Connect with us

ACTUALITATE

Pandemia a scăzut în intensitate aproape peste tot în lume, în această săptămână

Publicat

Pandemia de COVID-19 şi-a continuat tendinţa de scădere puternică în intensitate la nivel mondial şi în această săptămână. Numărul infectărilor a scăzut peste tot în lume, cu excepţia Asiei şi Oceaniei, informează AFP.

Prezentăm mai jos evoluţiile săptămânale marcante, conform unei baze de date AFP.

Indicator important, numărul cazurilor diagnosticate nu reflectă decât o parte din numărul real al infectărilor şi comparaţiile între ţări necesită o mare precauţie, întrucât politicile de testare diferă puternic de la un stat la altul.

Pentru statisticile pe ţări, analiza se limitează doar la statele care au cel puţin 500.000 de locuitori şi unde rata de incidenţă depăşeşte 50 de cazuri săptămânale la 100.000 de locuitori.

Mai puţin de 1,5 milioane de cazuri pe zi

Cu 1,47 milioane de infectări înregistrate în fiecare zi în lume, acest indicator a scăzut considerabil pentru a cincea săptămână consecutivă (-12% în raport cu săptămâna precedentă), potrivit unui bilanţ AFP care cuprinde date publicate până joi.

Infectările zilnice au scăzut de peste două ori după maximul înregistrat la sfârşitul lunii ianuarie (3,37 milioane de cazuri zilnice).

Scăderi în majoritatea regiunilor

În această săptămână, doar Asia şi Oceania au constatat o deteriorare a situaţiilor lor epidemiologice, raportând creşteri cu 25%, respectiv cu 72% a numărului de infectări în raport cu săptămâna precedentă.

Situaţia s-a ameliorat considerabil în toate celelalte regiuni: -45% în Orientul Mijlociu, -40% în zona America Latină/Caraibe, -34% în Africa, -23% în zona Statele Unite/Canada şi -22% în Europa.

Principalele creşteri

Noua Zeelandă este ţara care a înregistrat cea mai mare creştere a infectărilor în această săptămână, numărul cazurilor sale zilnice crescând de şapte ori (+590% în raport cu săptămâna precedentă, cu 17600 de infectări noi).

Urmează Hong Kong (+403%, 38.100 cazuri), Vietnam (+119%, 120.600 cazuri), Coreea de Sud (+40%, 170.300 cazuri) şi Thailanda (+19%, 23.400 cazuri).

Principalele scăderi

Azerbaidjanul este ţara care a înregistrat cea mai puternică scădere săptămânală (-63%, 900 cazuri), urmată de Armenia (-60%, 400 cazuri), Georgia (-52%, 5.000 cazuri), Panama (-51%, 400 cazuri) şi Israel (-50%, 7.000 cazuri).

Cele mai multe infectări

Coreea de Sud a devenit ţara cu cel mai mare număr de infectări noi în cifre absolute în această săptămână (170.300 de cazuri zilnice, +40%), detronând Germania (155.700 cazuri, -7%). Vietnamul (120.600 cazuri, +119%) ocupă locul al treilea.

Ca proporţie din populaţie, teritoriul cu cel mai mare număr de cazuri noi în această săptămână este Hong Kong (3.555 cazuri noi la 100.000 locuitori). Fosta colonie britanică, în care numărul infectărilor cunoaşte o creştere explozivă deşi reuşise să aplice până acum politica „zero Covid”, intenţionează să îşi testeze întreaga populaţie în luna martie.

Urmează Letonia (3.081) şi Noua Zeelandă (2.550).

Decese

Pe plan mondial, numărul deceselor zilnice îşi continuă scăderea (-19%, 7.596 de morţi pe zi).

Statele Unite au înregistrat, în valori absolute, cel mai mare număr de decese zilnice, 1.644 pe zi în această săptămână, devansând Rusia (776) şi Brazilia (455).

Ca proporţie din populaţie, la fel ca în cazul infectărilor, teritoriul care a înregistrat cele mai multe decese pe parcursul ultimei săptămâni este Hong Kong (12,6 morţi la 100.000 de locuitori), urmat de Letonia (6,6) şi Georgia (6,3). Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Botoșăneni depistați la volanul unor autoturisme neînmatriculate

Publicat

botoșăneni depistați la volanul unor autoturisme neînmatriculate

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul de Ordine Publică au oprit pentru control, pe strada Împărat Traian, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un tânăr, de 18 ani, din comuna Răchiți.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autoturismul respectiv avea numerele de înmatriculare provizorii expirate.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de punere în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Trei echipe pe podium, la finalul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, etapa națională, la volei pentru gimnaziu fete

Publicat

trei echipe pe podium, la finalul olimpiadei naționale a sportului

Publicitate

În perioada 15-18 mai 2025, Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona a fost gazda Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, etapa națională, la volei pentru gimnaziu fete, ediția 2024-2025.

Trei echipe au urcat pe podium la finalul competiției și au fost premiate ieri la festivitatea de închidere a olimpiadei:

Locul I – Liceul Teoretic „Jozef Tajovsky” Nădlac, jud. Arad;

Locul al II-lea – Liceul Teoretic „Marin Preda”…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Angajatori din Botoșani, sancționați pentru neplata salariilor. Peste 110.000 lei din amenzi, în doar o lună

Publicat

peste 900 de persoane angajate prin intermediul ajofm botoșani, în

Publicitate

În cursul lunii aprilie, în domeniul relațiilor de muncă, au fost efectuate 50 controale. Au fost dispuse 74 măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate, au fost aplicate 8 sancţiuni contravenționale, reprezentând amenzi în valoare de 110.500 lei.

Deficiențele constatate au vizat:

– neplata salariilor;

– neplata orelor de muncă suplimentare;

– nepăstrarea la locul de muncă a unei copii după contractul individual de muncă;

– lipsa…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Alegerea lui Nicușor Dan în funcția de președinte al României reprezintă un semnal pozitiv pentru economie (analiză)

Publicat

alegerea lui nicușor dan în funcția de președinte al româniei

Publicitate

Alegerea lui Nicușor Dan în funcția de președinte al României reprezintă un semnal pozitiv pentru economie, într-o perioadă în care provocările economice riscă, în continuare, să ducă România în zona de junk, potrivit unei analize realizate de compania de consultanță Frames.

‘Nicușor Dan are obligația de a reclădi încrederea investitorilor și de a pune în practică reformele esențiale pentru România. Va fi, cu singuranță, cel mai greu…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe