Singura perioadă din an în care Alba Iulia are parte de teatru dramă de calitate se apropie. Este vorba despre săptămâna în care, în oraș, are loc Festivalul Internațional de Teatru ”Povești”.

În 2025, festivalul ajunge la ediția cu numărul XVIII. Asta înseamnă că evenimentul este la majorat. Un majorat la care s-a ajuns cu greu, an de an, și la care lucrează o întreagă echipă, cea a Teatrului de Păpuși ”Prichindel”, dar și a Consiliului Județean Alba. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Parcarea de la Vivo, transformată în lac! Tramvaie blocate în Mănăștur, după ruperea de nori

Publicat

parcarea vivo.jpg

O furtună violentă a lovit sâmbătă, 26 aprilie, municipiul Cluj-Napoca, provocând inundații în oraș și în localitățile din jur.

Parcarea centrului comercial Vivo! din Florești a fost puternic afectată, apa acumulată transformând zona într-un adevărat lac, spre disperarea șoferilor. În cartierul Mănăștur, circulația tramvaielor pe strada Bucium a fost de asemena perturbată din cauza avariilor produse de condițiile meteo.

De asemenea, pe Calea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Noua generație de polițiști ai Penitenciarului Aiud. Motivele pentru care au ales profesia și pe cine au drept model

Publicat

video: noua generație de polițiști ai penitenciarului aiud. motivele pentru

Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud funcționează după un sistem clar de reguli. Însă pentru ca regulile să fie puse în practică și respectate, este nevoie de personal. 

Aici intră în joc polițiștii de penitenciar. În timp, în România, profesia de polițist de penitenciar a trecut prin schimbări substanțiale. Vremurile ”gardianului de penitenciar” sunt de mult apuse, iar în sistem sunt oameni tineri. 

Ca în orice altă structură generația nouă învață de la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe