Connect with us

ACTUALITATE

7 măsuri ușoare pe care le poți lua pentru a extinde durata de viață a mașinii tale (P)

Publicat

masina

În agitația zilnică a vieții, mașina este adesea o parte esențială a rutinei tale. De la drumul spre serviciu până la escapadele de weekend, mașina personală este acolo pentru a-ți face viața mai ușoară și mai plină de aventură.  

Ai găsit o mașină second hand de vânzare, ai achiziționat-o, așa că este crucial să o menții în cea mai bună condiție posibilă pentru a te bucura cât mai mult timp de experiențe de conducere fără probleme.

Iată 7 măsuri pe care le poți lua și care te vor ajuta să prelungești durata de viață a mașinii tale:

1) Menține programul de întreținere

Nu ignora mentenanța regulată a mașinii tale. Programarea regulată a reviziilor și a schimbului de ulei este esențială pentru a menține motorul mașinii în cea mai bună stare de funcționare.

2) Conducere eficientă

Încearcă să adopți un stil de condus mai delicat și mai atent, pentru a reduce uzura inutilă a componentelor și pentru a economisi combustibil.

3) Înlocuirea filtrelor de aer și ulei

Schimbarea regulată a filtrelor de aer și ulei menține motorul curat și eficient pentru o mai lungă perioadă de timp. Poți schimba filtrul de aer la fiecare revizie. De asemenea, măsoară lunar nivelul de ulei și completează-l până la limita recomandată de către producător.

4) Verifică sistemul de frânare

Frânele în stare bună de funcționare sunt esențiale pentru siguranța ta și a celor din jur. Asigură-te că frânele sunt întotdeauna în parametrii recomandați, efectuând revizii periodice la un service auto autorizat și înlocuind componentele uzate pentru a evita incidentele nedorite și pentru a menține controlul asupra mașinii în orice situație.

5) Păstrarea anvelopelor adecvate și a presiunii

Asigură-te o dată pe lună că anvelopele sunt umflate la presiunea corectă și înlocuiește-le la momentul potrivit pentru o aderență optimă, în funcție de anotimp. Menținerea presiunii adecvate în anvelope și înlocuirea acestora la momentul potrivit este esențială pentru a reduce riscul de accidente și uzura excesivă a altor componente.

6) Spălarea și curățarea regulată

Prin îndepărtarea regulată a murdăriei, a prafului și a coroziunii de pe suprafața exterioară și sub mașină, poți proteja vopseaua, caroseria și componentele critice de uzură prematură. Curăță la timp excrementele de păsări, pentru că acestea sunt acide și dăunează caroseriei.

7) Parcarea în locuri protejate

Atunci când nu folosești mașina pentru perioade lungi, este important să o păstrezi într-un loc ferit de intemperii, cum ar fi un garaj sau un spațiu acoperit, pentru a proteja vehiculul de influențele nefavorabile ale vremii, precum ploaia, zăpada sau razele solare intense.

De asemenea, dacă nu folosești timp îndelungat autovehiculul este recomandat să scoți bateria și să o păstrezi într-un loc uscat și răcoros pentru a preveni descărcarea, asigurându-te astfel că mașina va porni fără probleme, atunci când o vei folosi din nou.

Cu aceste sfaturi simple, poți prelungi viața mașinii tale și poți continua să te bucuri de fiecare moment petrecut la volan. Așadar, nu lăsa rutina să-ți afecteze vehiculul de încredere – începe astăzi să aplici acești pași pentru o experiență de conducere durabilă și fără griji.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Ierarh Ghelasie de la Râmeț

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul ierarh ghelasie de la râmeț

Publicitate

Pe la mijlocul veacului al XIV-lea, Mănăstirea Râmeț din munții Apuseni era cârmuită de râvnitorul spre cele sfinte starețul Ghelasie, care mai apoi a fost ales Arhiepiscop al Transilvaniei, fapt cunoscut dintr-o inscripție ce se găsește pe peretele care desparte naosul de pronaosul bisericii, în care se poate citi: „Scris-am eu mult greșitul robul lui Dumnezeu Mihul zugravul de la Crișul Alb în timpul Arhiepiscopului Ghelasie, anul 1377, 2 iulie,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Din nou Simona Radiș! Aur la Cupa Mondială de canotaj de la Lucerna. România încheie cu șase medalii

Publicat

din nou simona radiș! aur la cupa mondială de canotaj

Publicitate

Canotoarea botoșăneancă Simona Radiș a adus din nou mândrie României, cucerind medalia de aur la Cupa Mondială II de la Lucerna, Elveția.

Evoluând în proba de dublu rame feminin alături de Magdalena Rusu, Radiș a dominat cursa și s-a impus categoric cu timpul de 06 minute 59 secunde 04/100, în fața echipajului din Cehia, aflat la peste cinci secunde în urmă.

Pentru sportiva originară din Botoșani, acest nou titlu confirmă forma excelentă…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO ȘTIREA TA: Bătaie în fața unei săli de jocuri de noroc din Botoșani. Poliția s-a autosesizat și face cercetări

Publicat

video Știrea ta: bătaie în fața unei săli de jocuri

Publicitate

Un incident violent a avut loc duminică seară, în fața unei săli de jocuri de noroc de pe Calea Națională nr. 49 din municipiul Botoșani. Altercația s-a petrecut în jurul orei 21:15 și a stârnit îngrijorarea trecătorilor, care au trimis imagini la redacția noastră și au cerut public intervenția autorităților.

Potrivit martorilor, mai multe persoane s-au luat la bătaie în fața sălii de jocuri, iar polițiștii au reținut câțiva dintre…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Companiile aeriene avertizează: Biletele s-ar putea scumpi după ce dispare taxa pentru bagajul de mână

Publicat

companiile aeriene avertizează: biletele s ar putea scumpi după ce dispare

Publicitate

Taxele suplimentare pentru bagajul de mână ar putea fi eliminate, după ce eurodeputații  din Paralentul European vor să interzică firmelor aeriene să perceapă costuri pentru bagajele mici, relatează alba24.ro.

Parlamentul European analizează o propunere prin care companiilor aeriene li s-ar interzice să factureze separat bagajele mici de mână. Măsura urmărește să ofere pasagerilor reguli uniforme și transparente privind bagajele acceptate la…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe