EVENIMENT
Pacient de la Secţia Psihiatrie din Zărneşti, depistat cu coronavirus. Toate cadrele medicale sunt izolate și vor fi testate

Toate cadrele medicale de la Secţia din Zărneşti a Spitalului de Psihiatrie şi Neurologie Braşov sunt izolate şi vor fi testate, luni, privind o posibilă infectare cu COVID-19, după ce un pacient internat în această unitate medicală a fost depistat pozitiv, a declarat duminică managerul Spitalului de Psihiatrie, dr. Nicuşor Bîgiu.
Conform acestuia, pacientul în cauză are ca dată probabilă a contaminării 25 martie şi a început să prezinte simptome şase zile mai târziu, fiind testat şi ulterior confirmat cu coronavirus.
„Ancheta epidemiologică realizată pentru acest caz a constatat, similar situaţiei din Suceava, lipsa de aderenţă a unei părţi a personalului (8 persoane) în privinţa folosirii măştilor şi mănuşilor în data de 30 martie, dar şi anterior, în contextul în care restul personalului (36 de persoane) purta măşti şi mănuşi. Până la acest moment nu a fost identificat un link epidemiologic cu clusterele de vecinătate, fiind vorba, cel mai probabil, de un purtător sănătos al virusului. (…) De luni, 6 aprilie, vom începe testările PCR-RT pentru personalul Secţiei Psihiatrie din Zărneşti, la un laborator privat. Testarea pacienţilor-contacţi, în număr de doi, este la acest moment în curs”, a preciza dr. Bîgiu, într-un comunicat de presă.
În contextul în care Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie Braşov a fost pregătit pentru a putea prelua pacienţi cu forme uşoare şi medii de COVID-19, Compartimentul Psihiatrie Cronici, situat pe strada Mihai Eminescu din municipiul Braşov, a fost mutat în cadrul Secţiei Psihiatrie din Zărneşti.
Protocolul de lucru privind supravegherea, controlul şi limitarea infectării cu COVID-19 la Secţia Psihiatrie din Zărneşti a fost comunicat personalului, sub semnătură, în data de 3 martie, cu triaj obligatoriu al personalului de cel puţin două săptămâni, a precizat dr. Bîgiu.
În urma demisiilor mai multor asistente de la această secţie a spitalului, managerul Bîgiu a decis numirea unui nou medic coordonator, dr. Tiberiu Szasz, în data de 1 aprilie.
Dr. Tiberiu Szasz a fost cel care „a identificat şi investigat cazul pacientului cu COVID-19”, a precizat managerul Spitalului de Psihiatrie şi Neurologie Braşov.
Cazul cadrelor medicale de la Secţia din Zărneşti a Spitalului de Psihiatrie vine la doar câteva zile după ce personalul Staţiei Codlea a Serviciului de Ambulanţă Judeţean a fost trimis în izolare, după ce două asistente au fost testate pozitiv cu COVID-19. AGERPRES

Indiferent că ai sau nu experiență, din postura de parior contează foarte mult euforia pe care o experimentezi atunci când ești în așteptarea unui rezultat sau când te afli la o masă de joc ca să vezi ce anume se va întâmpla. Ne place adrenalina aia care pulsează din euforie și, odată trăită, vrem să o retrăim.
Jocurile de noroc oferă o astfel de emoție, la care revenim când și când, motiv pentru care uneori vrem să încercăm mai multe jocuri, până le…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
UPDATE. Marcel Ciolacu a demisionat din fruntea PSD. Partidul va fi condus de Sorin Grindeanu

Marcel Ciolacu a demisionat marți din fruntea Partidului Social Democrat.
Ciolacu a anunțat încă de luni că își va prezenta demisia din fruntea partidului, în urma unei întâlniri informale cu liderii PSD.
Marcel Ciolacu a demisionat după turul I al alegerilor prezidențiale și din fruntea Guvernului.
Anunțul a fost făcut în Consiliul Politic Naţional al partidului, care s-a reunit marţi. Urmează ca acest consiliu să ia o decizie cu privire la rămânerea…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Alin Tișe, la podcastul Cluj24: Puterea reală în partide nu e la președinți, ci la clănțari, cei care deschid toate ușile

Într-un episod al podcastului Contraste de la Cluj24, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, vicepreședinte PNL, a făcut declarații tranșante despre modul în care funcționează partidele politice din România. Potrivit acestuia, puterea nu aparține celor cu funcții oficiale, ci unui grup restrâns și informal pe care îi numește „clănțari”.
„Se cheamă clănțari. Așa, între noi. Clănțari vine de la cei care deschid toate ușile. Se află la…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Sfinții Constantin și Elena 2025. Tradiții și superstiții în 21 mai. Ce nu este bine să faci

Sfinții Constantin și Elena 2025. Pe 21 mai, Biserica Ortodoxă îi sărbătorește pe Sfinţii Mari Împăraţi Constantin şi Elena.
Sfinții Împărați Constantin și mama sa, Elena sunt două figuri fundamentale pentru creștinismul universal. Sărbătoarea este una cu profundă încărcătură religioasă și spirituală, iar tradițiile și obiceiurile legate de această zi sunt respectate de secole în multe regiuni din România.
Potrivit Bisericii Ortodoxe, datorită împăratului…
Citește mai mult pe Alba24.ro