Connect with us

ACTUALITATE

Pandemia s-ar putea extinde până în 2024, spune compania Pfizer

Publicat

Pandemia s-ar putea extinde până în 2024, declară reprezentanții companiei Pfizer. Datele privind vaccinul pentru copiii mai mici întârzie să apară.

Pfizer a declarat vineri că o versiune cu o doză mai mică a vaccinului său pentru copiii cu vârste între 2 și 4 ani a generat un răspuns imunitar mai slab decât se aștepta, ceea ce ar putea întârzia autorizarea serului.

Directorul științific al Pfizer, Mikael Dolsten, a declarat, într-o prezentare pentru investitori, că societatea se așteaptă ca unele regiuni să continue să aibă valuri pandemice COVID-19 în următorul an sau doi. Alte țări vor trece la stadiul „endemic”, cu un număr de cazuri scăzut și ușor de gestionat, conform Reuters, citat de MEDIAFAX.

Până în 2024, boala ar trebui să fie endemică pe tot globul, potrivit previziunilor companiei.

„Când și cum anume se va întâmpla acest lucru va depinde de evoluția bolii, de eficiența cu care societatea va implementa vaccinurile și tratamentele și de distribuția echitabilă în locurile în care ratele de vaccinare sunt scăzute”, a declarat Dolsten: „apariția unor noi variante ar putea avea, de asemenea, un impact asupra modului în care pandemia continuă să se desfășoare”.

Pfizer a dezvoltat vaccinul COVID-19 împreună cu compania germană BioNTech și se așteaptă ca acesta să genereze venituri de 31 de miliarde de dolari anul viitor.

Producătorul de medicamente are, de asemenea, o pastilă antivirală experimentală numită Paxlovid, care a redus spitalizările și decesele la persoanele cu risc ridicat cu aproape 90% într-un studiu clinic. Trei analiști estimează vânzări de 15 miliarde de dolari până la 25 de miliarde de dolari pentru aceasta anul viitor, potrivit datelor IBES de la Refinitiv.

Previziunile Pfizer au fost făcute după apariția, luna trecută, a variantei Omicron, care are peste 50 de mutații față de versiunea originală a virusului. Acest lucru a redus eficacitatea a două doze de vaccin împotriva infecției. Înainte de apariția Omicron, medicul american Anthony Fauci a prognozat că pandemia se va încheia în 2022 în Statele Unite.

Vaccinul Pfizer este autorizat în Statele Unite pentru cei cu vârsta de peste 5 ani. Dar Mikael Dolsten a precizat vineri că studiul efectuat pe copii cu vârste cuprinse între 2 și 4 ani, cărora li s-au administrat două doze de 3 micrograme de vaccin, nu a creat același răspuns imunitar pe care o doză mai mare de vaccin l-a avut la copiii mai mari.

Pfizer și BioNTech au dezvoltat, de asemenea, o versiune a vaccinului adaptată pentru a combate Omicron și se așteaptă să înceapă studiul clinic în ianuarie, au spus directorii Pfizer.

Vaccinurile specifice variantei, dacă va fi nevoie de ele, ar putea crește vânzările în 2022.

Omicron a fost detectat în peste 77 de țări și s-a răspândit în aproximativ o treime din statele americane.

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Valeriu Iftime, candidatul PNL la funcția de președinte al C.J. Botoșani

Publicat

valeriu iftime 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani, candidatul PNL la funcția de președinte al C.J. Botoșani.
Valeriu Iftime a explicat care au fost motivele pentru care a intra în politică, dar și de ce vrea să devină președinte al C.J. Botoșani și ce ar vrea să schimbe în județ dacă ar avea acces la această funcție alături de echipa sa de la PNL Botoșani . Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botosani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botosani: Au dat foc la hectare întregi de stuf și vegetație uscată, dar pericolul planează asupra gospodăriilor. Pompierii avertizează

Publicat

img 20240502 wa0003 1000x600.jpg

Publicitate

Incendierea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este interzisă!

Ieri după-amiază, pompierii militari și voluntari au intervenit pentru stingerea a trei incendii, în următoarele localități:

✔️ Gulioaia – au ars aproximativ două hectare de stuf și patru tone de furaje. Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dângeni au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la un adăpost de animale, un alt depozit de furaje și o casă. Au fost salvate două bovine.

Publicitate

✔️…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Cătălin Silegeanu, candidatul A.U.R. pentru funcția de primar al municipiului Botoșani

Publicat

silegeanu 1000x600.jpg

Publicitate

”Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Cătălin Silegeanu, omul de afaceri care patronează și conduce Hidroplasto SRL Botoșani și care s-a înscris în lupta pentru câștigarea funcției de primar al municipiului Botoșani din partea AUR Botoșani.
Cătălin Silegeanu a vorbit despre intențiile sale de viitor dacă ar prelua această funcție dar și despre contracandidații săi în această bătălie electorală. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primarii din Botoșani care au rupt „blestemul” reabilitărilor aberante. „Ar fi păcat să faci o lucrare și apoi să o distrugi”

Publicat

index 1000x600.webp.webp

Publicitate

Doi primari din județul Botoșani au învățat să prioritizeze proiectele edilitare, renunțând chiar la fonduri pentru asfaltări fiindcă aveau în execuție lucrări subterane. Și-au asumat decizia tocmai pentru a nu sparge drumurile proaspăt reabilitate, o practică devenită tradiție în administrația românească, scrie ADEVĂRUL.

În practica administrativă și edilitară românească s-a încetățenit, mai ales în ultimele două decenii, o practică absolut aberantă. De multe ori, după ce autoritățile reușeau să asfalteze străzile, la scurt timp distrugeau totul pentru a reabilita sistemele de apă, canalizare sau termoficare.

Evident, asfaltul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe