Connect with us

EVENIMENT

Pagubele provocate de seismul din Turcia depăşesc 100 miliarde de dolari

Publicat

cutremur turcia siria sursa mai

Pagubele materiale provocate în Turcia de seismul devastator din 6 februarie depăşesc 100 miliarde de dolari, potrivit unui calcul sumar realizat de Banca Mondială, ONU, Uniunea Europeană şi guvernul turc, a indicat Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), într-un briefing de presă la sediul ONU din Geneva, transmit Reuters şi AFP.

‘Este clar din calculele de până acum că cifra pagubelor prezentată de guvern şi susţinută de partenerii internaţionali va urca la peste 100 miliarde de dolari’, a declarat Louisa Vinton, responsabila pentru Turcia a PNUD, participând prin videoconferinţă de la Gaziantep.

‘Costurile de reconstrucţie şi tot ce va avea de-a face cu a reconstrui mai bine şi mai ecologic vor duce, în mod evident, la depăşirea acestei sume’, a subliniat ea.

Aceste estimări sunt bazate pe date încă provizorii, dar suma de 100 miliarde ca pagube va fi folosită ca bază la o conferinţă a donatorilor pentru Turcia şi Siria, ce urmează să aibă loc în ziua de 16 martie la Bruxelles, a precizat responsabila PNUD.

În faţa acestor sume imense, Louis Vinton şi-a declarat ‘dezamăgirea şi tristeţea’ provocate de lipsa de generozitate a donatorilor. În momentul actual, apelul de urgenţă lansat la 16 februarie pentru strângerea unui miliard de dolari nu este acoperit decât în proporţie de 9,6%, a subliniat ea.

Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade produs la 6 februarie, urmat după nouă ore de un altul de 7,6 grade, a ucis în Turcia aproape 46.000 de oameni şi a făcut 105.000 de răniţi, conform unor bilanţuri încă nedefinitive.

Cutremurul a distrus sau a făcut nelocuibile 214.00 de imobile, unele de peste 10 etaje, în 11 din cele 81 de provincii ale Turciei.

Aproape 6.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în Siria vecină, potrivit autorităţilor.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Tranzacțiile online transfrontaliere vor ajunge la ANAF și apoi la Eurofisc. Trebuie raportate prin CESOP până în 30 aprilie

Publicat

tranzacțiile online transfrontaliere vor ajunge la anaf și apoi la

Tranzacțiile online transfrontaliere vor ajunge la ANAF și apoi la Eurofisc. Prestatorii de servicii de plăți online trebuie să transmită către ANAF, până pe 30 aprilie, prima raportare trimestrială despre beneficiarii plăților transfrontaliere din sistemul lor. 

Supranumită CESOP (Sistemul Electronic Central de Informații de Plată), raportarea îi vizează pe comercianții online care încasează peste 25 de plăți transfrontaliere în fiecare trimestru.

Aceste informaţii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

GREVĂ JAPONEZĂ la Registrul Comerțului, la nivel național. Angajații vor salarii mai mari și sporuri de suprasolicitare

Publicat

grevĂ japonezĂ la registrul comerțului, la nivel național. angajații vor

GREVĂ JAPONEZĂ la Registrul Comerțului: Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) intră joi în grevă japoneză, la nivel naţional. 

Angajații solicită Guvernului demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15%, ONRC fiind „instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiţie”.

Sindicaliştii revendică acordarea sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică, drept care se acordă tuturor celorlalte categorii de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro este STABIL, chiar dacă România este lider la inflație în UE

Publicat

euro e1585126946240.jpg

Calmul temporar existent între atacul Iranului asupra statului evreu și momentul în care Israelul va răspunde cu aceeași monedă, a redus aversiunea față de risc dar și prețul petrolului.

Cursul euro a scăzut miercuri de la 4,9763 la 4,9754 lei, într-o ședință în care tranzacțiile s-au înghesuit în culoarul 4,975 – 4,976 lei.

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro este STABIL, chiar dacă România este lider la inflație în UE

Evoluția leului nu a fost…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Cum arată cea mai veche casă din comuna Rimetea. Are peste 340 de ani, iar drumul până la ea este o aventură în sine

Publicat

video: cum arată cea mai veche casă din comuna rimetea.

Cum arată cea mai veche casă din comuna Rimetea. Comuna este una dintre cele mai atractive locuri din Alba pentru turiști.

Pe lângă casele albe, ospitalitatea gazdelor, gulașul tradițional și peisajul superb, comuna mai este cunoscută pentru încă un obiectiv turistic. 

Ascunsă de ochii lumii, într-o parte a localității se află cea mai veche casă din comună. O casă veche de peste 340 de ani.

Drumul până la ea este o aventură în sine. O stradă îngustă, de mai bine de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe