Connect with us

ACTUALITATE

7 măsuri ușoare pe care le poți lua pentru a extinde durata de viață a mașinii tale (P)

Publicat

masina

În agitația zilnică a vieții, mașina este adesea o parte esențială a rutinei tale. De la drumul spre serviciu până la escapadele de weekend, mașina personală este acolo pentru a-ți face viața mai ușoară și mai plină de aventură.  

Ai găsit o mașină second hand de vânzare, ai achiziționat-o, așa că este crucial să o menții în cea mai bună condiție posibilă pentru a te bucura cât mai mult timp de experiențe de conducere fără probleme.

Iată 7 măsuri pe care le poți lua și care te vor ajuta să prelungești durata de viață a mașinii tale:

1) Menține programul de întreținere

Nu ignora mentenanța regulată a mașinii tale. Programarea regulată a reviziilor și a schimbului de ulei este esențială pentru a menține motorul mașinii în cea mai bună stare de funcționare.

2) Conducere eficientă

Încearcă să adopți un stil de condus mai delicat și mai atent, pentru a reduce uzura inutilă a componentelor și pentru a economisi combustibil.

3) Înlocuirea filtrelor de aer și ulei

Schimbarea regulată a filtrelor de aer și ulei menține motorul curat și eficient pentru o mai lungă perioadă de timp. Poți schimba filtrul de aer la fiecare revizie. De asemenea, măsoară lunar nivelul de ulei și completează-l până la limita recomandată de către producător.

4) Verifică sistemul de frânare

Frânele în stare bună de funcționare sunt esențiale pentru siguranța ta și a celor din jur. Asigură-te că frânele sunt întotdeauna în parametrii recomandați, efectuând revizii periodice la un service auto autorizat și înlocuind componentele uzate pentru a evita incidentele nedorite și pentru a menține controlul asupra mașinii în orice situație.

5) Păstrarea anvelopelor adecvate și a presiunii

Asigură-te o dată pe lună că anvelopele sunt umflate la presiunea corectă și înlocuiește-le la momentul potrivit pentru o aderență optimă, în funcție de anotimp. Menținerea presiunii adecvate în anvelope și înlocuirea acestora la momentul potrivit este esențială pentru a reduce riscul de accidente și uzura excesivă a altor componente.

6) Spălarea și curățarea regulată

Prin îndepărtarea regulată a murdăriei, a prafului și a coroziunii de pe suprafața exterioară și sub mașină, poți proteja vopseaua, caroseria și componentele critice de uzură prematură. Curăță la timp excrementele de păsări, pentru că acestea sunt acide și dăunează caroseriei.

7) Parcarea în locuri protejate

Atunci când nu folosești mașina pentru perioade lungi, este important să o păstrezi într-un loc ferit de intemperii, cum ar fi un garaj sau un spațiu acoperit, pentru a proteja vehiculul de influențele nefavorabile ale vremii, precum ploaia, zăpada sau razele solare intense.

De asemenea, dacă nu folosești timp îndelungat autovehiculul este recomandat să scoți bateria și să o păstrezi într-un loc uscat și răcoros pentru a preveni descărcarea, asigurându-te astfel că mașina va porni fără probleme, atunci când o vei folosi din nou.

Cu aceste sfaturi simple, poți prelungi viața mașinii tale și poți continua să te bucuri de fiecare moment petrecut la volan. Așadar, nu lăsa rutina să-ți afecteze vehiculul de încredere – începe astăzi să aplici acești pași pentru o experiență de conducere durabilă și fără griji.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Atelier de încondeiat ouă la Mihălășeni. ,,Profesor” a fost meșterul popular Maria Ursulean

Publicat

fb img 1714146489852 1000x600.jpg

Publicitate

Joi, Centrul de Creatie Botosani a desfășurat un alt atelier de încondeiat ouă, de această dată în parteneriat cu Parohia Mihălășeni.

Meșterul popular Maria Ursulean din Bucecea i-a sprijinit pe micuții participanți să deslușească tainele încondeierii ouălor.
,,Mulțumim și celor patru tinere din Bucecea care au ajutat la desfășurarea atelierului!
Mulțumim frumos părintelui Petru Hrițac pentru invitație și ospitalitate, cadrelor didactice prezente, grupului vocal din Mihălășeni care ne-a încântat cu câteva cântări religioase și îi felicităm pe toți copiii care au participat la atelier!” , au transmis oficialii Centrului de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

,,Sacrul în artă”, expoziție la Muzeul Ștefănești

Publicat

fb img 1714127943595 1000x600.jpg

Publicitate

Muzeul Judetean Botosani, Secția de Artă Plastică – Etnografie organizează expoziția intitulată „Sacrul în artă”.

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a unui număr de 13 icoane din patrimoniul etnografic al Muzeului Județean Botoșani, precum și a lucrărilor semnate de artiștii vizuali Anca și Alina Albătoaie, Constantin Livadaru, Florin Grosu, Bebe Hetriuc, Ioana-Gina Poleac, Liviu Șoptelea, Cristina Turiceanu, Marius Vatamanu și Karmen Zaharia. Expoziția, etalată la #Muzeul „#Ștefan_Luchian”…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

14 mai, ultima zi în care se mai pot face înscrieri la școala de agenți de poliție în 2024. Acte, calendar, condiții candidați

Publicat

academia de politie.jpg

Publicitate

Școala de Agenți de Poliție a anunțat că până pe 14 mai, cei interesați să devină agenți de poliție sunt invitați să trimită cereri de înscriere. Există un total de 1880 de locuri disponibile la cele trei școli postliceale. Procesul de admitere are loc în perioada aprilie – iulie, relatează alba24.ro. Cererile de înscriere trebuie trimise la inspectoratele de poliție județene, în funcție de domiciliu.

Înscrierile se fac doar electronic (cerere de înscriere trimisă prin e-mail la IPJ, compartiment resurse umane) până în 14 mai. Apoi, până în 21 mai se depun actele pentru dosarele de recrutare, tot la inspectoratele de poliție.

Proba…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Amenzi pentru șoferi depistați cu microbuzul ticsit cu călători

Publicat

maxi 696x555 1.jpg

Publicitate

În cadrul activităților desfășurate a fost verificată legalitatea transportatorilor de persoane, prilej cu care au fost depistate două microbuze de transport călători, care aveau peste 22 de persoane, respectiv peste 16 persoane în plus față de numărul de locuri.

 

Cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 8.000 de lei fiecare, iar persoanele care erau în plus au coborât și au așteptat un nou transport pentru a se deplasa la destinație.

Publicitate

Fotografie cu caracter ilustrativ


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe