Connect with us

ACTUALITATE

(P) Pentru CFR Cluj, urmează lupta pentru grupele Ligii Campionilor

Publicat

picture2

“Finala” campionatului ar fi trebuit să se joace pe 22 mai, la Buzău, de la ora 20:30. Nu mai este însă cazul, CFR Cluj câștigând al cincilea titlu consecutiv, după ce FCSB s-a împiedicat cu FC Voluntari, iar ardelenii s-au impus în fața celor de la Universitatea Craiova, scor 2-1, în etapa cu numărul nouă din play-off.

CFR Cluj va evolua în primul tur preliminar al Ligii Campionilor. E o fază a competiției unde adversarii trupei antrenate de Dan Petrescu sunt unii destul de modești, deci cei care mizează pe clujeni la ponturi fotbal n-ar trebui să aibă emoții.

În stagiunea precedentă, CFR Cluj a trecut de Borac Banja Luka, după o evoluție dezastruoasă în Bosnia, scor 1-2 după prelungiri. În tur, clujenii câștigaseră cu 3-1. A urmat o dublă contra “puternicei” formații din Gibraltar, Lincoln Red Imps, scor 4-1 la general. CFR Cluj a fost eliminată de elvețienii de la Young Boys în turul 3 preliminar, 1-1, acasă, și 1-3, în deplasare. În cele din urmă, CFR Cluj a mers în grupele Conference League, de unde nu a putut să avanseze în fazele eliminatorii.<

Speranțe mai mari în stagiunea următoare din cupele europene?

CFR Cluj urmează să înceapă, din nou, în turul întâi preliminar al Ligii Campionilor. La fel ca în sezonul anterior. Din cauza rezultatelor slabe din ultimul deceniu, echipele românești mai dau o singură formație în Liga Campionilor, iar aceea are de parcurs un drum extrem de lung și complicat dacă vrea să ajungă în grupele celei mai importante competiții intercluburi de pe “Bătrânul Continent”.

Din fericire, prima adversară ar trebui să fie una modestă. Cluburi precum Ballkani, din Kosovo, Klaksvik, din Insulele Feroe, sau deja cunoscuta formație Lincoln Red Imps intră în această fază a competiției. Cea mai puternică echipă din turul întăi preliminar al Ligii Campionilor va fi Bodo/Glimt. Norvegienii au făcut sferturi de finală în Conference League, pierzând la AS Roma. Sunt patru obstacole peste care trebuie să treacă clujenii pentru a ajunge în grupele Ligii Campionilor. Acolo unde au fost prezenți de trei ori în istoria lor, ultima oară în 2012.

Și nu e ca și cum CFR Cluj a trecut degeaba prin această competiție. Rămân amintiri frumoase, cum ar fi victoriile cu AS Roma, de pe “Olimpico”, scor 1-2, sau succesul de pe “Old Trafford”, 1-0 contra celor de la Manchester United. Lotul actual al clujenilor poate că nu mai este la fel de valoros ca atunci, însă Dan Petrescu dispune de câțiva fotbaliști cu “gleznă fină” și destulă experiență.

Primul hop… meh

Clujenii au trecut de primul hop din runda de calificări pentru Liga Campionilor într-un mod… „meh”, cum se spune în zilele noastre. Meciul său tur împotriva FC Pyunik, campioana Armeniei în sezonul 2021-2022, s-a terminat într-o remiză albă. Se pare că Ștefan Gadola are dreptate când spune că jucătorii mai au nevoie de activitate ca să se obișnuiască între ei. Următorul hop – returul confruntării, jucat acasă pe Gruia – vine pe 13 iulie. Să sperăm că echipa va onora gazonul de acasă cu cât mai multe reușite, urmate de o victorie.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Botoșani: „Orașul geniilor” din România și concursul suprem al minților luminate

Publicat

botoșani: „orașul geniilor” din românia și concursul suprem al minților

Publicitate

Botoșaniul, cunoscut drept un adevărat „oraș al geniilor” găzduiește cea de-a 75 ediție a Olimpiadei Naționale de Matematică, pentru nivelul liceal. Participă sute de elevi din toată țara, inclusiv olimpici de top. Este una dintre cele mai puternice ediții din istoria olimpiadei, scrie ADEVĂRUL

Anul acesta Olimpiada Națională de Matematică, regina concursurilor școlare la științe exacte, a fost organizată în municipiul Botoșani….

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Cuvios Nichita Mărturisitorul

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul cuvios nichita mărturisitorul

Publicitate

Sfântul Nichita mărturisitorul s-a născut în Cezareea Bitiniei în jurul anului 760. La opt zile după naștere mama sa a murit. Tatăl Filaret, alegând să se retragă la mânăstire l-a încredințat bunicii sale spre creștere. Nichita a fost din fragedă tinerețe un copil duhovnicesc.

A avut și un duhovnic ales, pe pustnicul Ștefan. Acesta, la un moment dat, i-a dat binecuvântarea să meargă la mânăstirea Medikion pe care Sfântul Nichifor o…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Salariu majorat la cerere! Când și cum să ceri o mărire de salariu la orice firmă din România, ca să nu fii refuzat niciodată

Publicat

salariu majorat la cerere! când și cum să ceri o

Publicitate

Ai ajuns în punctul în care știi că meriți mai mulți bani. Muncești din greu, ai rezultate bune, colegii te respectă, șefii se bazează pe tine, dar… salariul tău a rămas același. Nu-i așa că e frustrant? Asta pentru că mărirea de salariu nu vine de la sine. Trebuie să o ceri, dar să știi exact când și cum să o faci, ca să nu fii refuzat. Nu e vorba doar de noroc, ci de strategie. Dacă ai abordarea potrivită, vei pleca din biroul șefului…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (339)

Publicat

momentul de culturĂ. cu georgicĂ manole (339)

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist

 

DIN CAIETUL MEU DE ÎNSEMNĂRI

 

Daniel Sur, în „Apostrof” nr. 5 din 2019, reluând o idee a lui Yuval Noah Harari despre viitorul omului: „…crede că principala boală de care va suferi omul într-un viitor imediat este irelevanţa. Că omul va deveni inutil…”;

 

Publicitate

Constantin…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe