Connect with us

ACTUALITATE

OSCAR 2019 – Lista premiilor. „Green Book”, cel mai bun film, „Bohemian Rhapsody” – patru trofee

Publicat

foto: Mike Blake - Reuters

Lungmetrajul „Green Book” a fost desemnat cel mai bun film la cea de-a 91-a ediţie a galei de decernare a premiilor Oscar, organizată duminică seară la Los Angeles, unde producţia „Bohemian Rhapsody”, un film biografic dedicat cântăreţului Freddie Mercury şi trupei sale, Queen, a câştigat patru trofee.

Filmul „Green Book”, în regia lui Peter Farrelly, spune povestea unui agent de pază care lucra în baruri şi a devenit şoferul unui pianist afro-american în anii ’60, cu ocazia unui turneu susţinut de acesta în sudul segregaţionist al Statelor Unite.

Producţia este realizată după un scenariu original semnat de Nick Vallelonga, Brian Hayes Currie şi Peter Farrelly, iar rolul principal a fost interpretat de Viggo Mortensen.

„Green Book” s-a impus în total la trei categorii de premii: „cel mai bun film”, „cel mai bun actor în rol secundar” (Mahershala Ali) şi „cel mai bun scenariu original”. Filmele „Roma” şi „Black Panther” au triumfat tot la trei categorii.

Cele mai multe trofee au fost obţinute însă de filmul „Bohemian Rhapsody”, o producţie a studioului 20th Century Fox, care a câştigat patru premii (cel mai bun actor în rol principal – Rami Malek – cel mai bun montaj, cel mai bun montaj de sunet şi cel mai bun mixaj de sunet).

De altfel, această peliculă a stat la baza primului moment artistic al galei de duminică seară, care a fost deschisă de o reprezentaţie muzicală, susţinută de trupa Queen şi solistul american Adam Lambert. Formaţia britanică a interpretat două piese celebre din repertoriul ei – „We Will Rock You” şi „We Are The Champions” – spre încântarea spectatorilor şi a celebrităţilor prezente în sală.

În cadrul categoriilor principale, Alfonso Cuaron a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun regizor cu filmul „Roma”. Această peliculă s-a impus şi la categoriile „cel mai bun film străin” şi „cea mai bună imagine”.

Olivia Colman a fost desemnată cea mai bună actriţă în rol principal pentru interpretarea sa din filmul „The Favourite”, în timp ce Oscarurile pentru roluri secundare au revenit în acest an actorilor Mahershala Ali („Green Book”) şi Regina King („If Beale Street Could Talk”).

Cineastul Spike Lee a câştigat primul său premiu Oscar competitiv din carieră, impunându-se la categoria „cel mai bun scenariu adaptat”, graţie celui mai recent film al lui, pe care l-a şi regizat – „BlacKkKlansman”.

Nick Vallelonga, Brian Hayes Currie şi Peter Farrelly au câştigat Oscarul pentru cel mai bun scenariu adaptat cu filmul „Green Book”.

În categoriile tehnice, pelicula „Black Panther” a obţinut premiile Oscar pentru costume, scenografie şi coloană sonoră, în timp ce filmul „Vice” a triumfat la categoria „cel mai bun machiaj/cea mai bună coafură”. Lungmetrajul „First Man” a obţinut premiul Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale.

Lady Gaga şi-a adăugat în palmares şi premiul Oscar, după ce a triumfat duminică seară la categoria „cel mai bun cântec original”, cu piesa „Shallow”, interpretată în duet cu Bradley Cooper şi extrasă de pe coloana sonoră a filmului „A Star Is Born”.

Spider-Man: Into the Spider-Verse” a fost desemnat cel mai bun lungmetraj de animaţie, iar „Free Solo” a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj documentar.

Prezentăm mai jos lista completă a premiilor decernate la gala Oscar 2019:

Cel mai bun film: „Green Book”
Cel mai bun regizor: Alfonso Cuaron („Roma”)
Cel mai bun actor în rol principal: Rami Malek („Bohemian Rhapsody”)

Cea mai bună actriţă în rol principal: Olivia Colman („The Favourite”)
Cel mai bun actor în rol secundar: Mahershala Ali („Green Book”)
Cea mai bună actriţă în rol secundar: Regina King („If Beale Street Could Talk”)

Cel mai bun film străin: „Roma”
Cel mai bun lungmetraj de animaţie: „Spider-Man: Into The Spider-Verse”
Cea mai bună scenografie: „Black Panther”

Cel mai bun scenariu adaptat: „BlacKkKlansman”
Cel mai bun scenariu original: „Green Book”
Cea mai bună imagine: „Roma”

Cel mai bun montaj: „Bohemian Rhapsody”
Cea mai bună coloană sonoră: „Black Panther”
Cel mai bun cântec original: „Shallow” (din filmul „A Star Is Born”)

Cel mai bun montaj de sunet: „Bohemian Rhapsody”
Cel mai bun mixaj de sunet: „Bohemian Rhapsody”
Cele mai bune efecte vizuale: „First Man”

Cel mai bun machiaj/ cea mai bună coafură: „Vice”
Cele mai bune costume: „Black Panther”
Cel mai bun scurtmetraj animat: „Bao”

Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune: „Skin”
Cel mai bun lungmetraj documentar: „Free Solo”
Cel mai bun scurtmetraj documentar: „Period. End of Sentence”.

 

AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Atelier de încondeiat ouă la Mihălășeni. ,,Profesor” a fost meșterul popular Maria Ursulean

Publicat

fb img 1714146489852 1000x600.jpg

Publicitate

Joi, Centrul de Creatie Botosani a desfășurat un alt atelier de încondeiat ouă, de această dată în parteneriat cu Parohia Mihălășeni.

Meșterul popular Maria Ursulean din Bucecea i-a sprijinit pe micuții participanți să deslușească tainele încondeierii ouălor.
,,Mulțumim și celor patru tinere din Bucecea care au ajutat la desfășurarea atelierului!
Mulțumim frumos părintelui Petru Hrițac pentru invitație și ospitalitate, cadrelor didactice prezente, grupului vocal din Mihălășeni care ne-a încântat cu câteva cântări religioase și îi felicităm pe toți copiii care au participat la atelier!” , au transmis oficialii Centrului de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

,,Sacrul în artă”, expoziție la Muzeul Ștefănești

Publicat

fb img 1714127943595 1000x600.jpg

Publicitate

Muzeul Judetean Botosani, Secția de Artă Plastică – Etnografie organizează expoziția intitulată „Sacrul în artă”.

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a unui număr de 13 icoane din patrimoniul etnografic al Muzeului Județean Botoșani, precum și a lucrărilor semnate de artiștii vizuali Anca și Alina Albătoaie, Constantin Livadaru, Florin Grosu, Bebe Hetriuc, Ioana-Gina Poleac, Liviu Șoptelea, Cristina Turiceanu, Marius Vatamanu și Karmen Zaharia. Expoziția, etalată la #Muzeul „#Ștefan_Luchian”…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

14 mai, ultima zi în care se mai pot face înscrieri la școala de agenți de poliție în 2024. Acte, calendar, condiții candidați

Publicat

academia de politie.jpg

Publicitate

Școala de Agenți de Poliție a anunțat că până pe 14 mai, cei interesați să devină agenți de poliție sunt invitați să trimită cereri de înscriere. Există un total de 1880 de locuri disponibile la cele trei școli postliceale. Procesul de admitere are loc în perioada aprilie – iulie, relatează alba24.ro. Cererile de înscriere trebuie trimise la inspectoratele de poliție județene, în funcție de domiciliu.

Înscrierile se fac doar electronic (cerere de înscriere trimisă prin e-mail la IPJ, compartiment resurse umane) până în 14 mai. Apoi, până în 21 mai se depun actele pentru dosarele de recrutare, tot la inspectoratele de poliție.

Proba…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Amenzi pentru șoferi depistați cu microbuzul ticsit cu călători

Publicat

maxi 696x555 1.jpg

Publicitate

În cadrul activităților desfășurate a fost verificată legalitatea transportatorilor de persoane, prilej cu care au fost depistate două microbuze de transport călători, care aveau peste 22 de persoane, respectiv peste 16 persoane în plus față de numărul de locuri.

 

Cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 8.000 de lei fiecare, iar persoanele care erau în plus au coborât și au așteptat un nou transport pentru a se deplasa la destinație.

Publicitate

Fotografie cu caracter ilustrativ


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe