Connect with us

EVENIMENT

Pacienții cu arsuri grave vor putea beneficia de concediu medical pe toată perioada tratamentului

Publicat

Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate pregătesc un proiect pentru modificarea OUG 158/2005, astfel încât pacienții cu arsuri grave să beneficieze de concedii medicale pe toată perioada de tratament, inclusiv pentru perioada de recuperare.

Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au elaborat, în regim de urgență, cu consultarea Comisiei Multidisciplinare de Arsuri a Ministerului Sănătății, un proiect de act normativ pentru modificarea OUG 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate.

Prin acest demers se dorește ca pacienții cu arsuri grave să beneficieze de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate pe toată perioada de tratament, până la vindecare, inclusiv pentru perioada de recuperare.

Totodată, modificările prevăd ca indemnizația brută lunară pentru incapacitate temporară de muncă determinată de arsurile grave, inclusiv pentru perioada de recuperare, să fie de 100% din baza de calcul stabilită conform legii.

Proiectul de modificare a ordonanței de urgență va fi propus spre aprobare în ședința de guvern de săptămâna viitoare

„Proiectul de modificare a ordonanței de urgență va fi propus spre aprobare în ședința de guvern de săptămâna viitoare”, transmite, vineir, MS, într-un comunicat de presă.

În 27 mai 2021, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a constituit, pentru prima dată în România, Comisia Multidisciplinară de Arsuri a Ministerului Sănătății, organism consultativ al ministerului care furnizează expertiza necesară coordonării din punct de vedere științific, profesional și metodologic a asistenței medicale specializată în tratarea arsurilor și care include specialiști din toate ariile terapeutice implicate în îngrijirea pacientului cu arsuri severe (chirurgie plastica, Anestezie și Terapie Intensivă, recuperare medicală).

sursa: mediafax.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Campanie de vaccinare drive-through în Constanţa până pe 31 octombrie

Publicat

sursa foto: Facebook / Primăria Constanța

Primăria Constanţa anunţă o campanie de vaccinare drive-through, care se va desfăşura de vineri până pe 31 octombrie.

Potrivit sursei citate, începând de vineri, la City Park Mall se va deschide un centru drive-through, iar vaccinarea se face fără programare cu vaccinurile Pfizer-BioNTech şi Johnson & Johnson.

Centrul de vaccinare funcţionează în intervalul orar 12:00 – 20:00.

Persoanele care doresc să se imunizeze trebuie doar să prezinte un document de identitate valabil (carte de identitate / paşaport).

Evenimentul este organizat de Primăria Constanţa, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică Constanţa. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: În Munții Făgăraș a venit iarna. Salvamontișii nu recomandă traseul de creastă

Publicat

A nins, joi seara, în Munții Făgăraș și s-a depus strat de zăpadă. A fost nevoie de intervenția echipajelor de deszăpezire, pentru că și pe șoseaua s-a depus un strat de zăpadă.

„În Făgăraș, a cam venit iarna… Strat continuu de zăpadă de la 1400 m în sus”, au anunțat salvamontiștii din Argeș, care au făcut publice filmări din zonă, în care se vede șoseaua acoperită de zăpadă.

Salvamontiștii au anunțat că nu recomandă în această perioadă traseul de creastă și traseele care acced spre creastă.

Meteorologii au anunțat că, în a doua parte a zilei de joi și în noaptea de joi spre vineri în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, la altitudini mai mari de 1700 de metri, vor fi ninsori și se va depune strat de zăpadă.
(sursa: Mediafax)

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Autoturism răsturnat pe cupeu pe o stradă din Târgu Frumos

Publicat

Un accident rutier s-a produs, vineri dimineață în orașul Târgu Frumos din județul Iași. Din primele date, șoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat cu mașina. Două persoane au fost rănite.

Potrivit ISU Iași, accidentul rutier a avut loc  în orașul Târgu Frumos.

În eveniment au fost implicate două autoturisme.

În urma impactului una dintre mașini s-a răsturnat pe cupeu și a blocat un sens de drum.

În urma evenimentului rutier au rezultat 2 victime conștiente, neîncarcerate.

Din cele 2 victime, una a refuzat evaluarea medicală, iar a doua a fost evaluată dar a refuzat transportul la o unitate spitalicească.

Conform sursei citate, la fața locului au intervenit 2 echipaje de stingere și 1 EPA din cadrul Secției Târgu Frumos.

Citește mai departe

EVENIMENT

Explozie într-un bloc din municipiul Buzău. Au fost evacuate 15 persoane

Publicat

Arhivă foto

O explozie neurmată de incendiu a izbucnit, vineri dimineață la un apartament aflat la etajul 4 al unui bloc din municipiul Buzău.

Potrivit ISU Buzău, o explozie neurmată de incendiu s-a produs la o locuință etaj 4, bloc VAE Apcarom, în municipiul Buzău.

Din primele date, o victimă a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Au fost preluate 2 victime: o minoră de 8 ani, precum și o femeie în vârstă de 65 ani, ambele stabile, cu arsuri și răni ușoare.

Au fost evacuate 15 persoane, locatari ai clădirii.

Conform sursei citate, la fața locului au intervenit 2 autospeciale de stingere, 1 autospeciala de descarcerare, 1 autospeciala de prima intervenție și comanda, 1 ambulanța.

Stire in actualizare

Citește mai departe