Connect with us

EVENIMENT

Pacienții cu COVID-19 sunt mutați de la Spitalul de la Lețcani din cauza frigului

Publicat

Pacienții de la Spitalul Mobil de la Lețcani sunt transferați, miercuri, la alte spitale din Iași, din cauza frigului. Instalaţia de căldură de la Spitalul din Leţcani nu este adecvată pentru a răspunde necesităților în condiţiile temperaturilor scăzute din ultimele zile.

Miercuri seara sunt mutați pacienții de la Spitalul Mobil de la Lețcani către spitalele din Iași.

În Spitalul Mobil de la Lețcani mai sunt, la ora transmiterii știrii, 19 pacienți cu forme medii și severe de COVID-19.

Pacienții sunt transferați din cauza frigului din ultimele zile. Instalația de căldură a spitalului nu face față la temperaturile din ultimele zile.

Pacienții se trimit către celelalte spitale, până ce vor rămâne 12 pacienți cu forme critice, de la terapie intensivă, dar numai în condițiile în care sistemul va putea fi remediat.

„Instalația de căldură a Spitalului Lețcani este, după cum știm, este una inadecvată pentru temperaturile de la noi și având în vedere că în cursul nopților următoare temperaturile vor scădea sub zero grade trebuie să căutăm soluții de a preveni o astfel de situație. În momentul de față, firma angajată de către Asociația Euronest a transmis că a găsit soluţii pentru rezolvarea problemei, dar noi ne pregătim şi cu soluţii alternative în cazul în care solițiile lor nu vor da rezultate. Vrem să avem o soluţie de rezervă pentru a evita situaţia în care pacienţii să fie supuşi la hipotermie. (…) Soluţia este să creăm o serie paturi de terapie intensivă în spațiile din celelalte spitale, în saloane care nu sunt de terapie intensivă, dar care au guri de oxigen”, a declarat dr. vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

În ultimele zile, la Iași temperaturile nocturne au scăzut sub zero grade Celsius. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

LIVE: Lansarea candidaților PNL Alba la alegerile locale 2024. Marș, pe ploaie, la Alba Iulia spre Piața Cetății

Publicat

live: lansarea candidaților pnl alba la alegerile locale 2024. marș,

PNL Alba organizează miercuri, 8 mai, la Alba Iulia, evenimentul de lansare a candidaților partidului la alegerile locale. Liberalii se adună în Piața Cetății, iar liderii politici prezintă discursuri.

După ora 17.00, reprezentanți ai PNL din mai multe zone din județ au pornit, din puncte diferite ale municipiului, într-un marș spre Piața Cetății.

La Alba Iulia, înaintea manifestării, a început să plouă abundent.


De la ora 18.00, va începe evenimentul de lansare a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Primul certificat de naștere semnat electronic a fost emis la Cluj. Emil Boc: „Un moment istoric”

Publicat

certificat de nastere semnat electronic 720x600.jpeg

Primul certificat de naștere semnat electronic a fost eliberat miercuri de Serviciul de Stare Civilă din Cluj-Napoca. 

Primăria Cluj-Napoca a eliberat astăzi primul certificat de naștere semnat digital, a anunțat primarul Emil Boc, pe rețelele de socializare.

Printr-un proiect cu finanțare europeană, Serviciul Stare civilă din municipiul Cluj-Napoca permite de acum întocmirea actelor de stare civilă: naștere, căsătorie și decese în format electronic, inclusiv…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vineri, 10 mai: Ziua Europei și Ziua Independenței Naționale a României, sărbătorite în Piața Cetății din Alba Iulia

Publicat

vineri, 10 mai: ziua europei și ziua independenței naționale a

Ziua Victoriei în Europa, Ziua Europei și Ziua Independenței Naționale a României vor fi marcate vineri, 10 mai, în Piața Cetății din Alba Iulia.

Programul activităților va cuprinde, printre altele, alocuțiuni cu privire la semnificația zilelor și un program artistic realizat de către Corul de copii „Theotokos” și Orchestra de cameră „Augustin Bena”.

Programul activităţilor organizate cu prilejul Zilei Victoriei în Europa, Zilei Europei și Zilei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Florin Piersic, în fața unei noi operații riscante. Intervenția de la Institutul Inimii din Cluj a fost făcută în timp record

Publicat

florin piersic institutul inimii1 1000x600.jpg

Florin Piersic mai are de trecut un hop. Marele actor clujean va fi supus unei noi intervenții chirurgicale, de data aceasta la genunchi, la București, dacă și atunci când medicii vor decide acest lucru. La Cluj, actorul a fost deja supus unei intervenții de îndepărtare a stimulatorului cardiac, la Institutul Inimii, chiar în prima zi de Paști.

Intervenția a fost făcută cu succes de medicii clujeni, iar la cererea familiei, Florin Piersic a fost transferat, marți,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe